Errorx Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Witam Mam okazje zamienic mojego modecoma 300GTF by FSP na Tagana 380W Komp ktory musialby po tej zamianie pracowac na modecomie ma nastepujaca konfiguracje: Asus 754 K8N AMD 754 Sempron 2600+ BOX Maxtor 80GB 7200rpm 8MB SATA LG CD-RW 52/32/52 BOX Gigabyte AGP Radeon 9550 128 MB DDR TV-OUT/DVI Twinmos DDR 512MB 400MHz CL2.5 No i zastanawiam sie czy 3 letni modecom nie odmowi nagle posluszenstwa po zamianie, bo jesli tak sie stanie to bedzie niezla chryja :mur: Co o tym myslicie? Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 nie bedzie problemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Witam. Od siebie proponuje wyczyścić dobrze zasilacz tzn. wentyl i srodek, 3 lata pracy to i pewnie parę "tygrysów"(koty) sobie w srodku siedzi, obejrzeć elektrolity czy nie napuchły, jak działa wentyl luzy itp -jeżeli wszystko w pożądku będzie ok. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Hmm, wlasnie sie dowiedzialem ze ten komp ma byc bardzo "dlugodystansowy" i niezawodny, pozatym rozbebeszyc zasilacza do jutra nie zdaze. A nie zaryzykuje zeby przez gupi zasilator moj ojciec mial klopoty w pracy. Topic do zamkniecia Dziekuje wszystkim za zainteresowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Jak uważasz. Podobny zestaw, ale z TI4200 i drugim dyskiem ma znajomy i na tym 300GTF działa bezproblemowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Myślę, że przy takim configu ten zasilacz nawet nie będzie blisko kresu swoich możliwości. Ja w każdym razie w najbliższym czasie przesiadam się na sempa 3000+ s939 i 1gb ram (reszta podobna) i nie mam najmniejszego zamiaru zmieniać mojego FSP300-60BT ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Myślę, że przy takim configu ten zasilacz nawet nie będzie blisko kresu swoich możliwości. Ja w każdym razie w najbliższym czasie przesiadam się na sempa 3000+ s939 i 1gb ram (reszta podobna) i nie mam najmniejszego zamiaru zmieniać mojego FSP300-60BT ;]Podasz nam wyniczki w SPI ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 prawi wszytkie 300 i 350 fortrona na lini 12v sa na 20A diodzie shotkiego SBL2060CT wiec sami pomyslcie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 prawi wszytkie 300 i 350 fortrona na lini 12v sa na 20A diodzie shotkiego SBL2060CT wiec sami pomyslcie ... Myślę, ale niezbyt mocny jestem w te klocki - na ile umiem sie rozeznać, to daje w takim razie dopuszczalny pobór mocy na tą linię=240W. Sempron ma jakieś 80W, zostaje jeszcze sporo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Akurat na niezłą grafę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 No właśnie, dużo lepszą, niz 9550, które mamy zarówno ja, jak i autor tematu. Grafy bez zasilania molexem ciągną z 12V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Te bez molexa ciągną głównie z +5v, z resztą grafy z srii Rxxx zasilane molexem również ciągną większość z AGP, tylko wspierają się linią +12v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...