Skocz do zawartości
makakus

Asus A7V8X, BIOS i temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra to zrobilem tak :

fsb na 142

v core 1.85

mem 2.65

agp 1.7

mem ok. 285 MHz

i **** nawet sie win nie bootowal tlyko BSOD :/ Zwalowaty proc :/

Modem wyjalem i wiatera walnolem na 6000 obr.

Ofkoz to sa najmocniejsze ustawienia napiec jakie zapodalem a nie jedyna na ktorych testowalem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Makakus, po pierwsze trochu niskie masz te wyniki jak na takie fsb,sciagnij sobie najnowszy betabios bo ja na nim jade, po drugie ja testowalem te same kosci co ty masz i chodza na 400mhz bez zmiany napiecia tak ze mozesz chyba sobie nie podnosic ;](ofkors timingi wyzylowane na maxa)

Kossaa ,sciagnij sobie CPUFSB, ustaw default voltarz i najslabsze timingi ,podnos powoli fsb i zapuszczaj tak z jeden test 3dmarka dojdziesz wtedy do czestotliwosci przy ktorej mu zaczyna brakowac voltarzu, jakie masz chlodzenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RaV:

Volcano 7+ ze zdjetym grillem a nad nim zalman fb 123 92x92

normlanie to wszystko dziala na 2700 -vol 1500-zal, do o/c podnosilem volcano do 6000. Temp ledwo co przekraczala 40 st. wiec watpie zeby to byla wina chlodzenia. (srebrna pasta i copper shim).

E tam, wychodze z neta i sie chwile pobawie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najszybsze palomino to 2100+ (1733), no i tak ogolnie sie koncza na 1800 przewaznie ,tylko ze zdazaja sie rodzynki,na jednym zagranicznym forum widzialem palomino na powietrzu przy 2ghz :) ,ale chlodzenie bylo dosc ostre bo SLK800.

Heh ,moj na 1800 idzie dopiero po overvolcie,1733 wymaga jush 1.825v.Ale jade sobie aktualnie na 1666mhz przy 1.75v ,ramowki ida na 378 i styka ;] ,przynajmniej mi sie zasilacz nie przelacza na tryb glosny ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh.. chlopaki co mi sie dzisiaj przytrafilo!!! chcialem se updatenac biosa wiec sciagnalem bea bios 1011. No i co sformatowalem dyskietke wgralem aflasha bios no bootoje sprzet uruchomil sie piekny dosik no wiec co... aflash.exe jestem w programi zapisalem aktualny bios jakby co potem zas wzialem sie za update opcja 2 wpisalem nazwe pliku 1011.004 dyskietka mieli mieli mieli.... pyk wyskoczylo info o starym i o nowym biosie i pyta czy jestem pewien ja daje "Y" a tu kupa kom tak jakby zawisl. Mialem :pelne pory" juz myslalem ze jutro zamiast przygotowywac sie na sylwestra bede musial jechac do serwisu zdesperowany wciskam reset a tu o dziwo wszystko idzie. Czy ktos mial podobne zdarzenie?! Nie wiem czym to moze byc spowodowane jeszcze nie mialem tego typu problemow z updatem! O co tu chodzi?!

pozdrowka

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem cos takiego na ecsK7S5A, bios byl wadliwy cheepo, i po restarcie stacja tylko chrupała, wiec skopiowalem innego biosa na dyskietke. Nakarmilem na flopa i wszystko poszlo!!

Moze asus zachowuje w pamieci starego biosa dopoki nowy sie do konca nie zapisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

makakus uaktualniaj spokojnie tylko za pomoca alt+f2 przy bootowaniu czyli za pomoca eazy flasha. poszlo bez problemu ale za duzo to niezmienilo temp. procka w biosie troche poszla w gore ale niewiele zamiast 50 jest teraz 35 :lol:

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Raczej ni zasilki tylko plyty i betabiosu, jak ustawie 1.825 to mam 1.88 a jak 1.85 to mam 1.825 :? ,co smieshniejsze czasami sie ustawia poprawne...

mi też zwyza moze overvolt dziala porawnie .ciekawe ile podaje jak sie ustavi 2 V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RaV:

Volcano 7+ ze zdjetym grillem a nad nim zalman fb 123 92x92

normlanie to wszystko dziala na 2700 -vol 1500-zal, do o/c podnosilem volcano do 6000. Temp ledwo co przekraczala 40 st. wiec watpie zeby to byla wina chlodzenia. (srebrna pasta i copper shim). 

E tam, wychodze z neta i sie chwile pobawie :)

moj tez slabo 12,5x144 wiencej nic nie da nawet tak przy zmknietej budzie wiesza sie po rozgrzaniu ale w najblizym czsie moze uda sie zamienic na 2000+ na 0,13mikrona to wtedy pobawie sie fsb przy nizszym mnozniku teraz dam sobie spokój nie warto dla tych paru mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...