Skocz do zawartości
makakus

Asus A7V8X, BIOS i temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wymieniam w next week ,bo wolalbym 8RDA+, wlasnie lagier skoro masz 8RDA to daj znac kilka rzeczy, czy masz firewire/lan/dzwiek 6channel ,(bo niewiem co obcieli).A tak z ciekawostek ,moj asus twierdzi ze moj nowy lsniacy Tbred-B przy czestotliwosci 2ghz ma 30C ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja teraz ustawilem 1.725V vcore i temp nie przekracza 45*C A co do mojej plytki to mam ja "gola" ale mialem okazje to wymienilem bez zadnych doplat!!!! Chlopie koopuj obojetnie ktora wersje nie bedziesz zalowac jeszcze nie widzialem tyle ustawien w biosie. Zmieniasz nawet czestotliwosc AGP :twisted: narazie testuje wynik w 3dmarku skoczyl o okolo 300-350 pkt :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie porównuj Nforce do VIA. Nie da sie w biosie udostepnic wiecej opcji niz oferuje chipset. ja dlugo sie zastanawialem przed wyborem plyty i przegladalem instrukcje do wielu plyt glownych. Jesli popatrzysz na A7N8X to podobnie jak Twoj Epox umozliwia on ustawienie AGP na dowolna wartosc z zakresu 66-100 MHz, niezaleznie od fsb. A przynajmniej ja tam to wyczytalem. Prawda jest taka ze Nforce2 bije kt400 na glowe jesli chodzi o mozliwosci oc i cene tez, niestety.

BTW epox 8rda (goly) kosztuje w Krakowie 500 zł

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie pojawis sie bios do A7V8X wersja 1011.006 beta of course. ale ciagnie sie z porywajaca predkoscia 0.02kB/s :roll:

O juz sie przestal ciagnac. GetRight pisze ze nie moze znalezc pliku na zadnym z 4 serwerow :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie porównuj Nforce do VIA. Nie da sie w biosie udostepnic wiecej opcji niz oferuje chipset. ja dlugo sie zastanawialem przed wyborem plyty i przegladalem instrukcje do wielu plyt glownych. Jesli popatrzysz na A7N8X to podobnie jak Twoj Epox umozliwia on ustawienie AGP na dowolna wartosc z zakresu 66-100 MHz, niezaleznie od fsb. A przynajmniej ja tam to wyczytalem. Prawda jest taka ze Nforce2 bije kt400 na glowe jesli chodzi o mozliwosci oc i cene tez, niestety.

BTW epox 8rda (goly) kosztuje w Krakowie 500 zł

pozdro

ja za swojego dalem 510 pln u mnie w czwie

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...