gigabajt Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 jakaśdziwna wada jest w moim monitorku, jak wlanczam go to wydaje dziwny i dosyć głośny dziwięk,jest to bardzo denerwujace, ale na szczescie nei am wplywu na jakosc obrazu, w sumie tak jest od samego początku jak go mam ale nie chcialo mi sie go wozic do sklepu- troche waży ;] a teraz jak zbliza sie koniec gwarancji to zastanawiam sie czy nei oddać go do sprawdzenia, powinienem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 1. dziwny dzwiek to zbyt ogolne - jaki to dzwiek - niskie tony -> buczacy trafopowielacz - wysokie tony -> piszczace cewki 2. pokpiles sprawe - trzeba bylo od razu reklamowac i wymieniac w sklepie bo teraz: - nie ma juz tych monitorow - wiec jak uznaja ze to wada beda naprawiac (grzebac w srodku) - bedziesz musial wyslac monitor do serwisu CSS Beskidy w Bielsku Bialej (jakies 2 tyg bez monitora) a jak wiadomo czeste podroze nie sluza monitorom z maska szczelinowa PS tu masz cala procedure serwisowa http://www.nec-display.pl/main.php?N=4.1&L=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Jeżeli włączasz głównym wyłącznikiem sieciowym(lub wyłącznikiem na listwie zasilającej) to jest to normalne,następuje wtedy rozmagnesowanie kineskopu,mam tak w IIyamie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigabajt Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) dzwiek przypomina mi jakby ktos walnął młotkeim w sprężyne, niewiem jak inaczej określić hmm... skoro juz nei produkuja takich monitorow to moze wymienią mi na nowszy model :) ,mialem kiedys cos z plyta glówna i przez szczególik wymieniono mi plyte na nowa :) lol Edytowane 17 Stycznia 2006 przez gigabajt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlserwis Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Ten dziwny dźwięk to normalny odgłos rozmagnesowania kineskopu (degauss). Jest wyjątkowo silny w monitorach z kineskopem Diamondtron. L*Elektronik Serwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...