Ramssey Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) WITAM , mam wielki problem :? Mam poinstalowane nowe sterowniki do sound blastera(24 bit 7.1) jak i takze Asio.Kx nie chodza na moim modelu.I np podczas gry w KOTORA w niektorych miejscach obraz przeskakuje i sie zacina razem z dzwiekiem a gdy dzwiek wylacze jest normalnie-gra chodzi plynnie(najperw zaczyna sie od pscucia dzwieku a pozniej przeskakuje obraz co pare sekund).Tak samo odnosnie robienia muzyki.Inni tworcy-amatorzy nawet na takim sprzecie jak moj potrafia zrobic cos dobrego a ja nie moge bo zaraz mi trzeszcy i zacina sie dzwiek.Mozliwe wiec ze skoro w grze mam problem z dzwiekiem to tez dlatego w np w Fl6.Nie wiem co mam robic bo przeciez Sb do bardzo dobra karta do gier.A czy moze to byc spowodowane przez karte graficzna?? bo ja mam GE FORCE 2 Ti.Ale co ma do tego karta skoro gdy dzwiek wylaczam to super chodzi Kotor.Probowalem w biosie cos przestawic tak jak ktos mi kiedys radzil ale to nic nie dalo.Taki problem zamiescilem tez na forach innych stron.Nikt sensownie nie odpowiedzial.Jedynie zebym sobie Asio 4 all i kx poinstalowal.Ale to nic nie dalo...zintegrowana karte mam calkiem w biosie wylaczona.Czy jest ktos na tym forum kto jest w stanie mi pomoc??Bede naprawde bardzo wdzieczny...bo denerwuje mnie to ze musze co jakis czas wychodzic z i wylaczac dzwiek np z gry zeby przejsc jakis etap na ktorym wlasnie cos dzieje sie z dzwikiem a pozniej obrazem... Edytowane 15 Stycznia 2006 przez Ramssey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Ta karta tak samo jak Audigy SE, generuje efekty dzwiękowe programowo, więc w grach może zwalniać... jaki masz procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramssey Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Mam Pentiuma 4 1.7GHz, 640 DDRAM, GeForce 2 Ti.Tak walsnie sobie myslalem o tym generowaniu dzwiekow ale z drugiej strony zastanawiam sie czy to nie wina karty graficznej bo jakos udalo mi sie dobrze Asio poustawiac i kupilem pamiec wiec jesli chodzi o muzyke np w Fl to jest spoko.Ale w grach...to nie wiem od czego to zalezy... Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Ramssey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...