Draco82 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) Witam, mam problem z utworzeniem raid. Konfiguracja komputera jest podana niżej. Robie to po raz pierwszy i może dlatego mam problemy. W biosie wszystko poustawiałem tak jak ma być (kierowałem się instrukcją). Wgrałem najnowszy bios do płyty. IDE configuration: SATA1 and SATA2 - Enabled SATA3 and SATA4 - Enabled nVidia RAID Function - Enabled SATA1 - Enabled (podpięty Samsung1) SATA2 - Enabled (podpięty Samsung2) SATA3 - Disabled (podpięty WD) - On jest tylko narazie dopuki raidu nie zrobie SATA4 - Disabled Aby skonfigurować musze nacisnąć F10 Mam okienku z tworzeniem Macierzy. Tworze RAID 0 Wszystko przebiega dobrze, zatwierdzam i mam utworzoną macierz Raid: Bot Id Status Vendor Array Model Name ---- -- ------- -------- --------------------- N/A 1 Healthy NVIDIA STRIPE 298.10G I tu mnie zastanawia to ze nie moge włączyć opcji BOT!! Nie mam pojęcia co jest przyczyną. Proszę o pomoc. Edytowane 17 Stycznia 2006 przez Draco82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 tez mam podobny problem - z tym ze z dwoma dyskami WD 200GB JS na SATA w RAID0 instalator nie widzi sterownikow do RAID'a z dyskietki ktora wczesniej utworzylem.. czego efektem jest brak mozliwosci zainstalowania systemu, bo system nie widzi dysku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Wszystko się wyjaśniło, miałem uszkodzoną karte muzyczną, to z jej winy nic mi nie działoało poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 temat do zamkniecia... juz jest temat o tej plycie i tam prosze zadawa pytania dotyczące jej KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...