mikas Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Mam problem z zasilaczem Modecom ATX-350GTF (PFC). Ostatnio zmieniłem trochę sprzętu i w chwili obecnej mam: Płytę Asus AV8 Deluxe Procesor Sempron 3000 GF 6800 CD/DVD x 3 HDD x 1 Sound Blaster X-Fi Ten zasilacz też ostatnio zmieniałem, zapłaciłem za niego 125 zł. Wczoraj podkręciłem trochę procesor i włączyłem program CPU burn-in. I okazało się, że napięci mi troszkę skaczą. Jest one w granicy od 11,70V do 12,03V. Inne raczej pozostają w normie. Dlatego myślę, że warto zmienić go na jakiś inny mocniejszy taki za około 200 zł. Co o tym sądzicie, co byście mi polecili? A może zostać przy tym, zasilacz mogę wymienić bez problemu na inny za dopłatą? Ale może zostać przy tym zasilaczu. Skoro komputer mi się nie wiesza, a jak wiadomo czym większy zasilacz tym więcej płacimy za prąd :) Tu jest link to tego zasilacza http://sklep.benchmark.pl/pelny_9592.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 w sumie modecom to, to samo co Fortron ale nic nie lepiej szefa kupić ? 420W ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 no wrazie czego to wal do mnie ... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Mam problem z zasilaczem Modecom ATX-350GTF (PFC). Ostatnio zmieniłem trochę sprzętu i w chwili obecnej mam: Płytę Asus AV8 Deluxe Procesor Sempron 3000 GF 6800 CD/DVD x 3 HDD x 1 Sound Blaster X-Fi Ten zasilacz też ostatnio zmieniałem, zapłaciłem za niego 125 zł. Wczoraj podkręciłem trochę procesor i włączyłem program CPU burn-in. I okazało się, że napięci mi troszkę skaczą. Jest one w granicy od 11,70V do 12,03V. Inne raczej pozostają w normie. Dlatego myślę, że warto zmienić go na jakiś inny mocniejszy taki za około 200 zł. Co o tym sądzicie, co byście mi polecili? A może zostać przy tym, zasilacz mogę wymienić bez problemu na inny za dopłatą? Ale może zostać przy tym zasilaczu. Skoro komputer mi się nie wiesza, a jak wiadomo czym większy zasilacz tym więcej płacimy za prąd :) Tu jest link to tego zasilacza http://sklep.benchmark.pl/pelny_9592.html A czym mierzysz napięcia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikas Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) A czym mierzysz napięcia?Evernest i tak jak mówie jeszcze mogę zamienić ten zasilacz na inny bez straty, ale czy warto. Może jedynie co na tym zyskam to wyższe rachunki za prąd :) Więc jaki mi polecacie zasilacz może wybrać Enermax 465V-PE, ktoś mi taki polecił. Odrazu mówie że chce jakiś za około 200 zł Edytowane 16 Stycznia 2006 przez mikas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Evernest i tak jak mówie jeszcze mogę zamienić ten zasilacz na inny bez straty, ale czy warto. Może jedynie co na tym zyskam to wyższe rachunki za prąd :) Więc jaki mi polecacie zasilacz może wybrać Enermax 465V-PE, ktoś mi taki polecił. Odrazu mówie że chce jakiś za około 200 zł NAPIĘCIA MIERZY SIĘ MIERNIKIEM! Te odczyty z Everesta prawdopodobnie możesz sobie między bajki włożyć :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_zn Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Ja bym zmienił, bo na tym sprzęcie co w podpisie ten Modecom 350 GTF jest na wykończeniu, jeszcze dycha, ale grac już nie mogę, bo się komp restartuje.Przez miesiąc miałem skręcony na 2500 Mhz-teraz wszystko odkręcone :? . Ja dziś zamówiłem taki http://zenfist.pl/pID/124.htm. Ponoć bardzo dobry do tej ceny. Tobie też polecam zmienić zasilacz, jak bedziesz coś kręcił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Ja bym zmienił, bo na tym sprzęcie co w podpisie ten Modecom 350 GTF jest na wykończeniu Zgadza sie, mialem troche mniej pradozerny konfig i ten sam zasilacz co autor postu. Napiecia 5V i 12V na granicy normy ATX, wogole mocno skakaly, nawet o 0.2V. Ja dziś zamówiłem taki http://zenfist.pl/pID/124.htm. Ponoć bardzo dobry do tej ceny. I wiele osob (m .in BENITO) pisalo ze strzela jak z kapiszona, naszczescie w zadnym przypadku nie pociagnal za soba reszty kompa. Mam taki od 1.5 miesiaca narazie siedzi cicho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikas Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 No i kupiłem zasilacz Tagan 380-U01 do tego jeszcze zmieniłem wentylator na Pentagram QVC-100 Cu Teraz gdyby nie ten wentylator na mojej karcie Asus GF6800 to było by bardzo cicho . A on buczy jak traktor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...