Skocz do zawartości
labo

Jaka Płyta Pod P4 Za Max 230zeta?

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Proszę o pomoc w sprawie doradzenia mi zakupu płyty gl. pod P4 Northwood 2.0Ghz (400/512 cache) za max 230zł.

Wymagania konieczne

-Sata

-2 porty ATA (4 urzadzenia)

-mozliwosc podkrecania mego procka (obecna moja spedalona plyta nie potrafi tego -deutche market shit:/)

-min. 6usb 2.0

-obsługa HT

-dzwiek 5.1 lub wyzszy

Wymagania mile widziane:

-fire wire

-AGP (rzeczywista predkosc 8x a nie 4x)

-pamiec PC3200 bedzie pracowała z predkoscia maxymalną,a nie tak jak teraz moja pamiec PC3200 pracuje mi jako PC2100 (naturalnie z moim obecnym prockiem, bo nie mam zamiaru go zmieniać)

-wiecej niż 2 banki DDR

-dwukanałowa obsługa pamieci

Na oku mam 2 nowe plyty glowne na gwarancji:

-Abit IS7-E2 ( 865PE) 229zł

-GIGABYTE GA-8I865GVME (865G) 215zł

Narazie najbardziej pasuje mi ten abit, moze ktos ma jakies inne sugestie?

PS, zeby nie zakladac nowego wątku, to czy dysk sata 2 bedzie pracowal z plyta glowna posiadajaca zwykle sata?

z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-pamiec PC3200 bedzie pracowała z predkoscia maxymalną,a nie tak jak teraz moja pamiec PC3200 pracuje mi jako PC2100 (naturalnie z moim obecnym prockiem, bo nie mam zamiaru go zmieniać)

no to nie da rady z tym prockiem chyba ze go podkrecisz do FSB160MHz i dzielnik 4:5 ale watpie zebu ci to wyszlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi