makakus Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Ja nic nie rozumiem, bios 1007 pokazywal mi max 40*C a teraz na biosie 1010 mam 30*C. nie jest to dla mnie wilko problem, ale ktoremu biosowi ufac? Ha, iPanel pokazuje 23*C, podczas gdy Asus Probe 29*C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Szczerze ? Nie ufaj zadnemu ;] ,na najnowszym beta biosie 1011-003 znowu mi temp poszly do gory ale nadal sa za niskie 41*C dla 1700+@1640 1.8v na titanie TTC D5T to stanowcza zamalo (load), MBM wykazuje 60*C i mysle ze jesli to jest temp czytana z diody termicznej procka to jest poprawna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 a asus PC probe pokazuje temp z diody termicznej czy nie?? Teraz mam bios 1005 a temp wydaje mi sie ze za wysoka 53* do 58 (czasem 60*C) fullload( athlon 2000+ na 2200+ temp praktycznie bez zmian). Chodzenie to Dragon Orb3 7K rpm. radziator dobrze zalozony i odpowiednoia ilosc pasty,napiecie 1,79v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Asus PC probe pobiera tak jak bios mniej wiecej, a z czego ktoz to wie, przez te kilka biosow ktore mialem mam rozpietosc temp 25*C !! W zaleznosci tylko od biosu!! To jest chore.A co do temp, to wydaje mi sie ze masz jak najbardziej prawidlowa ,ten cooler to jest jush inna epoka.Zainstaluj MBM-a ,on bodajze sciaga z diody termicznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Asus PC-Probe napewno czerpie dane z diody - zmiany temperatur po wylaczeniu "ciezkich" aplikacji sa zbyt gwaltowne jak na zwykly zewnetrzny termometr... Dobrze to widac na moim wykresie :lol: Cieplo u mnie, co nie? ;) Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 "]ten cooler to jest jush inna epokawiem ale szkoda wywalac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Maxu ,niebylbym taki pewny ,wedlug mnie to moze zalezec od wersji biosu oraz wersji prob`a.Przyklad ,aktualnie probe wykazuje 41*C, na poprzednim biosie wykazywal 31*C (TE SAME USTAWIENIA!!) natomiast MBM i Sandra wykazuja 64*C, wydaje sie to byc duzo bo proc tylko podciagniety na 1640 1.8v ale jesli to odczyt z diody to bardzo prawdopodobny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 gdzie w sandrze zobaczyc temperature??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Mainboard informatoin o q2 tu to ma 50*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Albo jestem slepy albo wersja edu sandry nie podaje temp :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Woda w zbiorniku zimna. Obecnie temperatury mam od 22*C asus ipanel do 50*C sandra. I w ten oto nikczemny sposob dobilem do setki. Jabys nadal nie wiedzial to zobacz: http://strony.wp.pl/wp/jamikokazai/index.html link temperatura Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 http://strony.wp.pl/wp/jamikokazai/index.html link temperaturaza idiote mnie masz;-) sandra 2002 nie pokazywala mi temp dopieriosciagnolem 2003 i pokazuje 44*C a PcProbe 54*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossaa Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 W biosie 1010 jest podobno poprawiony odczyt temp(wg site'a asusa)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 go...o prawda wcale tego nie poprawili u mnie tez bios pokazuje temp. 25 - 30 podczas gdy naprawde (wedlug SiSoft Sandry 2003) jest 45 - 50 tez sie zastanawialem czego to wina i najbardziej prawdopodobny wydawal mi sie bios coz nic tylko czekac na nowszego :twisted: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 aha a pcprobe to dopiero ma przeklamania!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgadzam sie ,o ironio najgorsze odczyty sa na 1010 gdzie to niby wlasnie jest dobrze ;[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 pewnie w najblizszym czasie wyjdzie siakis oficjalny biosik i to poprawia moze.... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Lagier ,jakiego wykreciles marka na tym asusie i tym prolinku?Bo ja sie ostatnio mecze ale cos dobic 11k bedzie trudno :/,ogolnie jakos jakby ten asus trochu spowalnial ://. -- Compare URL: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5467120 -- BTW.Tak do posiadaczy A7V8X, zapewne zauwazyliscie ze bios jest na tyle tepy ze dzielnik zmienia jush przy 150mhz fsb ;[ ,co czesto prowadzi do zanizenia wynikow, jest sposob na ominiecie tego,mimo ze bios nie pozwala na reczny wybor dzielnikow, cpuFSB zmienia FSB ale nie dzielniki ;]] ,wiem jush ze moj radek pomyka na AGPx4x80 ;]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 RaV[666] tez mi sie wydaje ze nasze asusy cos spowalniaja ja mam w 3dmarku 2001 se w defaulcie 9767 podczas gdy makonar na GB 7VAX i XP 1600+ ma 10150 procka nie mam podkreconegom (probowalem go tylko to wstal na fsb 166) bo chlodzenia jak widac to najlepszego nie mam :( ale po wykreceniu grafy na 300/600 wynik podskoczyl do 10650. Czekam na nowy oficjalny bios moze on cos zmieni chociaz szczerze mowiac to w to watpie teraz troche zaluje ze nie wzialem Epoxa. ten Asus jest cholernie stabilny timingi pamieci ustwioane na "hardcore" i zero bledow no ale za to nizsza wydajnosc oto linki do compare default http://service.futuremark.com/compare?2k1=5418624 300/600 http://service.futuremark.com/compare?2k1=5426218 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 no i sprawdzilem. podkrecilem tego swojego antka a 155 jednak ma slaba wydajnosc poniewaz jak to slusznie zauwazyl rav dzielnik sie wlacza. I tak 3dMark w defaulcie pokazal tylko 10350 pkt to mam gdzies takie podkrecanie proc pracowal z czestotliwoscia 1705 mhz i taki niski wynik. Na 166 owszem wstaje ale winda sie nie laduje przy 160 wstaje ladnie pieknie przychodzi do momenti kiedy ma sie pokazac pulpit i.... piekny reset :( na wszedzie vcore 1.85 natomiast przy 155 vcore 1.75 i wszystko smigalo bezproblemowo. Chyba wymienie tego proca na siakiegos innego ale jak juz to na 0.13 pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 RaV[666] tez mi sie wydaje ze nasze asusy cos spowalniaja ja mam w 3dmarku 2001 se w defaulcie 9767 podczas gdy makonar na GB 7VAX i XP 1600+ ma 10150troche wyzsz wydajnosc gigabyte bieze sie takze z tego ze plyta po wlaczeniu top performance sama troszke podkreca procka (na 2000+ z 1666 na 1700) Robilem porownanie z plyta GB i jak mamualnie podrecilem procka na asusie to wyniki zrownaly sie do poziomu bledu pomiaru 3d marka Na biosie 1010 temp spadła 0 ok20*c mam nadzieje ze nowy bios porawi te wszystkie blendy. Instalowal ktos bios beta 1011??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 ktos gdzies pisal ze instalowal temp sie zmienila na bardziej pprawna ale niewiele. A ja mam pytanie OT czy jezeli teraz bios odczytuje temp. jak odczytuje czyli zle :( to w jaki sposob i czy wogole dziala C.O.P?! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Kurde, widze coraz wiecej ludzi ma tutaj A7V8X :). Az mnie kusi zeby sprobowac postowac na FSB 166... tylko te pozyczone memorki :(. ld prosil mnie zeby nie krecic za mocno, z reszta podobno te Elixiry nie sa wcale takie rewelacyjne :(. Ale niech no dorwe tego zamowionego Kingstona, ooo paaanie ;), nic mnie nie powstrzyma hueheh, chyba tylko za slaby wiatrak :lol:. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Mi odpala sie na 166FSB ale 3d marka nie przechodzi, aktualnie na 165 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Mi odpala sie na 166FSB ale 3d marka nie przechodzi, aktualnie na 165A przy jakim napieciu i czym chlodzisz? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Lagier ,ja tesh mam Titana TTC-D5T ;]] ,co mnie nie powstrzymalo od benchmarkowania na 1805mhz przy 2.0v :D ,tyle ze zastosowalem "zima cooling" :D . MK ,akurat nie mialem na mysli Gigabyt`a ,poprostu na Solteku DRV4 udalo mi sie dobic wyniku 9998 ;] ,a to bylo przy FSB 153 czyli proc 1600 (to byl 1600+) ,natomiast zeby dobic 10216 potrzebowalem na asusie 1805mhz !! to jest duza roznica, czesciowo wina tego to zmiana dzielnika przy 150mhz fsb ale jednak nie wszystko, podejrzewam jakies opoznienia na pamieciach (mimo ustawionego max co daje plyta) poniewaz w sandrze dzial "bandwith efficiency" mam gorszy na asusie niz na solteku (i to na chipsecie KT266A!!).Ogolnie aktualnie najbardziej wydajne ustawienie do jakiego doszlem to 1705mhz przu 155mhz fsb ale zmieniane przez CPUFSB (tyle ze PCI prawie 40mhz :P) oraz async dzialajace pamieci.Tyle ze to jush na pamieciach mi idzie 396mhz !nie kazda kostka tyle zdzierzy ;]. Co do Beta-Bios-u 1011-003 to poprawia troche odczyty ale nadal nie jest dobrze ;[,czekam na nastepne z nadzieja. Makakus jesli ci nie przechodzi na 166 a masz dobre chlodzenie to zapodaj overvolta ,pojdzie ci 1.95v na proca powinno starczyc. Maxu ,dawaj spokojnie 166 ,przeciez pamiatek nie spalisz, ustawi najgorsze timingi i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 "]Maxu ,dawaj spokojnie 166 ,przeciez pamiatek nie spalisz, ustawi najgorsze timingi i tyle.Oj RaVu RaVu ;). Jak ld zobaczy jak mnie kusisz to nie bedzie zbyt kontenty :lol:. Z reszta wiesz, skaner mi nadal mily jest i nie chce go stracic zwaszcza ze juz takiego nie dostane. Wiesz, naprawde, nie jestem az taki STRAAASZNIE napalony na krecenie jak procek nie ma dobrego chlodzenia, moge poczekac ten tydzien az dostane te zamowione 512 MB Kingstona. Wtedy poprobujemy postowanie na FSB 166. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Mi odpala sie na 166FSB ale 3d marka nie przechodzi, aktualnie na 165A przy jakim napieciu i czym chlodzisz? Pozdr... woda, napnięcie 1.96V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Jak to kiedys Bobek powiedzial: "o w<span style="color:red;">[ciach!]</span>eł :!:" 8O I to nie pomaga? Jontek, lap za widly, daj 2,05 :!: Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossaa Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Mi nawet na overvolcie cos niezbyt sie chcial podkrecac (wogule !!!) AX2000DMT3C AGOIA0216VPBW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...