Skocz do zawartości
indus

Enermax Eg365ax-ve Zrąbany

Rekomendowane odpowiedzi

co jest tej zasiłce. Kręci się jej tylko jeden wiatrka i to na najmniejszych obrotach ten z tyłu gdy puszczonyjest na maxsymalne obroty. Ten środkowy rusza co chwilę. Komp nie wstaje. Jade teraz na tracerze 400W. To już mój drugi enermax popszedni też padł po 1 dniu. Kupiłem go tu :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Enermax to seria FMA czyli jednym smigłem steruje zasilacz a drugim płyta główna. Od zasiłki odchodzi kabelek, który trzeba wetknąc do gniazda w płycie głównej oznaczonego jako PWR_FAN lub podobnie (zalezy od rodzaju mobo) Może nie podłaczyłes tego kabelka ? i to może byc powód nie działania jednego śmigła.

Swoja drogą nie wiem czy to spowodowałoby nie wstawanie komputera - chyba nie.

Z góry przepraszam jeśli napisałem rzecz oczywistą dla Ciebie, ale czasem taki szczegół potrafi naprowadzic na przyczyne problemu.

Myślę, że nie warto zrażac sie do Enermaxa. To naprawde świetne zasilacze. Trzeba je tylko kupowac w sprawdzonych miejscach (jak dla mnie zenfist.pl). Na allegro czesto zdarzaja się naprawiane zasiłki. I to naprawiane bardzo nieudolnie. Mozliwe, że własnie na taka trafiłeś.

Pozdrawiam

Edytowane przez X-76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

????? Od kiedy płyta główna steruje pracą wentylatora w zasilaczu :blink:

Ten kabelek wystający z enermaxa jest tylko i wyłącznie do monitoringu prędkości obrotowej wentylatora. A zasilacz pewnie tak jak napisał X-76 jest uszkodzony. :( Wpółczuję.

Indus - napisz do gościa jak jest. Powinien to załatwić (zwłaszcza jak jeszcze nie otrzymał od Ciebie komentarza).

Edytowane przez Zenfist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Enermax to seria FMA czyli jednym smigłem steruje zasilacz a drugim płyta główna. Od zasiłki odchodzi kabelek, który trzeba wetknąc do gniazda w płycie głównej oznaczonego jako PWR_FAN lub podobnie (zalezy od rodzaju mobo) Może nie podłaczyłes tego kabelka ? i to może byc powód nie działania jednego śmigła.

Swoja drogą nie wiem czy to spowodowałoby nie wstawanie komputera - chyba nie.

Z góry przepraszam jeśli napisałem rzecz oczywistą dla Ciebie, ale czasem taki szczegół potrafi naprowadzic na przyczyne problemu.

Myślę, że nie warto zrażac sie do Enermaxa. To naprawde świetne zasilacze. Trzeba je tylko kupowac w sprawdzonych miejscach (jak dla mnie zenfist.pl). Na allegro czesto zdarzaja się naprawiane zasiłki. I to naprawiane bardzo nieudolnie. Mozliwe, że własnie na taka trafiłeś.

Pozdrawiam

wiem że enermaxy są dobre i kabelek podpiołem radze nie kupowac poprostu na allegro u grosikshop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

????? Od kiedy płyta główna steruje pracą wentylatora w zasilaczu :blink:

Ten kabelek wystający z enermaxa jest tylko i wyłącznie do monitoringu prędkości obrotowej wentylatora. A zasilacz pewnie tak jak napisał X-76 jest uszkodzony. :( Wpółczuję.

Wooops ... ale dałem plame.... :oops:

FMA - fan monitored adjusted - potencjometr do regulacji obrotów wentylatora przelotowego 90x90mm + kabelek do monitorowania jego prędkości

@ indus

Sorka za zamieszanie :oops:

Edytowane przez X-76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi