differ Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Jak wpiac zworke w WD caviar 160 GB SATA2, a tam 2 ustawienia 1)SSC - czyli Spread Spectru Clocking i 2)SATA 150 Mb only, co wlaczyc zeby bylo lepiej (czyt. szybciej). WIelkie thx za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Jak wpiac zworke w WD caviar 160 GB SATA2, a tam 2 ustawienia 1)SSC - czyli Spread Spectru Clocking i 2)SATA 150 Mb only, co wlaczyc zeby bylo lepiej (czyt. szybciej). WIelkie thx za pomoc.nie ruszaj zworki z miejsca w którym producent ja umieścił, to nie da wzrostu wydajności :mur: SSC: wymaga obsługi ze strony BIOS SSC: nie robi nic poza zmniejszeniem emisji EMI co czyni urządzenie zgodne z regulacjami FCC coś jak funkcja spectrum spreed w BIOS PM2: pozwala na kontrole prędkości obrotowej jak samego okręcenia się talerzy, przez odpowiednie komendy docierające do dysku, wysyłane przez kontroler, zwykłe biurkowce tego nie wykorzystają, bo i po co OPT1: wymusza spowolnienie do standardu SATA I Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Jaka masz plyte?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
differ Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Mam płytkę DFI NF4 Ultra-D, a zworki standardowo zadnej wpietej nie mialem w to miejsce gdzie mozna je wpinac - standardowo byl goly z tylu, ale kiedys mi sie o tym przypomnialo i postanowilem sie spytac - bo moze to cos ulepszy jak wepne w 1)SSC albo 2) 150M/s only. Nie mam zadnego PM2 ani OPT1 - takich mozliwosci w ustawieniu zworki w dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Mam płytkę DFI NF4 Ultra-D, a zworki standardowo zadnej wpietej nie mialem w to miejsce gdzie mozna je wpinac - standardowo byl goly z tylu, ale kiedys mi sie o tym przypomnialo i postanowilem sie spytac - bo moze to cos ulepszy jak wepne w 1)SSC albo 2) 150M/s only. Nie mam zadnego PM2 ani OPT1 - takich mozliwosci w ustawieniu zworki w dysku.a czytałeś co napisałem ? no chyba nie OPT1=150M/s only=SATA I każdy dysk WD SATA ma conajmniej 4 miejsca na zworke wiec masz OPT1, PM2 i SSC zostaw te zworki tak jak producent ustawił czy są czy ich nie ma :mur: Edytowane 21 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
differ Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 dobra luzik, nie goraczkuj sie, czaje baze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...