Huberek Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Hej. Jest sprawa. Co myślicie o gotowych kompach w Vobisie?? Broń Boże nie ja chce tam kupowac tylko kolega. I chce go przekonać do "składaków" w normalnym sklepie i athlona bo sie uparł na kompa z dwurdzeniowym pentiumem (4200zeta z monitorem 19" i drukarką) w tym własnie sklepie... powiedzcie coś! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Vobis, Hipermarkety i reszta składaków do których dają drukarki gratis i aparaty cyfrowe = Porażka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 a niech bierze co chce za tą samą cene miałby sprzęt 5 razy wydajniejszy w normalnym sklepie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Powedz że będzie miał plomby i nigdy się nie dowie jak wyglada komp od środka :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 a niech bierze co chce za tą samą cene miałby sprzęt 5 razy wydajniejszy w normalnym sklepie :( Popieram on straci nie ty :D A potem jak bedzie cos gadal ze przeplacil czy cus to ty mu powiesz trzeba bylo sie sluchac :lol2: a teraz to lamentuj :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) To zapewne to cudo :D (Grafika przebija wszytko) Komplet VMC 82045G POWER+Monitor SAMSUNG 913V+HP3920 * Procesor: Intel® Pentium® D 820 (2 x 2.80GHz, 2x 1MB L2 cache, 800MHz FSB) xD-Bit, EM64T, EIST, C1E Halt * System operacyjny: Microsoft® Windows® XP Home PL * Płyta główna: Chipset Intel® i945G mATX * Pamięć RAM: 512MB DDRAM2 533MHz (w trybie Dual Channel) * Napędy: o dysk twardy: 200GB SATA 8MB cache 7200 rpm o napęd DVD+/-RW: zapis: 16xDVD+/-R, 8xDVD+RW, 4xDVD-RW, 4xDVD Double Layer, 48xCD-R, 24xCD-RW; odczyt: 48xCD-ROM, 16xDVD-ROM o czytnik kart pamięci 9 in 1: MicroDrive, SM, SD, Mini SD, MMC, Memory Stick, CF I&II, Memory Stick Duo/Pro, Memory Stick Pro/MagicGate * Karta graficzna: Intel® Graphics Media Accelerator 950 * Karta dźwiękowa: zintegrowana 8-kanałowa * Komunikacja: o Gigabit LAN 10/100/1000 Mbps * Gwarancja: 3 lata # Interfejs: # siedem portów USB w standardzie 2.0 # port równoległy # port szeregowy # dwa gniazda PS/2 # złącze FireWire (IEEE 1394) # Obudowa: MidiTower ATX # Klawiatura: multimedialna Vobis Office & Internet # Mysz: opytczna z rolką Vobis # Oprogramowanie: * Program do obsługi napędu DVD-RW Nero Suite 6.5 * Pinnacle Studio 9SE * Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition (wersja 90 dni z możliwością dokupienia upgrade) # Inne: Podręcznik Użytkownika # Gwarancja: 2 lata (możliwość rozszerzenia do 3 lat) # Pomoc techniczna: Ogólnopolska sieć serwisowa, Pomoc on-line # Proces projektowania, produkcji i serwis komputerów: zgodny z wymogami normy ISO 9001:2000 Monitor 19" TFT Samsung SyncMaster 913V * Panel: o Typ: TFT/TN zgodny z normą ISO13406-2 o Rozmiar: 19" o Wymiar plamki: 0,294 o Jasność: 250 cd/m2 o Kontrast maksymalny: 600:1 o Kąty widoczności poziom/pion: 160°/150° o Czas reakcji: 12 ms * Częstotliwość sygnału: o Pozioma (kHz): 30 - 81 o Pionowa (Hz): 56 - 75 * Rozdzielczość: o Najwyższa rozdzielczość: 1280 x 1024 o Liczba wyświetlanych kolorów: 16,2 mln * Sygnał wejściowy: Analog RGB 15-pin D-Sub * Plug & Play: DDC, DDC 2B * Pobór mocy: o Włączony: 38 W (Max) o Tryb czuwania: 1 W * Inne: o Możliwość montażu na ścianie VESA 100mm o Norma TCO'99 Drukarka HP 3920 w prezencie Zaawansowany komputer osobisty pracujący z podwójną mocą najnowszego dwurdzeniowego procesora Intel Pentium D, jest gotowy do pracy z każdą, nawet najbardziej zaawansowaną aplikacją. Wbudowany czytnik kart pamięci ułatwi obsługę cyfrowego archiwum fotograficznego, a złącze FireWire - cyfrowej kamery. Komputer Vobis Digital Power z procesorem Intel Pentium D jest nowoczesny, bezpieczny, solidny, cichy i w pełni multimedialny. Zainstalowany multimedialny system Windows Media Center PL 2005 powoduje że komputer jest przyjazny, a obsluga naprawdę intuicyjna. Cena 4199zł Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Smol__ar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 A idz pan w ch** z tym komputerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Pentium D i zintegrowana grafa :lol: Co za idiota to wymyślił :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 A i jescze jest napisane łaczna moc procesora 5,6GHZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehehehe Sprzet super wypas niezłe inteligenty musza w tych marketach itp. robic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) A i jescze jest napisane łaczna moc procesora 5,6GHZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehehehe Sprzet super wypas niezłe inteligenty musza w tych marketach itp. robic. Wiesz tam pracuja spece od marketingu,informatyki...itp :lol2: A my to co zwykli ludzie ktorzy nic niewiedza :cry: w ich przekonaniu :D ale my wiemy swoje :lol:I niech tak zostanie. Powinni tam personel zmienic i swoja polityke rynkowa. Ciekawe kto tam kupuje :blink: ?? Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 chyba nie ten bo monit CRT19", dysk 250gb, i grafa Geforce 6600GT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) ale ramu pewnie 256mb w moim mieście widziałem podobne cudo w sklepie Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Mac' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) oczywiście do gier też ma być :D ;P <lol> :D Edytowane 16 Stycznia 2006 przez QRVICH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Kupuja tam takie same lole jak Ci "informatycy" :D -Dzińdobry --Dzińdobry -Poszukuję komputerka dla synulka taki do 4tys żeby sobie pograł (już ze wszytkim) --Oczywiście mamy do zaoferowania Matrixa 8753XTHT42, ma wszystko co potrzeba do pracy. -Mówi pan że się opłaca --Oczywiście, sam mam taki i wiele ludzi ten model kupuje -Acha, to biore. B) LOL "hyba nie ten bo monit CRT19", dysk 250gb, i grafa Geforce 6600GT" Penwie tan GF 64-bit :lol: Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Smol__ar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) mam też takiego na ulotce, śmiechu warte :P cóż - jeśli chce mieć mało wydajnego, niestabilnego, biurowego kompa za ponad 4 tysiące :blink: to proszę bardzo.. może się trochę zawieść. oczywiście do gier też ma być:Dahahaha :P Edytowane 16 Stycznia 2006 przez arczi- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 A jak samego kompa bym chcial za 6k to pewnie grafe by mial GF6800ultra<lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Powiedz mu, że jest tu jeden taki z forum (tak, tak mowa o mnie), któremu stary skołował kompa z Vobisa i teraz klnie na niego (ja na kompa i starego) jak ****** (btw. czemu nie miałem wtedy 15 lat tylko 11?) Pozatym wspaniały komp, który: -dysk twardy poszedł się je**** po 3 latach (zmiana na nowy) -napędy(dvd no-name (LOL) i cd-rw lite-on'a); które dołączyły do grona tych leżących w szafie (zmiana na nową dvd-rw) -gf 3 o podejrzanych wynikach w 3dmark'ach i nie tylko(zmiana na nową) -wspaniała obudowa, która wymaga bardzo giętkich palców (ps.1 jedyna zaleta że nie na śrubki a swego rodzaju "zasuwki" ps.2 nie dziwicie się, że zasiłkę montował mi znajomy informatyk) -za to brawa należą się za zasiłkę bo dostałem Sea Sonica 300w z APFC, którą zmieniłem tylko dlatego że po zakupie 9550XT chciałem mieć zapas mocy (taaa, wspaniały P4 Willamette i jego pobór 110W wg. licznika ile trza watową zasiłkę mieć) Ogólnie jak chce wtopić kasę to jego sprawa (ja mojego starego opie**** przy każdej okazji za to "cudo"). Niech se lepiej kupi lcd 17" za ~1200zł, kompa za ~3000zł i drukarkę. Pozatym lepszym pomysłem jest wtopienie 4k zł w paro(parunasto) miesięczny zapas alkoholu niż w kompa z Vobisa. Ogólnie gdbym teraz kupował kompa pierwszego to nigdy w Vobisie, a kolejny to napewno będzie składak(który na starcie będzie miał zasiłkę, dźwiękówkę, hdd i dvd-rw). Edytowane 16 Stycznia 2006 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bula i spula Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 To zapewne to cudo :D (Grafika przebija wszytko) Komplet VMC 82045G POWER+Monitor SAMSUNG 913V+HP3920 * Procesor: Intel® Pentium® D 820 (2 x 2.80GHz, 2x 1MB L2 cache, 800MHz FSB) xD-Bit, EM64T, EIST, C1E Halt * System operacyjny: Microsoft® Windows® XP Home PL * Płyta główna: Chipset Intel® i945G mATX * Pamięć RAM: 512MB DDRAM2 533MHz (w trybie Dual Channel) * Napędy: o dysk twardy: 200GB SATA 8MB cache 7200 rpm o napęd DVD+/-RW: zapis: 16xDVD+/-R, 8xDVD+RW, 4xDVD-RW, 4xDVD Double Layer, 48xCD-R, 24xCD-RW; odczyt: 48xCD-ROM, 16xDVD-ROM o czytnik kart pamięci 9 in 1: MicroDrive, SM, SD, Mini SD, MMC, Memory Stick, CF I&II, Memory Stick Duo/Pro, Memory Stick Pro/MagicGate * Karta graficzna: Intel® Graphics Media Accelerator 950 * Karta dźwiękowa: zintegrowana 8-kanałowa * Komunikacja: o Gigabit LAN 10/100/1000 Mbps * Gwarancja: 3 lata # Interfejs: # siedem portów USB w standardzie 2.0 # port równoległy # port szeregowy # dwa gniazda PS/2 # złącze FireWire (IEEE 1394) # Obudowa: MidiTower ATX # Klawiatura: multimedialna Vobis Office & Internet # Mysz: opytczna z rolką Vobis # Oprogramowanie: * Program do obsługi napędu DVD-RW Nero Suite 6.5 * Pinnacle Studio 9SE * Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition (wersja 90 dni z możliwością dokupienia upgrade) # Inne: Podręcznik Użytkownika # Gwarancja: 2 lata (możliwość rozszerzenia do 3 lat) # Pomoc techniczna: Ogólnopolska sieć serwisowa, Pomoc on-line # Proces projektowania, produkcji i serwis komputerów: zgodny z wymogami normy ISO 9001:2000 Monitor 19" TFT Samsung SyncMaster 913V * Panel: o Typ: TFT/TN zgodny z normą ISO13406-2 o Rozmiar: 19" o Wymiar plamki: 0,294 o Jasność: 250 cd/m2 o Kontrast maksymalny: 600:1 o Kąty widoczności poziom/pion: 160°/150° o Czas reakcji: 12 ms * Częstotliwość sygnału: o Pozioma (kHz): 30 - 81 o Pionowa (Hz): 56 - 75 * Rozdzielczość: o Najwyższa rozdzielczość: 1280 x 1024 o Liczba wyświetlanych kolorów: 16,2 mln * Sygnał wejściowy: Analog RGB 15-pin D-Sub * Plug & Play: DDC, DDC 2B * Pobór mocy: o Włączony: 38 W (Max) o Tryb czuwania: 1 W * Inne: o Możliwość montażu na ścianie VESA 100mm o Norma TCO'99 Drukarka HP 3920 w prezencie Zaawansowany komputer osobisty pracujący z podwójną mocą najnowszego dwurdzeniowego procesora Intel Pentium D, jest gotowy do pracy z każdą, nawet najbardziej zaawansowaną aplikacją. Wbudowany czytnik kart pamięci ułatwi obsługę cyfrowego archiwum fotograficznego, a złącze FireWire - cyfrowej kamery. Komputer Vobis Digital Power z procesorem Intel Pentium D jest nowoczesny, bezpieczny, solidny, cichy i w pełni multimedialny. Zainstalowany multimedialny system Windows Media Center PL 2005 powoduje że