Mafia Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Podkręciłem mojego celeronka 1.7(willamette) na 2.26(1.85v- tyle max można w biosie ustawić) ale chodzi niestabilnie!!Na 2.2 jest stabilny.Moja płyta to Msi845e max .Moje pytanie brzmi- Jak ponieść napięcie powyżej max ustawień biosu?? Nie mam oporów przeciw lutowaniu płyty.Pomóżcie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Ja bym się na twoim miejscu cieszył z takiego wyniku, ja kiedyś przy taki napięciu na tym procku miałem stabilne 2.1ghz. O ile wiem to max jaki się da wycisnąć z tego proca to jakieś 2.3ghz więc bym nie szalał, na twoim miejscu z wyższym podkręcaniem bo i tak to nieda ci wiele. Ja na twoim miejscu sprzedałbym tego proca i kupił p4-m. Obojętnie jaki model kupisz to budzi się jako 1.2ghz ale zato łatwo się podkręca na 2.4-3.0ghz. Takiego mobila możan dostać na allegro już za 130-140zł. A różnica w wydajności z twoim celeronem... duża:-)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 gra nie jest warta świeczki, czyli uzyskany wzrost wydajności będzie znikomy o ile w ogóle będzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mafia Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) Mi wystarczy, że fsb bedzie powyżej 133mhz, bo przy moich 129 mam zaniżone częstotliwości pci i agp, a jak te częstotliwości bedą troche ponad normę(np. Pci35mhz, agp 70mhz) to już parę procent zyskam.Jakbym podniósł napięcie tak do 1,9..2V to bym na pewno przekroczył 133Mhz przy w pełni stabilnej pracy.Jak ktoś zna jakiegoś moda do tej płytki, czy ew. procka, to niech napisze!! Będe wdzięczny. Procka nowego nie kupię, bo nie mam funduszy. Poza tym preferuje amd. Tą płytę z prockiem kupiłem okazyjnie, bo potrzebowałem szybko kompa(mój AthlonXP umarł). Edytowane 17 Stycznia 2006 przez Mafia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...