Skocz do zawartości
`radO

Pomozcie Wybrac Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam nastepujacy problem...

Przymierzam sie do kupna jakiegos zestawu 2x512MB PC3200, do dyspozycji mam ~450zl no i nie wiem co kupic :P Myslalem o Kingston HyperX DDR 2x512 PC400(KHX3200AK2/1G) CL2. Poradzcie cos dobrego za ta sume

Moj sprzet tak jak w podpisie

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zamierzam podkrecac:

Tyle siana to ja nie zamierzam przeznaczyc na ram wiec odpada. Moze takie cos bym kupil??

Zamierzam pograc dlatego pytam czy postawic na ilosc czy na czasy??

Np te patrioty to szalu nie robia swoimi timingami wiec tez raczej odpada

Zainteresowaly mnie te ramy i nie wiem czy pojda np na 2-5-2-2 @ 400 bo takie ustawienia bym chcial osiagnac jesli to wogule mozliwe nie kupujac tych geil ultra-x

Moze daj jakies konkretne linki do kingmaxow hardcore albo tych a-data jesli masz czas.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co sie orientuje to te hyperx co podałes są na winbondach. śmiem twierdzić ze poinny one iść na około 250-260mhz przy 2-2-2-5. jest tylko jedno ale. do takiej pracy winbondy potrzebują około 3.6V a nało która płyta pozwala dać ramom tyle "papu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok sprawdzilem i moja plytka (MSI k7n2delta) da rade 2.7V max dla ramu. Jak pojda te winbondy na takim napieciu?? mopze update biosu cos pomoze?? bo mam taki sprzed 2och lat. :P

Edytowane przez `radO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem pewien zy one są na bh,, na pewno na 2,7 się nie rozwiną, może 2-2-2 200mhz tak ale dalej nie bardzo

z pamięciami w taj cenie i 2-2-2 mogą być problemy,, są ramy pod niezłe fsb z 2,5-3-3 z taką kasę ale pod 2-2-2 będzie ciężko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi