Skocz do zawartości
janio

Gorąca Wtyczka Atx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzisiaj zauważyłem pewną niepokojącą mnie rzecz. Mianowicie przy wtyczka atx przy mobo jest ciepła, a może nawet gorąca. Spisałem dane z nakleji na zasiłce, wygląda to tak:

+3.3v - 14 A

+5v - 23 A

-5v - 0,3 A

+12v - 7 A

-12v - 0,8 A

+5vSB - 0,8 A

Zasilacz firmy Linkworld Ropla, model LPD9-300WP4

Reszta sprzętu ta co w podpisie. Jestem praktycznie zielony w kwestii zasilaczy, więc proszę o wytłumaczenie czy to jest normalne zjawisko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze lubimy adrenalinke

+3.3v - 14 A

+12v - 7 A

+5v - 23 A

ten PSU nawet niema tego co napisane wiec podkrecanie to gra

o byc albo niemiec kompa

heh, jade już na takim konfigu jakieś 3 miechy i jak narazie działa, i żeby działał jak najdłużej :P a ta nagrzewająca się wtyczka to normalne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezłi kabel ATx sie nagrzewa oznacza to że powierznia styku wtyczek jest mała. tak sie dzieje gdy np zwierasz cienki kabelek z bateria rozgrzewa się. Ja ci polecam Modecoma 300GT u mnie ciagnoł bez problemów Athlona Xp 2600 i zabawa na 2,3V :] i radka 9800pro na maksa wykręconego 460/720 niewchodził na wysokie obroty nawert:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dobrze by było zmienić zasiłkę ale jak brak "miedzi" to trudno. B)

Do rzeczy- Wyciągnij wtyke atx i zobacz czy nie ma zabrudzonych lub ciemnych blaszek, podoginaj i przeczyść.

Sprawdz gniazdo atx na mobo, też staraj się to dobrze wyczyścić powinno pomóc. :razz:

A w niedługim czasie spraw sobie nowy zasilacz. :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi