Skocz do zawartości
mkwd40

Ciągle To Samo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od kąd dostałem nową (identyczną) płyte w ramach gwarancji dzieją mi sie takie cuda, że zaden program nie pracuje jak trzeba. Firefox, Office, IE, Winamp, Gadu oraz gry. Zawsze mi wywala ze wystąpił błąd i czy chce wysłać raport o błedach. Zazwyczaj po 5 minutach uzytkowania. Sprzęt mam podkręcony, ale nawet jak wszystko uruchomie na normalnych taktowaniach to tez sie robia takie jaja, a nawet jeszcze wiecej i czesciej. Czego to jest wina?? Nie bardzo widzi mi sie formatowanie dysku, bo robiłem to z miesiąc temu i mam teraz wszystko zainstalowane co potrzebuje a jest tego sporo.

Jak mam rozwiązac ten problem??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób jak radzą poprzednicy.

Jeśli nie chcesz instalować na nowo systemu (A tak powinieneś zrobić) to zrób default-owe ustawienia w biosie, i puść instalke systemu z opcją napraw.

Ale żeby w 100% wszystko działało to zainstaluj system na nowo. Płyta może być wizualnie ta sama i taką samą funkcję spełniać, ale producent wyprodukował ją np. nie w Chinach (gdzie była produkowana stara) tylko w fabryce na Taiwanie. Co wiąże z sobą inne podzespoły innych producentów.

Logiczne właściwości i funkcje sprzętu się nie zmieniają, ale fizycznie to wygląda zupełnie inaczej.

Pozatym każdy egzemplarz jest inny i inaczej się zachowuje, nawet jeśli został wyprodukowany jeden po drugim w tej samej fabryce i tych samych warunkach.

Tak, że podsumowując, czeka cię format ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi