Skocz do zawartości
jacusix

Peltier Na Procka I Grafe...

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadłem na taki pomysł aby zamontowac ogniwo peltiera na cpu i na gpu... mianowicie sempron 1500Mhz@2000Mhz (jak narazie tylko tyle :( ) i radeona 9600pro. Poczytałem troszeczke i chce to zrobic mniej wiecej tak:

procek, pasta,płytka miedziana, pasta , ogniwo, pasta, jakis zajewielki radiator...

oczywiście drugą strone mobo musze zaizolować czyms przed skraplaniem wody...ale chcialbym jakoś tak dobrac napiecie i nateżenie prądu zeby na najtanszym ogniwie, zarazem najsłabszym ( które chciałbym zamontować, temperatura nie spadła poniżej 0 C)

i to samo chciałbym zrobić na gpu...

Dokładniej chodzi mi o to abym nie musial jeszcze na tym stosowac wiatraków...tylko jakies zajewielkie radiatory...W obudowie mam bardzo dobra cerkulacje powietrza...bo połowa jest wykonana z siatki a drugiej połowy poprostu nie ma :)

Miszkam na takim odludziu i nie mam gdzie szukac kogoś kto miałby jakiekolwiek pojęcie o tak projekcie...niektórzy jeszcze na komputer mówią : "patrz jakie fajne pudełko...a jak fajnie świeci..."

Wiec sami widzicie o co mi chodzi...Dlatego pisze do Was abyście mi podsuneli jakieś rady jak mogę ten mój projekt zrealizować...

Edytowane przez jacusix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie bedzie chlodzic ... ogniwo wydaje 2x tyle ciepla co jest w stanie odebrac - niska sprawnosc, z takiego proca jak teraz masz pasywnie pewnie sie nie da odebrac takiej ilosci ciepla a co dopiero jak bedzie 2x tyle oddawanego ciepla daj sobie spokoj moja rada ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi