Skocz do zawartości
B3wolf

AMD czy Intel Ty wybierasz... (zaleciało Big Brotherem:)

Czy jestes za utworzeniem forum AMD i forum Intel ?  

1. 1. Czy jestes za utworzeniem forum AMD i forum Intel ?

• TAK
      16
    • NIE
      30

Rekomendowane odpowiedzi

Co to wogole za pomysl ??????????????????????????

Czy ludzie uzywajacy Intela sa inni od tych ktorzy uzywaja AMD i na odwrot ???

Rozumiem fakt ze rozne procki nadaja sie do roznych rzeczy , granie , projektowanie , obrobka filmow czy dzwieku ita. , kazdy procek sie sprawdza bardziej w czyms innym , ale po jaka cholere zaraz dzielic ludzi ???? NIE ROZUMIEM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce nikogo dzielić, tylko kazdy procek jest inny i chodzi o to zeby sprawy zwiazene z intelem byly oddzieloneod tych z amd to ułatwia suzkanie nawigacje itp nie chodzi mi o to zeby nagle z dwoch "podkreacanie i hard" i " soft" zrobiło sie cztery tylko o umieszczenie takiego podtematu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze moze zrobimy forum Segate , Matrox , Samsung , NEC, LG , Hewlet Packard , Canon , Zoltrix , i inne... tak zeby bylo prosciej cokolwiek znalesc  :lol:   :wink:  :cry:  :lol:  :lol:  :lol:

tiaaa, niezła myśl.

ale mimo wszystko wolę all-in-one :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to decydujcie...

pomysl mi sie nie podoba z dwóch wzglendów

- wtedy wszyscy [intelowcy i AMDkowcy] beda mieni klepki na oczach, kazdy bedze wielbił swoje nie wedzeac co sie dzejue u konkurencji

nie daj boze zeby sie po kilku miesacach spotkali na jednym forum, jadna typu jaka tu maila miejsce kilka dni temu byla by nieunikniona

- teraz podzelona forum na software i hardware, to tez mi sie nie podoba, bo zadko do softu kots zaglada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie rozbicie ma sens bo  w niemal każdym poście dotyczącym Intela pojawiają się "wstawki  nie na temat" posiadaczy procesorów AMD, które obniżają poziom dyskusji. Dobry pomysł.

może będę złośliwy ale jest i odwrotnie :twisted:

ja ten pomysł uważam za całkowicie nieżyciowy / aqrat mam i kompa na amd jak i na intelu i nie jestem zapatrzony w jeden wiodący produkt ( nieważne czy to intel czy amd/

izolacjonista się znalazł :wink:

a tak serio to co ma przemawiac za takim podziałem?

może jeszcze wydzielić odzielną "półeczkę" dla userów scalaków via i non x86 :)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie rozbicie ma sens bo  w niemal każdym poście dotyczącym Intela pojawiają się "wstawki  nie na temat" posiadaczy procesorów AMD, które obniżają poziom dyskusji. Dobry pomysł.

może będę złośliwy ale jest i odwrotnie :twisted:

ja ten pomysł uważam za całkowicie nieżyciowy / aqrat mam i kompa na amd jak i na intelu i nie jestem zapatrzony w jeden wiodący produkt ( nieważne czy to intel czy amd/

izolacjonista się znalazł :wink:

a tak serio to co ma przemawiac za takim podziałem?

może jeszcze wydzielić odzielną "półeczkę" dla userów scalaków via i non x86 :)

pozdro

Cana, masz rację jest i odwrotnie a jeżeli by rozdzielić tematycznie to może by nie było :twisted: , ja również nie jestem zwolennikiem sztucznych podziałów ale przez kilku "kiboli" taki podział mógłby ograniczyć liczbę bezsensownych postów, "antyizolacjonista" się znalazł :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanow sie czy AMD i Intel to te same procesory?  I masz odpowiedz - dlaczego podzial. Zreszta sprawa jest do przedyskutowania, wiec głosujcie...

nie, ale nadal to rodzina x86 więc to przemawia za jednością / w jedności siła :)/

no to czym się różnią?

dla usera końcowego jest mało wazne czy to superskalarny risc czy czy inne badziwie i której generacji wazne jest tylko jak działa / o ile działa:)/ a reszta osprzętu jest taka sama

a co do inwektyw pod adresem konkurencyjnych prockó rto padają one z obydwu stron ale przeciez extrema można pomonąc no nie przdstawiaa prawdziwego widoku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze czlowieku, dla koncowego usera liczy sie wydajnosc procka i sorry bo nie widze osprzętu do Pentium IV i AthlonaXp pokaz mi taki cooler... ( moowie o nowym pIV do starego mozna dorwac cooler tyle ze płyt pod stary socket sie juz nie robi) Przeciez nie wierze ze wiekszosc z nas siedzi przy kompie i im jest wszystko jedno czy ma AMD czy Intela i siedzi i sobie na Geforcie gra... bo to bez sensu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to decydujcie...

Skoro ta niezbyt madra ankiete popierasz jeszcze slowami "kazdy procek jest inny" (w kontekscie AMD i INTEL), to moze jeszcze podziel forum na duron, duron morgan, athlon, athXP - no bo przeciez kazdy sie inaczej kreci, kazdy ma inny sposob odblokowania mnoznika, itp.

IMO pomysl nie wyszedl. Moja odp. brzmi NIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku ja tu nie chce robic drzewa typu Amd Athlon 1400 1500 1600 itp. Tylko dwa dodatkowe jakby pod tematy AMD i Intel no nie powiesz mi ze Intel= AMD bo po co byłyby oba procki no nie? Zresztą ja sie nie bede wypowiadał ankieta jes od tego WY decydujecie nie ja!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cana, masz rację jest i odwrotnie a jeżeli by rozdzielić tematycznie to może by nie było :twisted: , ja również nie jestem zwolennikiem sztucznych podziałów ale przez kilku "kiboli" taki podział mógłby ograniczyć liczbę bezsensownych postów, "antyizolacjonista" się znalazł :wink:

kiboli można sobie odpuścić / choc czasem to można sie pośmiać/

a z drugiej strony to jak myslicsz że taki podział zachamuje ilośc takich postów to sie bardzo mylisz / co przeszkodzi na pisanie fanatyków intela na działce amd i odwrotnie? /

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to kiepski pomysł zważając na to że z forum kożystają też osoby które chcą wybrać platformę sprzętową; i podział na zwolenników AMD i INTEL będzie się sprowadzał do tego że na jednym będą same superlatywy o AMD a na drugim o INTEL-u. od czasu do czasu jakiś zwolennik jednej czy drugiej strony wejdzie na forum przeciwne i będzie się wdawał w "kultularne" dyskusje :D

więc mówię NIE :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...