Skocz do zawartości
kierownik

Komp Gaśnie :|

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.. mam plyte Asus P4PE-X, procesor Celek 2400, do tej pory mialem 256ddr ale ostatnio dokupilem sobie 512ddr i teraz mam 768ddr... no i jak sobie dokupilem to moglem w koncu pograc w nfs mw. Giera mi smiga bez najmniejszych problemow w 800x600 i prawie max detalach, mam radeona 9600pro. No ale teraz do rzeczy, gram sobie w tego upragnionego nfs i po okolo godzinie grania nagle gasnie monitor, wszystko sie zatrzymuje tylko kontrolki sie swieca od kompa. resetuje kompa, sprawdzam temp. procka no i jest 68/70/72 stopnie, taki przedzial za kazdym razem. No i czy to co sie dzieje z moim kompem to wynik przegrzewania sie procka czy co? mam box chlodzenie plus wiatrak z tylu dodatkowy do wyciagania ciepla z obudowy.

dodatkowo raz przed wczoraj zauwazylem takie dziwne zjawisko, nie wiem czy to zbieg okolicznosci, ale odpalilem kompa, mial juz przechodzic do ladowania systemu, przygasalo swiatlo i komp sie resetowal, i tak caly czas. wylaczylem kompa clakiem z pradu, podlaczylem i juz bylo ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem podobnie po dołozeniu ramu... i okazało sie ze to cos z płytą główną - był zwalony slot pamieci i musiałem płyte wymieniac :( sprawdz kompa na samym nowym ramie tym 512MB albo daj wszystko ale ten nowy przeloz do innego slota i jesli wtedy bedzie dobrze tzn ze masz cos z płytą :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde ale co moze byc z plyta skoro od kad ja mam nic w niej nie grzebalem, sloty nie byly ruszane od nowosci bo caly czas chodzilo na tej jednej pamieci. dziwne, tym bardziej ze tak ogolnie to sie nic nie dzieje z kompem, smiga normalnie, tylko tak po godzinie-1,5 grania robi sie ciemnosc.

dodalem zalacznik

post-126734-1137614317_thumb.jpg

post-126734-1137614795_thumb.jpg

Edytowane przez kierownik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.. mam plyte Asus P4PE-X, procesor Celek 2400, do tej pory mialem 256ddr ale ostatnio dokupilem sobie 512ddr i teraz mam 768ddr... no i jak sobie dokupilem to moglem w koncu pograc w nfs mw. Giera mi smiga bez najmniejszych problemow w 800x600 i prawie max detalach, mam radeona 9600pro. No ale teraz do rzeczy, gram sobie w tego upragnionego nfs i po okolo godzinie grania nagle gasnie monitor, wszystko sie zatrzymuje tylko kontrolki sie swieca od kompa. resetuje kompa, sprawdzam temp. procka no i jest 68/70/72 stopnie, taki przedzial za kazdym razem. No i czy to co sie dzieje z moim kompem to wynik przegrzewania sie procka czy co? mam box chlodzenie plus wiatrak z tylu dodatkowy do wyciagania ciepla z obudowy.

dodatkowo raz przed wczoraj zauwazylem takie dziwne zjawisko, nie wiem czy to zbieg okolicznosci, ale odpalilem kompa, mial juz przechodzic do ladowania systemu, przygasalo swiatlo i komp sie resetowal, i tak caly czas. wylaczylem kompa clakiem z pradu, podlaczylem i juz bylo ok.

mialem podobne przygody byly spowodowane ram. Zobacz jak chodzi komp na jednej kosci.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jeśli to odczyt programowy to i tak linia 12V pada. Możesz uruchomić prime ... jak przejdzie obciążenie i nie zginie ten zasilacz to wtedy się pomyśli (uważaj bo zasilacz jak Ci padnie to może pociągnąć coś za sobą).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi