Skocz do zawartości
DeKriss

Ecs P6set-ml V1.4 Pytanie Techniczne

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam z odzysku płytę ECS P6SET-ML v1.4D (może być tożsama z PCChips M741LRT ale niekoniecznie - oznaczenie Xcel2000 na radiatorze chipsetu wskazuje, że to niby PCChips ale oznaczenie wersji 1.4D - moim zdaniem mówi, że to ewidentnie ECS. PCChips wychodził w wersji od 3.1). Moje pytenie dotyczy strony czysto technicznej - a dokładniej budowy płyty. Otóż moja płyta ma wylutowane dwa kondensatory, odpowiednio: EC32, który znajduje się pomiędzy złączami PGA370 i SLOT1, w górnej części płyty koło oznaczenia SL1 i pinów J20 i EC30, ten znajduje się w środkowej części złącza DIMM1 zaraz obok gdniazda procesora PGA370. Jeżeli ktoś ma taką płytę to prosiłbym o podanie pojemności i voltarzu tych kondensatorów. Poza tym na płycie brakuje kości biosu - prosiłbym również o podanie jaka kość powinna znaleźć się w podstawce DIL.

Aha... rzecz bardzo ważna - oznaczenie wersji płyty ECS P6SET-ML v1.4 znajduje się w górnym lewym rogu, zaraz nad złączami PS2.

Z góru dziękuję za pomoc.

post-130418-1137333745_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

::snoopy:: napisał(a):

Zdaje mi się że to płyta ECSa. A na kondensatorkach nic nie pisze o V ani pojemności?

A tak na marginesie to fajna płytka, slot1 i socket 370 :) tylko pci troche mało :?

snoopy niemożliwe żeby nic nie pisało o pojemności i voltarzu - jeżeli masz taką płytę to sprawdź raz jeszcze - interesują mnie wartości wyrażaone w uF i V (przy czy zakładam, że napięcie będzie najprawdopodobniej 6.3V), poza tym jaka na tej płycie jkesto kość biosu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

::snoopy:: napisał(a):

Nie zrozumiałeś mnie, chodziło mi o to że na kondensatorach zawsze powinno coś pisać.

Stary ale tych kondensatorów tam nie ma. Sądzę, że ktoś wcześniej wylutował te kondensatowy w celu ich wymiany i nie zdąrzył tego zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...