kierownik Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Witam.. mam plyte Asus P4PE-X, procesor Celek 2400, do tej pory mialem 256ddr ale ostatnio dokupilem sobie 512ddr i teraz mam 768ddr... no i jak sobie dokupilem to moglem w koncu pograc w nfs mw. Giera mi smiga bez najmniejszych problemow w 800x600 i prawie max detalach, mam radeona 9600pro. No ale teraz do rzeczy, gram sobie w tego upragnionego nfs i po okolo godzinie grania nagle gasnie monitor, wszystko sie zatrzymuje tylko kontrolki sie swieca od kompa. resetuje kompa, sprawdzam temp. procka no i jest 68/70/72 stopnie, taki przedzial za kazdym razem. No i czy to co sie dzieje z moim kompem to wynik przegrzewania sie procka czy co? mam box chlodzenie plus wiatrak z tylu dodatkowy do wyciagania ciepla z obudowy. dodatkowo raz przed wczoraj zauwazylem takie dziwne zjawisko, nie wiem czy to zbieg okolicznosci, ale odpalilem kompa, mial juz przechodzic do ladowania systemu, przygasalo swiatlo i komp sie resetowal, i tak caly czas. wylaczylem kompa clakiem z pradu, podlaczylem i juz bylo ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Witam. Podaj markę zasilacza -nic o nim niewiemy. Zapuść speedfana zrób loga z napięciami. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zapuść speedfana zrób loga z napięciami.Napięcia mierzy sie miernikiem, a nie programami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 zasilacz noname 350W a screen z napieciami w zalaczniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Nie mamy załącznika. Może nie dotarł. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zasilacz pewnie pada, niedano miałem podobnie w pracy, wymieniłem zasiłkę i komp się nie wyłącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_22 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 ja miałem podobnie po dołozeniu ramu... i okazało sie ze to cos z płytą główną - był zwalony slot pamieci i musiałem płyte wymieniac :( sprawdz kompa na samym nowym ramie tym 512MB albo daj wszystko ale ten nowy przeloz do innego slota i jesli wtedy bedzie dobrze tzn ze masz cos z płytą :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) qrde ale co moze byc z plyta skoro od kad ja mam nic w niej nie grzebalem, sloty nie byly ruszane od nowosci bo caly czas chodzilo na tej jednej pamieci. dziwne, tym bardziej ze tak ogolnie to sie nic nie dzieje z kompem, smiga normalnie, tylko tak po godzinie-1,5 grania robi sie ciemnosc. dodalem zalacznik Edytowane 18 Stycznia 2006 przez kierownik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Ja dalej stawiam na zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam.. mam plyte Asus P4PE-X, procesor Celek 2400, do tej pory mialem 256ddr ale ostatnio dokupilem sobie 512ddr i teraz mam 768ddr... no i jak sobie dokupilem to moglem w koncu pograc w nfs mw. Giera mi smiga bez najmniejszych problemow w 800x600 i prawie max detalach, mam radeona 9600pro. No ale teraz do rzeczy, gram sobie w tego upragnionego nfs i po okolo godzinie grania nagle gasnie monitor, wszystko sie zatrzymuje tylko kontrolki sie swieca od kompa. resetuje kompa, sprawdzam temp. procka no i jest 68/70/72 stopnie, taki przedzial za kazdym razem. No i czy to co sie dzieje z moim kompem to wynik przegrzewania sie procka czy co? mam box chlodzenie plus wiatrak z tylu dodatkowy do wyciagania ciepla z obudowy. dodatkowo raz przed wczoraj zauwazylem takie dziwne zjawisko, nie wiem czy to zbieg okolicznosci, ale odpalilem kompa, mial juz przechodzic do ladowania systemu, przygasalo swiatlo i komp sie resetowal, i tak caly czas. wylaczylem kompa clakiem z pradu, podlaczylem i juz bylo ok. mialem podobne przygody byly spowodowane ram. Zobacz jak chodzi komp na jednej kosci. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Nawet jeśli to odczyt programowy to i tak linia 12V pada. Możesz uruchomić prime ... jak przejdzie obciążenie i nie zginie ten zasilacz to wtedy się pomyśli (uważaj bo zasilacz jak Ci padnie to może pociągnąć coś za sobą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 czyli warto za wczasu pomyslec o jakims dobrym zasilaczu. Co byscie mi radzili, jaki dobry zasilacz oczywiscie w miare w rozsadnej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 kurcze tyle tego jest no ale coz trzeba powtorzyc... Huntkey 350AP za 159 w zenfist.pl lub Fortron trochu taniej na allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...