Skocz do zawartości
Superdiesel

Sound Blaster Na Dwa Różne Wyjścia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich specjalistów. Posiadam kartę dźwiękową SB PCI 128 (CT4750) i mam w niej dwa wyjścia audio, ale chodzą one równolegle. Chcę zrobić, żeby wychodziły z nich dwie różne ścieżki. Potrzebuję takie coś do programu Tracktor DJ Studio, żeby z jednego wyjścia szła muzyka na głośniki (najlepiej stereo), a na drugim żeby był odsłuch innego kawałka na słuchawki. W programie idzie takie coś ustawić, ale nie umiem w ten sposób skonfigurować karty. Ma ktoś pojęcie o czymś takim? Dowiedziałem się dzisiaj w sklepie ze sprzętem, że wystarczy tylko jakiś sterownik, który zamieni jedno wejście na wyjście, ale nie mam pojęcia gdzie i jak to zrobić. Będę dźwięczny za pomoc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Superdiesel: Mam nadzieje, że nie obrazisz się, ale podłączę się pod Twój wątek, bo mam b. podobne pytanie: Jaką kartę/sterowniki możecie zaproponować, dla kogoś, kto potrzebuje 2 wyjść, jak najwyższej jakości dźwięku (granie z wyskoiej jakości sprzętu na imprzeach) i nie ma za dużo kasy?

Również korzystam z Traktor DJ Studio, ale brak odsłuchu boli... :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich specjalistów. Posiadam kartę dźwiękową SB PCI 128 (CT4750) i mam w niej dwa wyjścia audio, ale chodzą one równolegle. Chcę zrobić, żeby wychodziły z nich dwie różne ścieżki. Potrzebuję takie coś do programu Tracktor DJ Studio, żeby z jednego wyjścia szła muzyka na głośniki (najlepiej stereo), a na drugim żeby był odsłuch innego kawałka na słuchawki. W programie idzie takie coś ustawić, ale nie umiem w ten sposób skonfigurować karty. Ma ktoś pojęcie o czymś takim? Dowiedziałem się dzisiaj w sklepie ze sprzętem, że wystarczy tylko jakiś sterownik, który zamieni jedno wejście na wyjście, ale nie mam pojęcia gdzie i jak to zrobić. Będę dźwięczny za pomoc :wink:

Nie da się tego zrobić na zwykłej dzwiękówce

Superdiesel: Mam nadzieje, że nie obrazisz się, ale podłączę się pod Twój wątek, bo mam b. podobne pytanie: Jaką kartę/sterowniki możecie zaproponować, dla kogoś, kto potrzebuje 2 wyjść, jak najwyższej jakości dźwięku (granie z wyskoiej jakości sprzętu na imprzeach) i nie ma za dużo kasy?

Również korzystam z Traktor DJ Studio, ale brak odsłuchu boli... :sad:

Zależy ile kasy chcesz przeznaczyć i jaki to jest wysokiej klasy sprzęt

BTW Traktor to syf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po długich dwudniowych kombinacjach z kartą udało mi się jakoś to podłączyć i skonfigurować program, że mogę w jednym wyjściu mieć normalną muzykę, a w drugim odsłuch. Problem jest jednak w tym, że jakość jest gorsza niż przy normalnym słuchaniu. Czy to może być wina karty? Wiem, że podłączenie tego tak jak chciałem jest możliwe, ale teraz pozostaje jeszcze sprawa jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

esiuWWW:

Jesli chodzi o kasę, to do 200pln byłoby optymalnie, bo wyżej zaczynają się profesjonalne karty. B. podoba mi się taka np. ESI Maya 44, ale to prawie pięć setek. :?

Nie powiem Ci konkretnie, co to za sprzet, bo jak jestem w klubie, to albo jestem pijany, albo zapomnę sprawdzić.

:lol:

Ale jak na moje (dość wyczulone) ucho, to gra b. dobrze (kolumny, to napewno estradówki JBL'a). W domu będzie lada moment NAD 320BEE (lub coś zbliżonego) i Tannoy'e M2. Na razie mam niezłe 2.1 i słuchawki.

Co do Programu dj'skiego: Dlaczego uważasz, że Traktor jest kiepski? Znasz coś lepszego? Niekoniecznie musi byc skomplikowane, ma mieć podstawowy equalizer i crossfader. Na razie nic mi więcej nie potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi