Nargil Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) Ja pierwszego kompa kupilem w vobisie 8 lat temu, jak bylem totalnym laikem. Po 3 miesiacach zdecydowalem sie dokupic ram. Dostalem uszkodzone kosci i zaczely sie problemy z kompem ("problem z rejestrem" pod windowsem). Komp jezdzil setki razy (przesadzam, ale duzo) do serwisu, gdzie kasowali 50 zl za przeinstalowanie systemu... Dopiero ze dwa, trzy lata temu jak potrzebowalem kompa do netu, jak mojemu plyta siadla to sie nim zainteresowalem i wymienilem kosci. Jak dla mnie vobis jest stracony. edit: ale na OC narzekac nie moglem, choc wtedy tego nie wykozystalem, ale k6 166 szedl na 245 mhz z radiatorem od athlona xp. Edytowane 17 Stycznia 2006 przez Nargil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecio Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Haha nie no usmialem sie po pachy :D Ale powiem Wam szczerze... jak chce to niech kupuje i pewnie nie on to sponsoruje a jego ojciec. Moj taki sam byl, wolal kupic cos 2 razy drozszego w renomowanym sklepie niz w zwyklym sklepie komputerowym. Ale nie nazekalem... moj 166MMX sluzyl mi caaale dwa lata.... 8 lat temu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 aha i jeszcze jedna sytuacja, odeslalem rozmazujacy sie i strzelajacy monitor highscreen 1795, znow skasowali mi 50zl za wyslanie na gwarancje do jakiegos innego serwisu, gdzie jednak stwierdzono ze z monitora nie da sie nic zrobic. Potem dalem go szaremu gosciowi co naprawia telewizory i za 50 zl dostalem cud miod (no prawie :) bo to stary model ) monitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Nie tylko w vobisie mozna znalezc procki 5,6GHz, równiez na allegro są: http://allegro.pl/show_item.php?item=80548447 No i zasilacz genialny do D820 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) Hehe chcialbym zobaczyc jak sobie poradzi te "5,6"GHZ z P4 na 5GHZ... :D Na tym kompie graja mistrzowie http://allegro.pl/show_item.php?item=81245789 Chyba mistrzem nazywa tego co na takim sprzęcie włączy gre... Edytowane 17 Stycznia 2006 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) Ja kupowałem kompa w Vobisie :). Tak, tego z podpisu :). Oczywiście full składak, ale dałem ciała, bo jeszcze się wtedy nie znałem zbyt dobrze i nie podałem większych szczegółów(rdzeń radka, jądro athlona, itp.) i kompletnie olałem ramy, zasilacz i chłodzonko :(. Ale cena wyszła przyzwoita w miarę jak na pół roku temu - 2500PLN + monitor 1200 bodajże :). I nie narzekam :). Vobis nie jest taki zły, jak się wie 'mniej więcej', co się kupuje :). Trochę się przeciągało zanim przywieźli wszystkie części i złożyli, ale wtedy byłem bardzo zadowolony i dzisiaj nadal jestem :). Pomijając nieliczne wpadki :P. Aha no i był to pierwszy w moim życiu komp, którego sam złożyłem bez praktycznie żadnej pomocy 'znawców' :). Pozdrawiam. Edytowane 17 Stycznia 2006 przez Cebix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Tzn ja mysle ze tutaj nie chodzi o sam sklep vobis, bo jest to chyba pozadna firma. Tutaj sie rozchodzi o jakze genialne konfiguracje komputerów ktore mozna znalezc w ich reklamówkach. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Hehe chcialbym zobaczyc jak sobie poradzi te "5,6"GHZ z P4 na 5GHZ... :D Na tym kompie graja mistrzowie http://allegro.pl/show_item.php?item=81245789 Chyba mistrzem nazywa tego co na takim sprzęcie włączy gre... patrzcie na konfig kompa :mur: w co oni na tych turniejach graja, w malysza??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 No nie wiem czy Painta pociagnie???? A tak serio niezła sciema szkoda mi tych którzy kupili zeby pograc, chyba ze z mysla o biurze to co innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 ja powiem krótko NIE DLA IDIOTÓW:P Kto chce tam kupić bo myśli że dostanie firmowego full wypas itd (jest dziant itd) i chce się napinać:P srogo się zawiedzie;] miałem kumpla kupił w Vobisie, napinał się że dał na owe czasy o 1400zł więcej niż ja za składaka;] no ale moj składak był ze 2x mocniejszy^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 :lol: a mówicie że polak niepotrafi :lol: w Ameryce ten procesor ma 2.8 mocy a po przywiezieniu do Polski magiczne 5.6 :lol: A gratris klawiatura techsolo i myszka techsolo :lol2: ten komputer po mistrzach grania w pasjansa też dobry do pasjansa oczywiście Z tego co pamietam to jedyne sensowne składaki to GeoPC z komputronika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 No i tu sie zgodze. Chociaz nie do konca poniewaz nie sa to konigi najlepsze w danej cenie chociaz zestaw max dla gracza jak dobrze pamietam to był całkiem spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) W sumie jedyne co dobre w Vobisie to serwis. Kupiłem z zestawem Crt 19" Highscreen'a, po ok 1.5 roku padła(odchylanie poziome czy jakoś tak,nie było już gwary, a spece z Vobisa przyjęli ją na gwarę, za free wysłali do serwisu w Szczecinie, za free odesłali, monitor do dzisiaj działa bez zazrutu (win xp upiera się, że dla 1152x864 max bezpieczne odświeżanie to 85hz, ja jakieś pół roku jechałem na 100hz i było ok :) ) Edytowane 18 Stycznia 2006 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) juz po wszystkim... debil pomimo przeczytania tego tematu kupił tego kompa ale zmienił grafe z 6600GT na 6800GS... w sumie dobrze. ale tu jednak widac naiwność polskiej młodzieży :D jak mu powiedzą "profesjonalnie" wyglądający panowie w Vobisie ze ten komp jest wypas, do gier miodzio itp to od razu sie złapie i napali. frajer ;) Edytowane 21 Stycznia 2006 przez QRVICH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sender28 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Jak chcesz kupiwać w Vobisie to musisz wiedziec co. Jak jest sie słabym to pani z obsługi (lub pan) wciście ci wszystko. Tak zrobili rodzinom mojej znajomej. Wcisneli komputer za 2200zl a jej starzy sie napalili bo bylo napisane Pentium4 HT....A reszta oczywiście zintegrowana(dzwiek,grafika jakaś Intel Graphics stutu tutu majtki z drutu)i jeszcze powiedzieli ze pociągnie najnowsze gry. :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: no szczyt chamstwa tak w prosto w oczy klamać.I teraz ledwo ciagnie jej NFSa Under..... na low details a biedna zajarala sie NFS MostWanteda tu lipa.... Jak włączylismy 3dMarkt 2001SE z ciekawoscie to bolo cos kolo 3001pkt. Ale jest P4 HT i jest extra wedlug Vobisu....PS Walneli jej jakis wentylator na procesor Thermaltake ktory tak chałasuje jakby cos mu odpadło i chopdzi jak kosiara.....straszne to jest.Nic w Vobisie nie kupie...... Jedyne co bym chciał z tego komputera to DVD-RW bo nie mam jeszcze <_< <_< <_< :D :D :D :D :D Vobis wałem zapodaje...i lepiej go omijać.A jak juz tam wchopdze popatrzeć to jak widze tych fachowców to bym ich wszystkich powybijał.Ich wiedza o sprzęcie to pochodzi chyba z ulotek reklamowych. :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: No i jak na Vobis przystało musi być Drukareczka ktorą tez dali.......hehe Edytowane 21 Stycznia 2006 przez sender28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Hmm. ja bym szybko zakończył ten temat -----------------------Na co wy czekacie---------------------- *Wszyscy teraz biegniemy do Vobi$ kupujemy super kompy aż 5.8 GHZ WOW ale syper patrz oni wszyscy mają takie na czerwono czy jakoś tak napisane Amd coś tam 1.8 @ 2.4 co to za bełkot te kompy z Vobi$a mają 5.8 czyli logicznie myśląc te z Vobi$a są 2X lepsze trzeba być frajerem żeby nie kupić kompa z Vobi$a ---------------- *-no coment Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Hmm. ja bym szybko zakończył ten temat dlaczego?? moze kiedys kogos uratuje przed kupnem kompa z Vobisu. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Panowie wezcie go tu może najlepiej przylepcie :) Można by zmienić nazwe żeby zachaczyła o kompy z marketów , pseudo sklepow komputerowych w których da sie kupić pralke i vobisa oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 A i jescze jest napisane łaczna moc procesora 5,6GHZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehehehe Sprzet super wypas niezłe inteligenty musza w tych marketach itp. robic. Jak w media-expercie czy czyms tam podobnym ogladalem kompa i spytalem sie sprzedawcy jaka płyta główna jest w tym kompie to typ po dłuugim namyśle stwierdził, że to płyta Barracuda :-P Az brak słow na takich typów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...