Skocz do zawartości
nayki

Blokowanie Odinstalowywania !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy istnieje mozliwosc zablokowania w opcji dodaj usun programy lub menu start odinstalowania programu np chce wprowadzic ograniczenia do sieci na transfery jednak ludzie mi odinstalowywuja programy i nici z tego moge jakos zrobic by uniemozliwoic im to i by panowal porzadek w sieci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam czy istnieje mozliwosc zablokowania w opcji dodaj usun programy lub menu start odinstalowania programu np chce wprowadzic ograniczenia do sieci na transfery jednak ludzie mi odinstalowywuja programy i nici z tego moge jakos zrobic by uniemozliwoic im to i by panowal porzadek w sieci?

Wiesz nie wiem czy jestes adminem ale wnioskuje ze tak. Nie wiem czy masz server na windowsie czy linuxie, ale w linuxie mozna poustawiac limit przeplywu na dana osobe. I niech cie to juz potem nie obchodzi ze jak sobie zapchaja wysyl jakimis kazaami i innymi p2p to im sie strony 30 minut laduja :D inaczej ich nie pogodzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze bardziej hardcorowa metoda. Znajc plik odpowiedzialny za deinstalacje. Ja sprawdzilem to na total comanderze. Tam w menu star jest skrot do odinstalowania. Zlokalizowalem ten plik, i zmienilem jego nazwe. Ty mozesz np. przenisć go lub zipowac go z haslem. I teraz nie odinstalujesz ani z menu start ani z panelu sterowania. Jak bedzisz chcial usunac, przywracasz plik i po klopocie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi