Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Zapsuty Wzmacniacz W Creative Inspire 6.1

Rekomendowane odpowiedzi

Wzmacniacz który mieści się w subwooferze prawdopodobnie ma spaloną jedną końcówkę mocy idącą na tenże głośnik niskotonowy - jednym słowem subwoofer nie działa :/ czy jest szansa by to gdzieś naprawić?? dowiadywałem się na WGE koło GUS'a w wa-wie to nic nie mogli pomóc :/ może zgłosić się bezpośrednio do serwisu Creative'a? :/ już po gwarancji - może by za kasę naprawili... jak? jest to realne?? czy może już zacząć zbierać na nowe głośniki?? jakie?? Logitech daje radę??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm. A czemu od razu serwis Creative? Zwykły nie wystarczy? Toż to taki sam sprzęt elektroniczny jak radio czy telewizor. Nie słyszałem o tym aby Creative stosowało jakieś specjalne układy dostępne tylko dla nich, a z tego co kiedyś kumpel rozbierał zestawik 5+1, to widziałem w środku jak najbardziej pospolite TDA-czki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w serwisie komputerowym na WGE i tam powiedzieli że nie ma szansy :/ ja tam się nie znam - zajmuje się programowaniem, procesami i metodykami i kompletnie nie wiem nic z elektroniki... :/ ale w takim razie spróbuje do zwykłego serwisu naprawiającego TV pójść z tym problemem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod GUSem w ogóle nie dało rady :/ co za scalak tam siedzi to nie wiem :/ kompletnie się nie znam :/ podłączanie kabelków już jest dla mnie dość poważnym problemem :P ja tylko programowanie i projektowanie a sprawy sprzętowe są mi kompletnie obce :/

Tak sobie myślę by poprostu wywalić w cholerę te głośniki i kupić osobny wzmacniacz (amplituner??) i osobne głośniki - skorzystać w wyjścia cyfrowego na karcie

co sądzicie o tym - cyfrowe daje radę czy lepsze otyczne? jak się te 2 wejścia prezentują na tle konwencjonalnego analogowego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Optyczne to też cyfrowe. Jakość jest minimalnie ale wyczuwalnie lepsza. szczególnie jeśli chodzi o wszystkie śmiecie które się nakładają w czasie przesyłania analogiem. W cyfrowym tego nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi