janio Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Witam. Dzisiaj zauważyłem pewną niepokojącą mnie rzecz. Mianowicie przy wtyczka atx przy mobo jest ciepła, a może nawet gorąca. Spisałem dane z nakleji na zasiłce, wygląda to tak: +3.3v - 14 A +5v - 23 A -5v - 0,3 A +12v - 7 A -12v - 0,8 A +5vSB - 0,8 A Zasilacz firmy Linkworld Ropla, model LPD9-300WP4 Reszta sprzętu ta co w podpisie. Jestem praktycznie zielony w kwestii zasilaczy, więc proszę o wytłumaczenie czy to jest normalne zjawisko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 widze ze lubimy adrenalinke +3.3v - 14 A +12v - 7 A +5v - 23 A ten PSU nawet niema tego co napisane wiec podkrecanie to gra o byc albo niemiec kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 widze ze lubimy adrenalinke +3.3v - 14 A +12v - 7 A +5v - 23 A ten PSU nawet niema tego co napisane wiec podkrecanie to gra o byc albo niemiec kompa heh, jade już na takim konfigu jakieś 3 miechy i jak narazie działa, i żeby działał jak najdłużej :P a ta nagrzewająca się wtyczka to normalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 nie normalne, wymien zasilacz jesli Ci fundusze na to pozwalają. Widac ze juz zasilka nie wyrabia, za duze obciazenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 jezłi kabel ATx sie nagrzewa oznacza to że powierznia styku wtyczek jest mała. tak sie dzieje gdy np zwierasz cienki kabelek z bateria rozgrzewa się. Ja ci polecam Modecoma 300GT u mnie ciagnoł bez problemów Athlona Xp 2600 i zabawa na 2,3V :] i radka 9800pro na maksa wykręconego 460/720 niewchodził na wysokie obroty nawert:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 ok dzięx za odpowiedzi, jak bym miał fundusze to bym dawno wymienił ;], ale jeszcze jakoś ciągnie na tym zasilaczu, mam nadzieje, że do konca ferri pociągnie ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Witam. Dobrze by było zmienić zasiłkę ale jak brak "miedzi" to trudno. B) Do rzeczy- Wyciągnij wtyke atx i zobacz czy nie ma zabrudzonych lub ciemnych blaszek, podoginaj i przeczyść. Sprawdz gniazdo atx na mobo, też staraj się to dobrze wyczyścić powinno pomóc. :razz: A w niedługim czasie spraw sobie nowy zasilacz. :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 jak poprzednik, przeczyścić wystarczy, polecam spraye specjalnie do tego stworzone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 zawsze lepiej wziac samego fortrona niż fortrona + mobo + cpu + bóg wie co jeszcze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...