Pooc Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Witam, Niedawno wymienilem dysk i mam z nim problem.Mianowicie co ok. 10min wydaje dźwięk jakby "pisk".Trwa to ułamek sekundy.Poniżej załączam raport SMART. Prośba o pomoc. Pozdrawiam Pooc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Witam, Niedawno wymienilem dysk i mam z nim problem.Mianowicie co ok. 10min wydaje dźwięk jakby "pisk".Trwa to ułamek sekundy.Poniżej załączam raport SMART. Prośba o pomoc. Pozdrawiam Pooc a czy mozesz podac zrzut ekranu z opcji ATA ( znajduje sie nad Smart) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooc Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Poniżej link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Poniżej link. ale en Seagate wszystko zatail - u mnie w dysku 7200.7 w sekcji ATA program pokazuje ile dysk ma glowic , ile talerzy , czas dostepu a tu w 7200.9 tylko podstawy ktore mozna przeczytac z ulotki :) A co twego piszczenie to nie wiem czy ktos ci pomoze - malo kto ma ten model dysku bo dopiero wchodza do sprzedazy , malo jaki sklep je ma Jezeli znasz dobrze angielski to napsz do suportu seagate na jego stronie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooc Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Poniżej raport z HDTACH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 dysk jest sprawny a piski są normalnym objawem pracy dysku, a wykres z HDTech to potwierdza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artmik Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Witam wszystkich. Mam identyczny dysk od kilku dni i u mnie nic nie piszczy. Dziwią mnie tylko koszmarnie wysokie wartości w smarcie co troszke mnie niepokoi, szczególnie w porównaniu z wdkiem 120g Artur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 nie ma powodu do niepokoju, a różnica wynika z tego ze WD to nie Seagate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooc Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Witam wszystkich. Mam identyczny dysk od kilku dni i u mnie nic nie piszczy. Dziwią mnie tylko koszmarnie wysokie wartości w smarcie co troszke mnie niepokoi, szczególnie w porównaniu z wdkiem 120g Artur Może niepokoić 1 parametr 01 Raw Read Error Rate wg. Przewodnika SMART http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=166218. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) zamiast tu dywagować nad tym czy niepokoi czy nie, pobierz oprogramowanie diagnostyczne ze strony Seagate i przetestuj dysk, będziesz miał pewność Edytowane 15 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooc Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Wygląda na to,że dysk zaczął się sypać.Wczoraj pojawiły się błędy w rubryce Raw Read Error Rate w SMART oraz częsciej piszczy.Dziś oddaje na serwis. Dodam jeszcze ze 6mieś temu kupilem 7200.7 160gb i po upływie tego okresu też się uszkodził.Zawsze byłem zwolennikiem firmy Seagate aż do teraz. Pzdr Pooc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Te modele tak maja, w mojej 160 7200.7 ten licznik RAW Error rate przekrecil juz sie z 10 razy a najwieksza wartosc jaka pokazywal bylo cos okolo 3 miliardow :blink: , chodzi pol roku, bez problemu. Dolozylem nieedawno druga 160 7200.9 i ten model tez tak ma i tez czasem obydwa piszcza, szczegolnie przy przerzucaniu danych miedzy katalogami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Wygląda na to,że dysk zaczął się sypać.Wczoraj pojawiły się błędy w rubryce Raw Read Error Rate w SMART oraz częsciej piszczy.Dziś oddaje na serwis. Dodam jeszcze ze 6mieś temu kupilem 7200.7 160gb i po upływie tego okresu też się uszkodził.Zawsze byłem zwolennikiem firmy Seagate aż do teraz. Pzdr Pooc Jeśli chodzi o dysk 250 GB to Seagate 9 jest sporo wolniejszy od Samsung - może jego kupisz ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...