komputer jest przyjazny, a obsluga naprawdę intuicyjna. Cena 4199zł I uwaga, sensacja: do tego zasilacz 600W!!!!!!!!! (marki codegen) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macyek Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 polecam wam, ewidentnym fanom komputerow z supermarketow, Komp, Świat nr 25/2005 gdzie sa opisane i wybrane najlepsze kompy z owych wspanialych mega sklepow. Jak sie czyta ich konfiguracje to pryszcze na tylku pekaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 az mi sie plakac chce jak mozna do takiego procka dac zintegrowana grafe:P z tymi plombami to jest lipa bo jak chcesz wiatrak an cpu przeczyscic bo sie za mocno grzeje to nei mzoesz a jak cos sie spali to ci powiedza ze to przez chlodzenie:P w sumie tez mam taka grafike:/ ale przydaje sie ona tylko jak skopia sie stery od nvidi :) wez mu daj przeczytac ten topic to odrazu zmieknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Panowie przecierz to doskonała konfiguracja , niewiem co wy odniej chcecie ?? Pomyślcie tylko gość kupi kompa na którym sprzedawca zarobi na starcie 1000 zł ... Po roku przyjdzie załamany że mu Nfs Under ground niechodzi ( wsam raz przez rok przestanie grać w mario i malować w paincie ) No więc sprzedawca powie mu że mają wypasioną fure za 5000 zł na której napewno zagra w tą gre i sprzeda mu komputer z 10ghz i wspaniałym FX 5500 ... Klient szczęśliwy wyjdzie ze sklepu a za rok ... (przyjdzie i spali vobis ) :D I tak jak głupi sprzedawca ze sklpeu komputerowego ledwie zarobi 500 zł na kliencie przez 3 lata ,a tak genialny marketingowiec z Vobisu wyciągnie po 3 latach 3000 zł z kolesia i nawet niemachnie śrubokrętem :) To jest sztuka w dziśiejszej Polsce jak sprzedać żeby sprzedać drogo [ciach!]o zawinięte w 10 ghz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynchRo ! Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 bula i spola ja kupielem codegena i pochodzil z 10 minut i zwrocilem i poprosilem o zwrot pieniedzy:P:P wole 300 no name niz codegena 600 w:DD: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Czego wy chcecie od codegena sluzyl mi wiernie ponad 2 lata :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Jak to jak?? Pojsc z nim do sklepu tj Vobis itp i kazac im benchmarka zrobic np 3Dmarka2003 spiac wynik. Nastepnie zrobic takiego samego benchmarka na zlozonym kompie!!! Powinien zalapac roznice! no chyba ze.............. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 ...chyba, że nie wie co to 3Dmark i jak interpretować wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 ...chyba, że nie wie co to 3Dmark i jak interpretować wyniki. :mur: No chyba logiczne ze im wiecej tym lepiej :-P no chyba ze kolega Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Swoja droga jesli juz kupowac skladaki to wlasnie w Vobisie , pod warunkiem , ze sie dokladnie wybiera konfig... Akurat wiekszosc z piszacych tutaj osob nie ma zielonego pojecia o tym co pisze i wrzuca kompy z marketow do jednego worka z tymi z Vobisu... Akurat tak sie sklada , ze pare lat temu kupowalem tam kompa dla rodzicow i : - konfig byl zajebisty jak na tamte czasy : P4 HT 2.6GHz , MSI na 865PE (najwyzszy model MSI na tamte czasy, nie wiem jaki dokladnie bo na intelach sie nie znam :lol: ) do tego grafa TI 4600 , 2x512Mb TCCC (nie d :wink:) , dwie 80 w raid , wypalarki , tuner Sat , itp itd . Do tego uwaga -> zasilka ciezsza od mojego poprzedniego chiefteca 360DF :lol: (oznaczen nie bylo) , niestety przegrala rywalizacje z instalacja elektryczna