Xenon_ Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 czy zgodzicie sie z tym artykulem a doladnie z tabelką zawartą w nim (sens podkrecania) ? http://komputery.wp.pl/mag_artykuly.html?p...page=1&wid=1342 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Cytat czy zgodzicie sie z tym artykulem a doladnie z tabelką zawartą w nim (sens podkrecania) ? http://komputery.wp.pl/mag_artykuly.html?p...page=1&wid=1342 Cytat Po prostu niektóre sprzęty z powyższej listy są tak wolne, że nic nie jest w stanie im pomóc.wielki :lol: dla mojej karty napisali, ze wrto krecici pamiec, al ja podkrecilem rdzen o ponad 60mhz. Cytat Poza tym podkręcanie kart ATI praktycznie nie daje zauważalnych efektów. :lol: :lol: :lol: a i fakt, ze majwyzsze modele z kazdej serii sie nie kreca za mocno i nie ma co liczyc na zbyt wiele Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zawsze warto krecic :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgodnire z tym co napisali: GF4Ti4600 jest tak wolny, że nic nie jest w stanie mu pomóc! Nie za bardzo rozumiem, dlaczego nie ma sensu kręcić najszybszego GF4Ti, skoro wolniejsze jest! Fakt, kręcenie najwolniejszych wersji kart nic nie da, ale w przypadku szybszych, zawsze warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Bzdury piszą "Poza tym podkręcanie kart ATI praktycznie nie daje zauważalnych efektów."Ta jasne ja widze różnice między 275/270 a 350/310 i jest to zauwarzalna różnica karta działa o jakieś 15%szybciej ! Aha moja karta to Radeon 9500pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 no BZDURY i to SMIETNIKOWE NA DOKLADKE - krecic zawsze warto jesli nie dla wydajnosci to dla SATYSFAKCJI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Krecenie to mozna by i dla wlasnej satysfakcji robic albo aby zaszpanowac kolegom. :) nie rozumiem tego artykulu na tej stronce, przeciez pisza oni ze ponad 1/3 kart nVidii nie warto podkrecac! Co z nimi przeciez wydajnosc w gore idzie a to ze w niektorych przypadkach ponizej oczekiwan to normalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Nie no po prostu pirdola farmazony :lol:. Widac ze wp.pl pisze artykuly dla kompletnych laikow. Przeciez to czy jest sens krecic czy nie - nie zalezy od szybkosci karty! Cytujac artykul woja Voodoo1 podkrecone z 50 do 57 MHz zyskuje jakies 20-30% na wydajnosci! A jesli chodzi o GF4 MX460 to faktycznie krecenie nic nie daje, te karty (fabrycznie chodzace na 300/550) kreca sie gdzies do 400/700 a w praktyce okazuje sie ze wielkiej roznicy nie ma. Tutaj daja sie zauwazyc ograniczenia konstrukcyjne, co oczywiscie nie zmienia faktu ze GF4MX to b.dobra karta jak za te pieniadze. Swoja droga zastanawia fakt ze rekordy w 3DMarku (ok 11 000 pkt.) bija nie MX460 a wlasnie MX440... Hmm, ciekawe ile ja ze swojej wycisne? Narazie jest 330/500, tylko tyle bo nie mam radiatorow na pamieci a lubie okragle liczby ;). Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zawsze warto krecic, nawet dla satysfakcji, tak jak powiedzial Genghiskhan. Dla sprawdzenia siebie itp bzdety ;]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 OC to jedyny cel hardwarowca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Cytat Nie no po prostu pirdola farmazony :lol:. Widac ze wp.pl pisze artykuly dla kompletnych laikow. Przeciez to czy jest sens krecic czy nie - nie zalezy od szybkosci karty! Cytujac artykul woja Voodoo1 podkrecone z 50 do 57 MHz zyskuje jakies 20-30% na wydajnosci! A jesli chodzi o GF4 MX460 to faktycznie krecenie nic nie daje, te karty (fabrycznie chodzace na 300/550) kreca sie gdzies do 400/700 a w praktyce okazuje sie ze wielkiej roznicy nie ma. Tutaj daja sie zauwazyc ograniczenia konstrukcyjne, co oczywiscie nie zmienia faktu ze GF4MX to b.dobra karta jak za te pieniadze. Swoja droga zastanawia fakt ze rekordy w 3DMarku (ok 11 000 pkt.) bija nie MX460 a wlasnie MX440... Hmm, ciekawe ile ja ze swojej wycisne? Narazie jest 330/500, tylko tyle bo nie mam radiatorow na pamieci a lubie okragle liczby ;). Pozdr... lol pokaż mi gf4 440 (może być 460) na której wyciagniesz 11k w 3dmarku ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 allen3<-----zmień ten opis swojego kompa bo oboje wiemy że takego nie masz:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Tez zauwazylem pare dni temu to zestawienie kart z wp.pl i chcialem zapodac podobny topic. Dokladnie chodzilo mi o taktowanie gf256 ddr i gf4ti4200. Chyba jeszcze pare niescislosci w tym tescie sie znajduje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Cytat Tez zauwazylem pare dni temu to zestawienie kart z wp.pl i chcialem zapodac podobny topic. Dokladnie chodzilo mi o taktowanie gf256 ddr i gf4ti4200. Chyba jeszcze pare niescislosci w tym tescie sie znajduje :)Cały ten artykuł to jedna wielka kupa łajna ! Nawet taktowań nie potrafią podać dobrze .Ti 4200 ma 513MHz dla pamięci a GF DDR 333MHz dla pamięci .Jeszcze sie dowiedziałem z tego artykułu że firma Ati wypuściła nowy układ graficzny Radleon :lol: "Z ATI sytuacja jest mniej skomplikowana, ponieważ firma zaczęła liczyć się na rynku sprzętu do gier dopiero po premierze Radlona" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Nie no z tym Radlonem to ewidentna literowka :) Dalej jest juz nazwany dobrze (czy wczesniej, nie pamietam). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Jak to by powiedział mój nauczyciel od angielskiego: "TO SĄ ŻYGI!!" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 To chyba przez to ze WP przejela TPSA i dala tam swojich "expertow" :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Tak... ja tez to czytalem i chcialem zapodac wam link, ale jakos moje zamierzenia sie rozmyly. Ta tabelka mnie troche rozwalila :) takie bzdety napisane ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Kręci sę poto aby kiedyś spalić karte :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...