kulpek Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 moj brat przez przypadek zmienil cos w biosie i teraz przy kazdym wlaczaniu kompa wlacza mi sie czarny ekran z komunikatem: Press <Tab> key into User Window!Scan Devices. Please wait...Channel 0 Master NoneChannel 1 Master Nonei teraz pytanie jak to wylaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 moj brat przez przypadek zmienil cos w biosie i teraz przy kazdym wlaczaniu kompa wlacza mi sie czarny ekran z komunikatem: Press <Tab> key into User Window!Scan Devices. Please wait...Channel 0 Master NoneChannel 1 Master Nonei teraz pytanie jak to wylaczycwejdź do SETUP BIOS następnie wejdź do "Standard CMOS Features" lub podobne w każdym razie pierwsze na liście, powinna tam być lista urządzeń IDE czyli Primary IDE Master Not Instaled Primary IDE Slave Not Instaled ..... wejdź do pierwszej pozycji i zmień z "none" lub "not instaled" na "Auto" zrób tak pozostałymi pozycjami na liście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betson Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 A co jeśli mam wszystko podpięte pod SATA ?? Proszę o pilną odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Podaj model plyty glownej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Przestaw wszystkie 4 pozycje na "none". Jeśli płyta ma taką opcję, to możesz wyłączyć kontrolery IDE. W przypadku wolnych złącz SATA też jest możliwość ich wyłączenia w taki sam sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betson Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 moja płyty główna: asrock P4dual Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 (edytowane) Podaj pelny model plyty, a nie tylko poczatek. P4Dual-915GL czy moze P4Dual-880Pro ? Zreszta jezeli nie masz nic podlaczone pod ata to mozesz w biosie w zakladce Advanced -> Ide Configuration wylaczyc kontroler IDE: OnBoard IDE Controller ustaw na Disable. Edytowane 9 Lutego 2011 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...