moich rodzicow :lol: Ale na szczescie zabezpieczenia uchronily konfig i tylko zasilka polegla... - wszystkie kable pospinane , tasmy od dyskow wrzucone w specjalne "owijki" (cos jak otulina na kablu ATX w chieftecu) , cooler na procu zmieniony na jakis blizej mi nie okreslony ale cichy... Buda calkiem fajna w srodku , taki chieftec ale w innym ubranku :wink: - nie bylo plomb , wiec spokojnie mozna sobie w kompie grzebac... A to wszystko w cenie jak na tamte czasy chyba 6k . Z tego co wtedy zagladalem w cenniki to skladak wychodzil o 500zl taniej , ale wiekszosc to byly czesci OEM czytaj krotsza gwarancja... Co jakis czas przegladam ich cenniki i czasem trafi sie jakis fajny konfig w dobrej cenie . Choc przyznam , ze czasami sa bidne... Ten konfig , ktory jest wypisany wyzej wcale nie jest taki zly jesli podejsc do tego od strony procesora :wink: Przeciez nie kazdy gra... :lol: A nawet jak odpali sobie jakas gierke to znowu 6600GT to nie taki syf (me te ps 3.0 i takie tam :lol: :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszM Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Heat: zgadzam się z tobą. Złego słowa nie moge o tym sklepie powiedzieć. Są przede wszystkim bardzo uczciwi. Miałem z nimi taką dziwną przygodę. Jak oddałem kompa do serwisu, bo coś nie tak było z płytą główną (odrazu wymienieli na nową) przez przypadek zmienili mi ThoroughbredB 1800+ na Palomino. Ja bym się jeszcze wtedy nie kapnął (byłem laikiem jeśli chodzi o kompy). Po dwóch dniach zapukał Pan ze sklepu i powiedział co się stało. Wymienił w domu procesor na nowy i dał w formie przeprosin miedzianego Zalmana na CPU. To się nazywa profesionalizm firmy i pracowników. Potrafili przyznać się do błędu i naprawić go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zależy od miasta. Sytuacja z życia wzięta: Mój szwagier ma własny warsztat naprawy samochodów i potrzebował laptopa do diagnozy aut z nowoczesną elektroniką. Pewnego dnia udał się do miast po części do auta i przejeżdżał koło Vobisu i był ubrany w robocze ciuchy (niebieski kombinezon z napisałem Aral, troszke ubrudzony) postanowił wstąpić i dopytać się, co mają za oferty. Wszedł i obrazu panowie w garniakach zmierzyli go niepewnym odpychającym wzrokiem. Podszedł do lady i mów, że potrzebuje laptopa najlepiej Pentium, 1gb ramu i grafika jest nie istotna. Zapytali się ile ma do przeznaczenia na swoją nową zabawkę, odpowiedział 4,5tys. Popatrzyli na niego i udzielają informacji niezbyt wyczerpujących, że maja laptopy HP za 4,7tys i po nowym roku ceny wzrosną, więc jak jest zainteresowany to niech kupuje w 2005. Szwagier zapoznał się z konfiguracja pytając, czemu ceny pójdą w górę, odpowiedzieli, że na rynek wchodzą nowe mocniejsze modele. Więc odparł, że skoro wchodzą nowe modele to stare powinny stanieć…., sprzedawca zamieszał się i nie wiedząc, co odpowiedzieć zmienił temat wciskając stos ulotek i dodając z ironią, że nie zawsze starsze słabsze modele tanieją. Szwagier wyszedł ze sklepu i powiedział że większych pedał*** nie widział. "ŁukaszM" miał naprawde fachową obsługę i to się ceni ale nie ejst tak zawsze jak sie tego chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 ostatnio bawiłem się takim vobisowym P4 3,2 ht z x700 etc.. komp miał być do gier wyszła lipa.. a mówiłem kupcie składaka coś fajnego wybiorę :P x700 to jakieś se,, memki tsopy,, taktowań nawet nie sprawdziłem - postawiłem system i niech się bawią sąsiedzi do tego płyta intela aka 0-oce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...