Skocz do zawartości
Speo

Pc Sie Wiesza....czasami Nie Startuje

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problemy z moim pc, po pierwsze nie zawsze startuje, jak wciskam power to ciemny monitor i słysze jakieś 4-5 dzwięków z głośniczka takich szybkich i nic sie nie dzieje. Sytuacja ta wystepuje również jak zrestaryuje pc za pomocą windowsa "uruchom ponownie" też na tym sie średnio 5/8 razy zatnie. Bywa także że na pulpicie sie bez niczego powiesi, w grach też. Nie wiem co z tym zrobić ? Co może powodować niestabilność ? Co może być uszkodzone ? Dodam jeszcze że pc zachowuje sie tak bez o/c jakiegokolwiek. Pc w sygnaturce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak 4-5 piknięć to coś z procesorem nie tak.

z procesorem? Testowałem go prime95 7godzin, super pi 32m i nie było żadnych problemów. Jak można sprawdzić co jest nie tak? Te piknięcia są szybkie i równomierne, czasami słysze że windows sie dalej wczytuje ale obrazu nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Speo Looknij do Manuala od płyty głównej ... tam powinny być wszystkie typy pipnieć opisane. A jak akurat tego nei bedzie to poszukaj na necie.

Ale w opisie płyty powinno być.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawdopodobnie za mocno przedaktowałes procesora albo cos nie tak z zasilaczem (mozliwe ze jest za słaby) sprawdz miernikiem. pozdro

napisalem, ze bez o/c taki sam efekt.

Speo Looknij do Manuala od płyty głównej ... tam powinny być wszystkie typy pipnieć opisane. A jak akurat tego nei bedzie to poszukaj na necie.

Ale w opisie płyty powinno być.

w ksiazeczce nie ma niestety, w necie szukalem ale nie znalazlem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może porzycz od kogoś zasiłke troche mocniejszą.

no właśnie nie za bardzo mam od kogo, ale też stawiałem że to może zasiłka i najwyżej kupie jakąś troche mocniejszą. Jeszcze odłącze pare żeczy od pc (katody, napedy i rozne bajerki i zobacze może bedzie lepiej).

Edytowane przez Speo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok wszystko jasne, jestem na 90% pewien że winny jest zasilacz. W manualu od płyty głównej znalazłem coś takiego że zasilacz to minimum 350W musi byc i musi posiadac mocną linie +12V zalecane minimum to 15A, niestety mój zasilacz ma mocy rzeczywistej 340W i słabą linie +12V dlatego myśle że to to, jeszcze jedno zdanie w manualu które opisało objawy zbyt słabego zasilacza to że pc nie zawsze sie uruchamia i system jest niestabilny. Więc pozostaje mi kupic zasilacz z mocna linią +12V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi