Skocz do zawartości
R.i.P.

Spapralem Wlacznik Power On

Rekomendowane odpowiedzi

Zepsulem wlacznik power-on. Tzn sam przycisk na obudowie jest ok, chodzi tylko o ten wlacznik co jest do niego "przyklejony". Nie pytajcie jak, ale zaczalem przy nim grzebac i wyszlo mi takie cos Dołączona grafika . Ogolnie go zepsulem i teraz wciskajac go komp sie nie zalacza. Teraz pytanie: czy taki wlacznik mozna dostac w elektronicznym albo gdzies w sklepach? Obudowa jest tracera (modowana przeze mnie). Narazie dalem sobie w biosie POWER ON by ANY KEY bo nie mam zamiaru uruchamiac kompa srubokretem przez dotkniecie 2ch stykow na mobo ;o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest do kupienia, nie wiem czy w każdym sklepie.

Najłatwiej wydłubać z jakiejś starej obudowy AT switch "reset" (są identyczne) - każdy serwis komputerowy ma tego duuużo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobną przygodę. Kupiłem w Warszawie na Warsawskiej Giełdzie Elektronicznej - pawilon hmmmm 18??? Nie pamiętam, ale jak jesteś z WW przejdź się i popytaj. Jest jeden pawilon gdzie mają taki mikrowłącznik z kabelkiem który wpinasz w opowiednie piny na MOBO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze dzieki wielkie za zainteresowanie... po dwa pochodzilem po sklepach komp ale nie maja czegos takiego, w dwoch elektorincznych bylem tez nie mieli, dzis sie przejde do ostatniego w mojej okolicy. tzn jeden gosciu w sklepie mial stara obudowe (naprawde staroc) i chcial 20zeta no ale nie bede przeciez dla kabelka wydawal tyle kasy. narazie moze bede uruchamial przez klawiature...choc zauwazylem ze jak przelacze przycisk w zasilaczu i wlacze spowrotem go to juz przez klawe odpalic sie nie chce ;o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi