Gość Kyniek Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Wzmacniacz który mieści się w subwooferze prawdopodobnie ma spaloną jedną końcówkę mocy idącą na tenże głośnik niskotonowy - jednym słowem subwoofer nie działa :/ czy jest szansa by to gdzieś naprawić?? dowiadywałem się na WGE koło GUS'a w wa-wie to nic nie mogli pomóc :/ może zgłosić się bezpośrednio do serwisu Creative'a? :/ już po gwarancji - może by za kasę naprawili... jak? jest to realne?? czy może już zacząć zbierać na nowe głośniki?? jakie?? Logitech daje radę?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 odnośnie nowego sprzęty powiem tylko tyle.. Komputerowe zestawy 2.1 / 5.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Hmmm. A czemu od razu serwis Creative? Zwykły nie wystarczy? Toż to taki sam sprzęt elektroniczny jak radio czy telewizor. Nie słyszałem o tym aby Creative stosowało jakieś specjalne układy dostępne tylko dla nich, a z tego co kiedyś kumpel rozbierał zestawik 5+1, to widziałem w środku jak najbardziej pospolite TDA-czki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolife Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 koszt takiej końcówki mocy nie powinien przekroczyć 30zł,a wymiana takiego układu jest dziecinnie prosta :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Byłem w serwisie komputerowym na WGE i tam powiedzieli że nie ma szansy :/ ja tam się nie znam - zajmuje się programowaniem, procesami i metodykami i kompletnie nie wiem nic z elektroniki... :/ ale w takim razie spróbuje do zwykłego serwisu naprawiającego TV pójść z tym problemem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takero Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 zacznijmy od tego że pod GUSem jest potwornie drogo ... ja już wolałbym się udać na wolumen... poszukaj odpowiedzi na www.elektroda.pl . Pozdrawiam BTW możesz powiedzieć co za scalak tam siedzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Pod GUSem w ogóle nie dało rady :/ co za scalak tam siedzi to nie wiem :/ kompletnie się nie znam :/ podłączanie kabelków już jest dla mnie dość poważnym problemem :P ja tylko programowanie i projektowanie a sprawy sprzętowe są mi kompletnie obce :/ Tak sobie myślę by poprostu wywalić w cholerę te głośniki i kupić osobny wzmacniacz (amplituner??) i osobne głośniki - skorzystać w wyjścia cyfrowego na karcie co sądzicie o tym - cyfrowe daje radę czy lepsze otyczne? jak się te 2 wejścia prezentują na tle konwencjonalnego analogowego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Optyczne to też cyfrowe. Jakość jest minimalnie ale wyczuwalnie lepsza. szczególnie jeśli chodzi o wszystkie śmiecie które się nakładają w czasie przesyłania analogiem. W cyfrowym tego nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...