Skocz do zawartości
Xenon_

taktowanie kart

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

czy zgodzicie sie z tym artykulem a doladnie z tabelką zawartą w nim (sens podkrecania) ?

http://komputery.wp.pl/mag_artykuly.html?p...page=1&wid=1342

Cytat

Po prostu niektóre sprzęty z powyższej listy są tak wolne, że nic nie jest w stanie im pomóc.

wielki :lol: dla mojej karty napisali, ze wrto krecici pamiec, al ja podkrecilem rdzen o ponad 60mhz.

Cytat

Poza tym podkręcanie kart ATI praktycznie nie daje zauważalnych efektów.

:lol: :lol: :lol:

a i fakt, ze majwyzsze modele z kazdej serii sie nie kreca za mocno i nie ma co liczyc na zbyt wiele

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnire z tym co napisali: GF4Ti4600 jest tak wolny, że nic nie jest w stanie mu pomóc!

Nie za bardzo rozumiem, dlaczego nie ma sensu kręcić najszybszego GF4Ti, skoro wolniejsze jest!

Fakt, kręcenie najwolniejszych wersji kart nic nie da, ale w przypadku szybszych, zawsze warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdury piszą "Poza tym podkręcanie kart ATI praktycznie nie daje zauważalnych efektów."Ta jasne ja widze różnice między 275/270 a 350/310 i jest to zauwarzalna różnica karta działa o jakieś 15%szybciej !

Aha moja karta to Radeon 9500pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krecenie to mozna by i dla wlasnej satysfakcji robic albo aby zaszpanowac kolegom. :) nie rozumiem tego artykulu na tej stronce, przeciez pisza oni ze ponad 1/3 kart nVidii nie warto podkrecac! Co z nimi przeciez wydajnosc w gore idzie a to ze w niektorych przypadkach ponizej oczekiwan to normalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no po prostu pirdola farmazony :lol:. Widac ze wp.pl pisze artykuly dla kompletnych laikow. Przeciez to czy jest sens krecic czy nie - nie zalezy od szybkosci karty! Cytujac artykul woja Voodoo1 podkrecone z 50 do 57 MHz zyskuje jakies 20-30% na wydajnosci! A jesli chodzi o GF4 MX460 to faktycznie krecenie nic nie daje, te karty (fabrycznie chodzace na 300/550) kreca sie gdzies do 400/700 a w praktyce okazuje sie ze wielkiej roznicy nie ma. Tutaj daja sie zauwazyc ograniczenia konstrukcyjne, co oczywiscie nie zmienia faktu ze GF4MX to b.dobra karta jak za te pieniadze.

Swoja droga zastanawia fakt ze rekordy w 3DMarku (ok 11 000 pkt.) bija nie MX460 a wlasnie MX440... Hmm, ciekawe ile ja ze swojej wycisne? Narazie jest 330/500, tylko tyle bo nie mam radiatorow na pamieci a lubie okragle liczby ;).

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Nie no po prostu pirdola farmazony :lol:. Widac ze wp.pl pisze artykuly dla kompletnych laikow. Przeciez to czy jest sens krecic czy nie - nie zalezy od szybkosci karty! Cytujac artykul woja Voodoo1 podkrecone z 50 do 57 MHz zyskuje jakies 20-30% na wydajnosci! A jesli chodzi o GF4 MX460 to faktycznie krecenie nic nie daje, te karty (fabrycznie chodzace na 300/550) kreca sie gdzies do 400/700 a w praktyce okazuje sie ze wielkiej roznicy nie ma. Tutaj daja sie zauwazyc ograniczenia konstrukcyjne, co oczywiscie nie zmienia faktu ze GF4MX to b.dobra karta jak za te pieniadze. 

Swoja droga zastanawia fakt ze rekordy w 3DMarku (ok 11 000 pkt.) bija nie MX460 a wlasnie MX440... Hmm, ciekawe ile ja ze swojej wycisne? Narazie jest 330/500, tylko tyle bo nie mam radiatorow na pamieci a lubie okragle liczby ;).

Pozdr...

lol pokaż mi gf4 440 (może być 460) na której wyciagniesz 11k w 3dmarku ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez zauwazylem pare dni temu to zestawienie kart z wp.pl i chcialem zapodac podobny topic. Dokladnie chodzilo mi o taktowanie gf256 ddr i gf4ti4200. Chyba jeszcze pare niescislosci w tym tescie sie znajduje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Tez zauwazylem pare dni temu to zestawienie kart z wp.pl i chcialem zapodac podobny topic. Dokladnie chodzilo mi o taktowanie gf256 ddr i gf4ti4200. Chyba jeszcze pare niescislosci w tym tescie sie znajduje :)

Cały ten artykuł to jedna wielka kupa łajna !

Nawet taktowań nie potrafią podać dobrze .Ti 4200 ma 513MHz dla pamięci a GF DDR 333MHz dla pamięci .Jeszcze sie dowiedziałem z tego artykułu że firma Ati wypuściła nowy układ graficzny Radleon :lol:

"Z ATI sytuacja jest mniej skomplikowana, ponieważ firma zaczęła liczyć się na rynku sprzętu do gier dopiero po premierze Radlona"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...