k a m e r e k Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Ktore z modeli laptopów z matrycami takiej klasy jak w sony vaio , posiadajace najwyzsze dla laptopów katy widzenia i porzadną jak na laptopy czerń/biel można dostac w Polsce? Jesli ktos nie wie o co chodzi to przykladawo matryce montowane w acerach Crystalbright 15'4 nie kwalifikują się do klasy o ktorą pytam ( bardzo slabe kąty). Chodzi bowiem o matryce, na ktorych pliki video bedą wygladac nie wiele gorzej niz na desktop LCD. Aha i karta grafiki slaba, albo nawet zintegrowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Ktore z modeli laptopów z matrycami takiej klasy jak w sony vaio , posiadajace najwyzsze dla laptopów katy widzenia i porzadną jak na laptopy czerń/biel można dostac w Polsce? Jesli ktos nie wie o co chodzi to przykladawo matryce montowane w acerach Crystalbright 15'4 nie kwalifikują się do klasy o ktorą pytam ( bardzo slabe kąty). Chodzi bowiem o matryce, na ktorych pliki video bedą wygladac nie wiele gorzej niz na desktop LCD. Aha i karta grafiki slaba, albo nawet zintegrowana Uważam że mój crystal brite w notebooku jest o niebo lepszy niż monitor lcd dektopowy Fujitsu Siemens na złączu dvi. A jak chcesz sobie oglądać filmy to kup sobie lepiej telewizor plazowy. Poza słabymi kątami pionowymi crystal brite nic do niego nie mam. I kolory też dużo lepsze niż na desktopie. A najgorsze to że podświetlenie na desktopie jest nierównomierne. Miałem do wyboru monitor lcd Acer i FS i już w życiu nie kupię produktu FS po przejechałem się na tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 hmm ciekawe, bo widzialem na jednym acer aspire 15.4 wxga crystalbright film i wydawalo mi sie ze mial gorsze kąty od >2 letniej toshiby z UXGA 1600*1200, no chyba ze kazdy acer trzeba rozpatrywac indywidualnie.. ciekawe, bo wlasnie znalazlem http://www.screentekinc.com/pixelbright-lcds.shtml i wyglada na to ze ten acer to niby taka technologia jak Sony xbright ,a jednka przeciez sie roznia.. ma ktos jakies sensowne wytlumaczenie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 TRoche pogrzebalem po forach na swiecie i wychodzi ze F-S robi swietne matryce w nich np fuji n3500 ale jego nie ma w PL IBM z Flexview ze wzgl na ceny odpada, Jeszcze ASUS V6Va jest ponoc dobry z matrycą S-IPS (dobre katy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) IBM montuje slabe matryce o niskim poziomie jasnosci - glownie dlatego, ze to komputery biznesowe, ktorych celem jest maksymalny czas pracy na aku - chcesz miec 6h pracy to masz 100 cd max. Dobre do przetwarzania tekstu, a nie jako sprzet multimedialny. Dopiero niedawno wypuscili model 15,4" panoramiczny z ciut lepsza matryca glare, ale i tak jest slaba. Edytowane 16 Stycznia 2006 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deflektor Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 boze!!! ludzie zacznijcie pisac cos prawdziwego, a nie widzialem chyba taki, ktos mi powiedzial ze cos tam, wyczytalem. blah blah. jakie dobre matryce f-s. sa nie porownywalne nawet w najlepszych notkach tego producenta z crystalbrite. nie wierzycie? przejdzcie sie do pierwszego lepszego sklepu i porownajcie. co do katow widzenia. nie wiem czego pan oczekuje od matryc. taka jest po prostu ich wlasciwosc, a pisanie ze crystalbrite ma slaby kat widzenie jest zalosnym klamstwem. mozna ogladac filmy w rozwartosci okolo 140 stopni bez straty na jakosci(wiem wiem producenci pisza ze widac z 175 stopni-tutaj panu powiem ze to jest okreslenie na to gdy caly obraz nie jest niewidoczny). podalem prawdziwa wartosc z jaka mozna pracowac w komforcie. patrzenie na jakies badania nie ma sensu bo to jest zwykla teoretyczna gadka. nie wiem czemu tez napisane ze karty video slabe w kontekscie acera. podpowiedzial ktos panu ze x700 i x600 sa slabe? i jeszcze raz zapraszam do jakiegokolwiek sklepu z laptopami i niech tam puszcza film. mysle ze w polsce aktualnie nie ma lepszych matryc nic crystalbrite(i prosze nie odpowiadac ze na zachodzie sa, bo juz pan napisal, ja mowie o polsce). pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) jakie dobre matryce f-s. sa nie porownywalne nawet w najlepszych notkach tego producenta z crystalbrite. nie wierzycie? przejdzcie sie do pierwszego lepszego sklepu i porownajcie. wybaczy pan ale pozwole sobie na wyrazenie innej opinii - sa mofdele fs, ktore maja znaczni lepsza matryce niz acer, sa dosc nowe wiec moze pan ich nie widzial.. poza tym sony a acer to tez niezla przepasc Edytowane 17 Stycznia 2006 przez k a m e r e k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...