bartas39 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) Instrukcji już szukam i szukam....ale niestety bezskutecznie (albo nie potrafie szukać /lub nie wiem gdzie szukać), jako takiej strony firmowej firmy Tarra nawet nie znalazłem, a jeżeli już coś znalazłem (cokolwiek) to tylko w języku niemieckim, hiszpańskim i rosyjskim... <_< Lapka kupiłem przez allegro około 2 lata temu ale koleś nie miał instrukcji...Szukałem oczywiście przez prezesunia googl'a :wink: i yahoo. NAZWA I KONFIG: Terra Computersysteme A74 LI mobo: ASUSTeK L8400c proc: PIIIE 1002 MHz ram: 256 MB (2X128) SDRAM (133MHz) grafa: S3 Graphics Savage/MX (8 MB) :sad: słaba ale co zrobić... hdd: Toshiba MK3017GAP (30 GB, 4200 RPM) To tyle z najważniejszych...ahhh OS to WinXP SP2 Co do baterii to jakoś dziwnie sie zachowuje ostatnio, nie ładuję się więcej niż 34% nawet jężeli jest wyłączony komp przez noc to mimo wszystko to samo... wth is that??? Nigdy tak nie było, przeważnie pracuję na zasilaczu z baterią w środku i zawsze było tak że doładowywała się do 99% i kontrolka od ładowania gasła, a TERAZ (nawet przy wył. kompie) zapala się na chwile i gaśnie... :angry: Poniżej zamieszczam informacje z Everesta o bateriach (no właśnie wykrywa 2: Bateria Microsoft o metodzie kontroli zgodnej z ACPI i Microsoft AC Adapter, DLACZEGO DWIE???) Właściwości urządzenia: Opis sterownika Bateria Microsoft o metodzie kontroli zgodnej z ACPI Data sterownika 2001-07-01 Wersja sterownika 5.1.2535.0 Dostawca sterownika Microsoft Plik INF battery.inf ID sprzętu ACPI\PNP0C0A Urządzenie PnP Control Method Battery Bateria Microsoft o metodzie kontroli zgodnej z ACPI5.1.2535.0 Microsoft AC Adapter 5.1.2535.0 ID sprzętu ACPI\ACPI0003 Chcę zaznaczyć, że przeczytałem kilka postów ale nie znalazłem odpowiedzi (bateria). :) Edytowane 22 Stycznia 2006 przez bartas39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Sorry za dwa posty pod rząd ale czy ktoś ma pojęcie gdzie tego szukać i przede wszystkim co jest z tą baterią??? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 to, że są 2 baterie to nic nadzwyczajnego,nawet w stacjonarce masz beterię od biosu - to jest właśnie ta druga; a co do ładowania na 34% - może przyszedł jej czasi ogniwa już nie będą miały dawnej pojemnośći jeżeli jest nimh to badzo prawdopodobne a jak li-lon to dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) Bateria: Lo-lon Battery Pack, Rating +14,8 V, 4000 mAh. Ładuje się tylko do 34%... Czy ktoś wie dlaczego tak??? Może jakoś możnaby ją zformatować czy zformować (czy jak to się tam nazywa) domowymi sposobami??? Edytowane 22 Stycznia 2006 przez bartas39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Ludzie na pewno ktoś już miał do czynienia z takim czymś, więc PISZCIE PROSZĘ!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Minęły kolejne 2 dni i ......... NICCC!!!! Dzięki! Właściwie to lubie pisać sam do siebie :lol2: Właściwie tylko moje posty są w temacie i brak odpowiedzi więc proponuje go wypier...tego bo w niczym nikomu nie pomoże... Ahhh i bez punktów prosze... :wink: minęły już dwa dni od ostatniego posta! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Bateria jest zużyta, należy wymienić ogniwa. Ew. padła elektronika baterii, można kupić jakąś starą i próbować przełożyć ogniwa, ale czy pomoże ? lepiej nastawiać się na zakup nowej. A może chcesz sprzedać laptopa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Bateria jest zużyta, należy wymienić ogniwa. Ew. padła elektronika baterii, można kupić jakąś starą i próbować przełożyć ogniwa, ale czy pomoże ? lepiej nastawiać się na zakup nowej. A może chcesz sprzedać laptopa ? Witam, możliwe że może nawet bym chciał aprzedać ale pewnie cena która by mnie zadawalała bedzie zbyt wygórowana... chciałbym przynajmniej 2000 pln Proc: PIII 1002 MHz RAM: 256 SDRAM Grafa: S3 Savage MX 8MB Dysk: 30 GB DVD: Toshiba DVD-ROM To z podstawowych podzespołów, jeżeli będziesz zainteresowany, napisz co ci podam szczegóły. Ahh a bateria się naładowała po całkowytym rozładowaniu B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 hahha :) za 2 tysiaki to są już nowe notebooki wyższej znacznie klasy :) za swój jak łykniesz 1,3 tys. zł to będziesz szczęśliwy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...