roodin Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Witam wszystkich Brat poprosił mnie abym mu złożył komputer do grafiki (zdjęcia) i autocada w cenie około 1500 na samą jednostkę. Nie ma to byż żadem demon prądkości, tylko solidna podstawa, w którą można w razie czego wsadzić p4 z HT. Wiem, że to nie jest dużo i datego prosiłbym oradę, czy warto jeszcze pchać się w platformę opartą a 478 czy już nie? proponowany zestaw: Celeron 2,8ghz 478 lub 775 płyta około 200zł (myślałem nad chipem via880) 512ram hdd 80-160gb grafika x550 lub odpowiednik obuowa i inne wg gustu monitor lcd ale to już inna bajka (pewnie samsung 173p+) Tak wiec proszę o odpowiedź jaką platformę (478 czy 775) wybrać i mile widziane jakieś sugstie co do płyty głównej Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Moim zdaniem weź jakiegoś Celeron'a D na s. 775. Wydaję mi się, że jest to bardziej przyszłościowe rozwiązanie. Potem łatwiej zmienisz procka, itp. PS. W żadnym wypadku nie kupuj zwykłego Celerona (Northwood'a) na s. 478 - bo to najgorszy i najwolniejszy proc na świecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 płyta około 200zł (myślałem nad chipem via880)to przestan myslec ;) kup celerona 2,4 zainwestuj wiecej w plyte (cos od abita czy asusa) i ram (1GB sie przyda) i bron boze tak jak pisali nie kupuj northwooda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) to przestan myslec ;) kup celerona 2,4 zainwestuj wiecej w plyte (cos od abita czy asusa) i ram (1GB sie przyda) i bron boze tak jak pisali nie kupuj northwooda Uwielbiam takie komentarze :) nic nie wnoszą do dyskusji i pokazują tylko proagandowe hasła. W kompie low-end nie będę przecież miał asusa P5WD2 lub zegoś podobnego - trzeba stanąć na ziemię. Ja tutaj rozwarzam asrocka lub gigabajta a chipie chyba serii 915 lub ew. via; intel925 i wyżej to już ddr2 = znowu drożej a to ma być tani komp ps: 1gb ramu + "dobra płya"= 900zł :) wiec chyba nie ten post :) Edytowane 15 Stycznia 2006 przez roodin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 ddr2 jest tanszy od ddr :) 2x512 geil 533mhz kosztuje 315zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Fakt, teraz też wdze że różnica ddr2 a ddr1 jest 1-5zł na kości, ale fakt faktem że nie mogę sobie pozwolić na płytę renomowanych firm (abit asus) przy tak niskim sanie konta :) . dzięki za rady, posukam czegoś na 775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 A moze cos ze stajni AMD? Np semponik 3000+ z dobra plytka. Wedlug mnie zje celeronka na sniadanie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 A moze cos ze stajni AMD? Np semponik 3000+ z dobra plytka. Wedlug mnie zje celeronka na sniadanie :lol: szczegolnie tan na socket a.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Witam wszystkich Brat poprosił mnie abym mu złożył komputer do grafiki (zdjęcia) i autocada w cenie około 1500 na samą jednostkę. Nie ma to byż żadem demon prądkości, tylko solidna podstawa, w którą można w razie czego wsadzić p4 z HT. Wiem, że to nie jest dużo i datego prosiłbym oradę, czy warto jeszcze pchać się w platformę opartą a 478 czy już nie? proponowany zestaw: Celeron 2,8ghz 478 lub 775 płyta około 200zł (myślałem nad chipem via880) 512ram hdd 80-160gb grafika x550 lub odpowiednik obuowa i inne wg gustu monitor lcd ale to już inna bajka (pewnie samsung 173p+) Tak wiec proszę o odpowiedź jaką platformę (478 czy 775) wybrać i mile widziane jakieś sugstie co do płyty głównej Pozdrawiam celina sie nie nadaje do autocada. albo p4 albo cos od amd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 semp s 939 ? w ntt zestawy są tanie ale nie pokręcisz-grafa integra, żałuje że mi go kupili ;) ale zestaw tani...: ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) celina sie nie nadaje do autocada. albo p4 albo cos od amd bez przesady :) do tej pory on pracuje na duronie 800mhz więc przesiadka na celine nie będzie skokiem w dół :) celeron dlatego, żeby przejść póżniej na p4; ihmo ht w tej dziedzinie jest przydatne jak sie nie ma co sie lubi to sie pracuje na tym co jest... Edytowane 17 Stycznia 2006 przez roodin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...