ToMo Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Właśnie chciałem odinstalować sobie Win 2k i zainstalować Win XP ale nie wiem jak to zrobić bo mam jeszcze zainstalowanego na 2 partycji Win 98 i przy uruchamianiu wyskakuje mi te menu gdzie się wybiera którego windowasa chcemy uruchomić. I teraz takie pytanko czy jak sformatuje tą partycje co jest na niej Win 2000 to się nic nie "zwali" czy to trzeba jakoś inaczej zrobić ??? Z góry dzięki za pomoc !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 wiec tak: jesli masz zainstalowany windows2000 na partycji c: a windows98 na d: i obie są sformatowane w fat32 to po formacie partycji w2k stracisz mozliwoasc odpalenia windows 98. powód jest prosty; win98 pomimo instalacji na partycji innej niz pierwsza wrzuca wszystkie pliki potrzebne mu do rozruchu (config.sys, autoexec, msdos.sys, io.sys itp) na partycje pierwszą. jesli natomist w2k masz zainstalowane na partycji drugiej lub na pierwszej sformatowanej w ntfs to mozesz ją formatowac i nic sie nie powinno stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 piszesz że chcesz wrzucić sobie XP. ja mam identyczną sytuacje... na c mam win2000 a na d mam win98. robisz tak: wchodź do win2000 wrzucaj płytke instalacyjna windy xp. tam bierzesz instaluj ale wybierasz sobie uaktualnij (upgrade). Instaluje sie szybko... Za chwile po wlaczeniu masz winXP i win98. :D:D najlepszy sposób i nie tracisz danych, gier, aplikacji... wszystko rulez... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 dokladnie zrob tak jak wyzej zostalo napisane zrob uaktualnienie a nie instalacje od nowa, wszystkie ustawienia przejda ci do XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...