Skocz do zawartości
Huberek

Kompy W Vobisie ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Jest sprawa. Co myślicie o gotowych kompach w Vobisie?? Broń Boże nie ja chce tam kupowac Dołączona grafika tylko kolega. I chce go przekonać do "składaków" w normalnym sklepie i athlona bo sie uparł na kompa z dwurdzeniowym pentiumem (4200zeta z monitorem 19" i drukarkąDołączona grafika) w tym własnie sklepie...

powiedzcie coś!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a niech bierze co chce

za tą samą cene miałby sprzęt 5 razy wydajniejszy w normalnym sklepie

:(

Popieram on straci nie ty :D A potem jak bedzie cos gadal ze przeplacil czy cus to ty mu powiesz trzeba bylo sie sluchac :lol2: a teraz to lamentuj :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zapewne to cudo :D (Grafika przebija wszytko)

Komplet VMC 82045G POWER+Monitor SAMSUNG 913V+HP3920

* Procesor: Intel® Pentium® D 820 (2 x 2.80GHz, 2x 1MB L2 cache, 800MHz FSB) xD-Bit, EM64T, EIST, C1E Halt

* System operacyjny: Microsoft® Windows® XP Home PL

* Płyta główna: Chipset Intel® i945G mATX

* Pamięć RAM: 512MB DDRAM2 533MHz (w trybie Dual Channel)

* Napędy:

o dysk twardy: 200GB SATA 8MB cache 7200 rpm

o napęd DVD+/-RW: zapis: 16xDVD+/-R, 8xDVD+RW, 4xDVD-RW, 4xDVD Double Layer, 48xCD-R, 24xCD-RW; odczyt: 48xCD-ROM, 16xDVD-ROM

o czytnik kart pamięci 9 in 1: MicroDrive, SM, SD, Mini SD, MMC, Memory Stick, CF I&II, Memory Stick Duo/Pro, Memory Stick Pro/MagicGate

* Karta graficzna: Intel® Graphics Media Accelerator 950

* Karta dźwiękowa: zintegrowana 8-kanałowa

* Komunikacja:

o Gigabit LAN 10/100/1000 Mbps

* Gwarancja: 3 lata

# Interfejs:

# siedem portów USB w standardzie 2.0

# port równoległy

# port szeregowy

# dwa gniazda PS/2

# złącze FireWire (IEEE 1394)

# Obudowa: MidiTower ATX

# Klawiatura: multimedialna Vobis Office & Internet

# Mysz: opytczna z rolką Vobis

# Oprogramowanie:

* Program do obsługi napędu DVD-RW Nero Suite 6.5

* Pinnacle Studio 9SE

* Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition (wersja 90 dni z możliwością dokupienia upgrade)

# Inne: Podręcznik Użytkownika

# Gwarancja: 2 lata (możliwość rozszerzenia do 3 lat)

# Pomoc techniczna: Ogólnopolska sieć serwisowa, Pomoc on-line

# Proces projektowania, produkcji i serwis komputerów: zgodny z wymogami normy ISO 9001:2000

Monitor 19" TFT Samsung SyncMaster 913V

* Panel:

o Typ: TFT/TN zgodny z normą ISO13406-2

o Rozmiar: 19"

o Wymiar plamki: 0,294

o Jasność: 250 cd/m2

o Kontrast maksymalny: 600:1

o Kąty widoczności poziom/pion: 160°/150°

o Czas reakcji: 12 ms

* Częstotliwość sygnału:

o Pozioma (kHz): 30 - 81

o Pionowa (Hz): 56 - 75

* Rozdzielczość:

o Najwyższa rozdzielczość: 1280 x 1024

o Liczba wyświetlanych kolorów: 16,2 mln

* Sygnał wejściowy: Analog RGB 15-pin D-Sub

* Plug & Play: DDC, DDC 2B

* Pobór mocy:

o Włączony: 38 W (Max)

o Tryb czuwania: 1 W

* Inne:

o Możliwość montażu na ścianie VESA 100mm

o Norma TCO'99

Drukarka HP 3920 w prezencie

Zaawansowany komputer osobisty pracujący z podwójną mocą najnowszego dwurdzeniowego procesora Intel Pentium D, jest gotowy do pracy z każdą, nawet najbardziej zaawansowaną aplikacją. Wbudowany czytnik kart pamięci ułatwi obsługę cyfrowego archiwum fotograficznego, a złącze FireWire - cyfrowej kamery. Komputer Vobis Digital Power z procesorem Intel Pentium D jest nowoczesny, bezpieczny, solidny, cichy i w pełni multimedialny. Zainstalowany multimedialny system Windows Media Center PL 2005 powoduje że komputer jest przyjazny, a obsluga naprawdę intuicyjna.

Cena 4199zł

Edytowane przez Smol__ar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jescze jest napisane łaczna moc procesora 5,6GHZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehehehe

Sprzet super wypas niezłe inteligenty musza w tych marketach itp. robic.

Wiesz tam pracuja spece od marketingu,informatyki...itp :lol2: A my to co zwykli ludzie ktorzy nic niewiedza :cry: w ich przekonaniu :D ale my wiemy swoje :lol:I niech tak zostanie. Powinni tam personel zmienic i swoja polityke rynkowa. Ciekawe kto tam kupuje :blink: ??

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuja tam takie same lole jak Ci "informatycy" :D

-Dzińdobry

--Dzińdobry

-Poszukuję komputerka dla synulka taki do 4tys żeby sobie pograł (już ze wszytkim)

--Oczywiście mamy do zaoferowania Matrixa 8753XTHT42, ma wszystko co potrzeba do pracy.

-Mówi pan że się opłaca

--Oczywiście, sam mam taki i wiele ludzi ten model kupuje

-Acha, to biore.

B) LOL

"hyba nie ten bo monit CRT19", dysk 250gb, i grafa Geforce 6600GT"

Penwie tan GF 64-bit :lol:

Edytowane przez Smol__ar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam też takiego na ulotce, śmiechu warte :P

cóż - jeśli chce mieć mało wydajnego, niestabilnego, biurowego kompa za ponad 4 tysiące :blink: to proszę bardzo..

może się trochę zawieść.

oczywiście do gier też ma być:D

ahahaha :P Edytowane przez arczi-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mu, że jest tu jeden taki z forum (tak, tak mowa o mnie), któremu stary skołował kompa z Vobisa i teraz klnie na niego (ja na kompa i starego) jak ****** (btw. czemu nie miałem wtedy 15 lat tylko 11?)

Pozatym wspaniały komp, który:

-dysk twardy poszedł się je**** po 3 latach (zmiana na nowy)

-napędy(dvd no-name (LOL) i cd-rw lite-on'a); które dołączyły do grona tych leżących w szafie (zmiana na nową dvd-rw)

-gf 3 o podejrzanych wynikach w 3dmark'ach i nie tylko(zmiana na nową)

-wspaniała obudowa, która wymaga bardzo giętkich palców (ps.1 jedyna zaleta że nie na śrubki a swego rodzaju "zasuwki" ps.2 nie dziwicie się, że zasiłkę montował mi znajomy informatyk)

-za to brawa należą się za zasiłkę bo dostałem Sea Sonica 300w z APFC, którą zmieniłem tylko dlatego że po zakupie 9550XT chciałem mieć zapas mocy (taaa, wspaniały P4 Willamette i jego pobór 110W wg. licznika ile trza watową zasiłkę mieć)

Ogólnie jak chce wtopić kasę to jego sprawa (ja mojego starego opie**** przy każdej okazji za to "cudo").

Niech se lepiej kupi lcd 17" za ~1200zł, kompa za ~3000zł i drukarkę.

Pozatym lepszym pomysłem jest wtopienie 4k zł w paro(parunasto) miesięczny zapas alkoholu niż w kompa z Vobisa.

Ogólnie gdbym teraz kupował kompa pierwszego to nigdy w Vobisie, a kolejny to napewno będzie składak(który na starcie będzie miał zasiłkę, dźwiękówkę, hdd i dvd-rw).

Edytowane przez serwal4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zapewne to cudo :D (Grafika przebija wszytko)

Komplet VMC 82045G POWER+Monitor SAMSUNG 913V+HP3920

* Procesor: Intel® Pentium® D 820 (2 x 2.80GHz, 2x 1MB L2 cache, 800MHz FSB) xD-Bit, EM64T, EIST, C1E Halt

* System operacyjny: Microsoft® Windows® XP Home PL

* Płyta główna: Chipset Intel® i945G mATX

* Pamięć RAM: 512MB DDRAM2 533MHz (w trybie Dual Channel)

* Napędy:

o dysk twardy: 200GB SATA 8MB cache 7200 rpm

o napęd DVD+/-RW: zapis: 16xDVD+/-R, 8xDVD+RW, 4xDVD-RW, 4xDVD Double Layer, 48xCD-R, 24xCD-RW; odczyt: 48xCD-ROM, 16xDVD-ROM

o czytnik kart pamięci 9 in 1: MicroDrive, SM, SD, Mini SD, MMC, Memory Stick, CF I&II, Memory Stick Duo/Pro, Memory Stick Pro/MagicGate

* Karta graficzna: Intel® Graphics Media Accelerator 950

* Karta dźwiękowa: zintegrowana 8-kanałowa

* Komunikacja:

o Gigabit LAN 10/100/1000 Mbps

* Gwarancja: 3 lata

# Interfejs:

# siedem portów USB w standardzie 2.0

# port równoległy

# port szeregowy

# dwa gniazda PS/2

# złącze FireWire (IEEE 1394)

# Obudowa: MidiTower ATX

# Klawiatura: multimedialna Vobis Office & Internet

# Mysz: opytczna z rolką Vobis

# Oprogramowanie:

* Program do obsługi napędu DVD-RW Nero Suite 6.5

* Pinnacle Studio 9SE

* Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition (wersja 90 dni z możliwością dokupienia upgrade)

# Inne: Podręcznik Użytkownika

# Gwarancja: 2 lata (możliwość rozszerzenia do 3 lat)

# Pomoc techniczna: Ogólnopolska sieć serwisowa, Pomoc on-line

# Proces projektowania, produkcji i serwis komputerów: zgodny z wymogami normy ISO 9001:2000

Monitor 19" TFT Samsung SyncMaster 913V

* Panel:

o Typ: TFT/TN zgodny z normą ISO13406-2

o Rozmiar: 19"

o Wymiar plamki: 0,294

o Jasność: 250 cd/m2

o Kontrast maksymalny: 600:1

o Kąty widoczności poziom/pion: 160°/150°

o Czas reakcji: 12 ms

* Częstotliwość sygnału:

o Pozioma (kHz): 30 - 81

o Pionowa (Hz): 56 - 75

* Rozdzielczość:

o Najwyższa rozdzielczość: 1280 x 1024

o Liczba wyświetlanych kolorów: 16,2 mln

* Sygnał wejściowy: Analog RGB 15-pin D-Sub

* Plug & Play: DDC, DDC 2B

* Pobór mocy:

o Włączony: 38 W (Max)

o Tryb czuwania: 1 W

* Inne:

o Możliwość montażu na ścianie VESA 100mm

o Norma TCO'99

Drukarka HP 3920 w prezencie

Zaawansowany komputer osobisty pracujący z podwójną mocą najnowszego dwurdzeniowego procesora Intel Pentium D, jest gotowy do pracy z każdą, nawet najbardziej zaawansowaną aplikacją. Wbudowany czytnik kart pamięci ułatwi obsługę cyfrowego archiwum fotograficznego, a złącze FireWire - cyfrowej kamery. Komputer Vobis Digital Power z procesorem Intel Pentium D jest nowoczesny, bezpieczny, solidny, cichy i w pełni multimedialny. Zainstalowany multimedialny system Windows Media Center PL 2005 powoduje że komputer jest przyjazny, a obsluga naprawdę intuicyjna.

Cena 4199zł

I uwaga, sensacja: do tego zasilacz 600W!!!!!!!!! (marki codegen)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

az mi sie plakac chce jak mozna do takiego procka dac zintegrowana grafe:P

z tymi plombami to jest lipa bo jak chcesz wiatrak an cpu przeczyscic bo sie za mocno grzeje to nei mzoesz a jak cos sie spali to ci powiedza ze to przez chlodzenie:P

w sumie tez mam taka grafike:/ ale przydaje sie ona tylko jak skopia sie stery od nvidi :)

wez mu daj przeczytac ten topic to odrazu zmieknie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie przecierz to doskonała konfiguracja , niewiem co wy odniej chcecie ??

Pomyślcie tylko gość kupi kompa na którym sprzedawca zarobi na starcie 1000 zł ...

Po roku przyjdzie załamany że mu Nfs Under ground niechodzi ( wsam raz przez rok przestanie grać w mario i malować w paincie ) No więc sprzedawca powie mu że mają wypasioną fure za 5000 zł na której napewno zagra w tą gre i sprzeda mu komputer z 10ghz i wspaniałym FX 5500 ...

Klient szczęśliwy wyjdzie ze sklepu a za rok ... (przyjdzie i spali vobis ) :D

I tak jak głupi sprzedawca ze sklpeu komputerowego ledwie zarobi 500 zł na kliencie przez 3 lata ,a tak genialny marketingowiec z Vobisu wyciągnie po 3 latach 3000 zł z kolesia i nawet niemachnie śrubokrętem :)

To jest sztuka w dziśiejszej Polsce jak sprzedać żeby sprzedać drogo [ciach!]o zawinięte w 10 ghz ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jak??

Pojsc z nim do sklepu tj Vobis itp i kazac im benchmarka zrobic np 3Dmarka2003 spiac wynik. Nastepnie zrobic takiego samego benchmarka na zlozonym kompie!!! Powinien zalapac roznice! no chyba ze.............. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja droga jesli juz kupowac skladaki to wlasnie w Vobisie , pod warunkiem , ze sie dokladnie wybiera konfig...

Akurat wiekszosc z piszacych tutaj osob nie ma zielonego pojecia o tym co pisze i wrzuca kompy z marketow do jednego worka z tymi z Vobisu...

Akurat tak sie sklada , ze pare lat temu kupowalem tam kompa dla rodzicow i :

- konfig byl zajebisty jak na tamte czasy : P4 HT 2.6GHz , MSI na 865PE (najwyzszy model MSI na tamte czasy, nie wiem jaki dokladnie bo na intelach sie nie znam :lol: ) do tego grafa TI 4600 , 2x512Mb TCCC (nie d :wink:) , dwie 80 w raid , wypalarki , tuner Sat , itp itd . Do tego uwaga -> zasilka ciezsza od mojego poprzedniego chiefteca 360DF :lol: (oznaczen nie bylo) , niestety przegrala rywalizacje z instalacja elektryczna moich rodzicow :lol: Ale na szczescie zabezpieczenia uchronily konfig i tylko zasilka polegla...

- wszystkie kable pospinane , tasmy od dyskow wrzucone w specjalne "owijki" (cos jak otulina na kablu ATX w chieftecu) , cooler na procu zmieniony na jakis blizej mi nie okreslony ale cichy... Buda calkiem fajna w srodku , taki chieftec ale w innym ubranku :wink:

- nie bylo plomb , wiec spokojnie mozna sobie w kompie grzebac...

A to wszystko w cenie jak na tamte czasy chyba 6k . Z tego co wtedy zagladalem w cenniki to skladak wychodzil o 500zl taniej , ale wiekszosc to byly czesci OEM czytaj krotsza gwarancja...

Co jakis czas przegladam ich cenniki i czasem trafi sie jakis fajny konfig w dobrej cenie . Choc przyznam , ze czasami sa bidne...

Ten konfig , ktory jest wypisany wyzej wcale nie jest taki zly jesli podejsc do tego od strony procesora :wink:

Przeciez nie kazdy gra... :lol: A nawet jak odpali sobie jakas gierke to znowu 6600GT to nie taki syf (me te ps 3.0 i takie tam :lol: :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heat: zgadzam się z tobą. Złego słowa nie moge o tym sklepie powiedzieć. Są przede wszystkim bardzo uczciwi. Miałem z nimi taką dziwną przygodę. Jak oddałem kompa do serwisu, bo coś nie tak było z płytą główną (odrazu wymienieli na nową) przez przypadek zmienili mi ThoroughbredB 1800+ na Palomino. Ja bym się jeszcze wtedy nie kapnął (byłem laikiem jeśli chodzi o kompy). Po dwóch dniach zapukał Pan ze sklepu i powiedział co się stało. Wymienił w domu procesor na nowy i dał w formie przeprosin miedzianego Zalmana na CPU. To się nazywa profesionalizm firmy i pracowników. Potrafili przyznać się do błędu i naprawić go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy od miasta.

Sytuacja z życia wzięta:

Mój szwagier ma własny warsztat naprawy samochodów i potrzebował laptopa do diagnozy aut z nowoczesną elektroniką. Pewnego dnia udał się do miast po części do auta i przejeżdżał koło Vobisu i był ubrany w robocze ciuchy (niebieski kombinezon z napisałem Aral, troszke ubrudzony) postanowił wstąpić i dopytać się, co mają za oferty. Wszedł i obrazu panowie w garniakach zmierzyli go niepewnym odpychającym wzrokiem. Podszedł do lady i mów, że potrzebuje laptopa najlepiej Pentium, 1gb ramu i grafika jest nie istotna. Zapytali się ile ma do przeznaczenia na swoją nową zabawkę, odpowiedział 4,5tys. Popatrzyli na niego i udzielają informacji niezbyt wyczerpujących, że maja laptopy HP za 4,7tys i po nowym roku ceny wzrosną, więc jak jest zainteresowany to niech kupuje w 2005. Szwagier zapoznał się z konfiguracja pytając, czemu ceny pójdą w górę, odpowiedzieli, że na rynek wchodzą nowe mocniejsze modele. Więc odparł, że skoro wchodzą nowe modele to stare powinny stanieć…., sprzedawca zamieszał się i nie wiedząc, co odpowiedzieć zmienił temat wciskając stos ulotek i dodając z ironią, że nie zawsze starsze słabsze modele tanieją. Szwagier wyszedł ze sklepu i powiedział że większych pedał*** nie widział.

"ŁukaszM" miał naprawde fachową obsługę i to się ceni ale nie ejst tak zawsze jak sie tego chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio bawiłem się takim vobisowym P4 3,2 ht z x700 etc.. komp miał być do gier wyszła lipa.. a mówiłem kupcie składaka coś fajnego wybiorę :P

x700 to jakieś se,, memki tsopy,, taktowań nawet nie sprawdziłem - postawiłem system i niech się bawią sąsiedzi

do tego płyta intela aka 0-oce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi