dw7 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Mianowicie mam płytę ECS K7VZA 3.2b i procesor Duron 800MHz. Przy podkręcaniu FSB o objętnie jaką częstotliwość (nawet o 1MHz) gdy procesor wykorzysta w 100% swoją moc obliczeniową komputer przestaje reagować :mur: . Nawet Caps Lock się nie włacza. Na pewno to nie jest wina zasilacza. nie wiem czy to wina CPU czy płyty głównej. Czy aktualizacja BIOS'u coś pomoże? HELP!!! :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 a jak wygląda stabinoś na defaut? Ps zmiana fsb zmienia pci, agp i kontroler dysków może coś z tych rzeczy słabo znosi wyzszą magistrale. napisz co jeszce masz w kąpie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rmj Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) Niestety jestem posiadaczem tej płyty i muszę powiedziećze u mnie jest to samo. Podniesienie FSB do 104 Mhz będzie powodowało na 100% ze komputer będzie się wieszał. Ta płyta to totalny badziew jesli chodzi o OC. Mało tego, niemoge zmusic mojego systemu win XP zeby rozpoznawał agp x4. W programach diagnostycznych zawsze mam tylko agp x2. Masz tez taki problem z tym agp ? Jesli chodzi o to agp to tu jest bardziej szczegółowy opis tego problemu klik me. Edytowane 18 Stycznia 2006 przez rmj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw7 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Niestety jestem posiadaczem tej płyty i muszę powiedziećze u mnie jest to samo. Podniesienie FSB do 104 Mhz będzie powodowało na 100% ze komputer będzie się wieszał. Ta płyta to totalny badziew jesli chodzi o OC. Mało tego, niemoge zmusic mojego systemu win XP zeby rozpoznawał agp x4. W programach diagnostycznych zawsze mam tylko agp x2. Masz tez taki problem z tym agp ? Jesli chodzi o to agp to tu jest bardziej szczegółowy opis tego problemu klik me. powiem ci szczerze, że z AGP ja na szczęście nie mam takiego proglemu :blink: . może to wina grafy. Ja mam GF 2 100/200 i nie narzekam, a XP-ka SP2 :) . czy wymiana BIOSU na nowszy coś da? :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdwardAcki Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Witam! Ja miałem taki sam problem ,że Windows widzi grafe na agp x2! Na stronie http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5abios/cheepobios.htm znajdziecie biosy do tej płyty które dodatkowo dodają opcję Fast-Write do Agp!!! Posiadam Mobiele Athlon 1600+ i 256 SDram i GF 4 MX. FSB przetaktowałem na 110/110 (po wgraniu nowego biosu) i komp chodzi bezproblemowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_freddie_ Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Witam! Ja miałem taki sam problem ,że Windows widzi grafe na agp x2! Na stronie http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5abios/cheepobios.htm znajdziecie biosy do tej płyty które dodatkowo dodają opcję Fast-Write do Agp!!! Posiadam Mobiele Athlon 1600+ i 256 SDram i GF 4 MX. FSB przetaktowałem na 110/110 (po wgraniu nowego biosu) i komp chodzi bezproblemowo mylisz płyty do K7VZA nie asuje bios od K7S5A !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Ta plyta nie nadaje sie do oc. Mowie to z wlasnego doswiadczenia mialem dwie sztuki. Jedyne co mozesz kombinowac to drut mod na procu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Z tym agp jest tak, że starsze rewizje płyty mają tylko x2, a w nowszych dodano obsługę x4. Spróbuj nowego biosu, ale nie wiem czy na pewno to coś da. A o o/c możesz zapomnieć, bo ta płyta wogóle się do tego nie nadaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...