WRX Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Po 1 : przed S-Video da sie emitowac obraz HD, w karcie ktora wczoraj otrzymalem jest normalnie w pudelku adapter ktory z jednej strony podpinas do karty (S-Video) a z 2 strony masz normalna koncowke component. Takze jest to mozliwe, nawet w laptopie ktory mialem bylo to mozliwe wlasnie za pomoca takiego adaptera.S-video to jest standardowe zlacze i nie ma w nim sygnalo components, to co masz tylko przypomina gniazdko s-video, ale nim nie jest. Po 2 : TV tradycyjnego NIE PODLACZYSZ przez DVI, ewentualnie TV LCD i tu faktycznie nie wszystko da sie dobrze podlaczyc. Znaczy dzialac to bedzie, gorzej z ustawieniem dobrej rozdzielczosci na wyswietlaczu - u mnie na Samsungu M51 rozdzielczosc ktora wypelniala ekran po brzegi to 1200x680 :blink: ale wtedy elegancko nic nie jest uciete.Jesli sie nie da podlaczyc przez DVI to do czego sluzy gniazdko DVI w telewizorze, przykladowo w Toshiba 36FH73? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 No tak ale wspomniany przez ciebie TV to HD, mi chodzilo o wiekszosc obecnie sprzedawanych w sklepach i starszych telewizorach czyli tradycyjne dajmy na to 100Hz odbiorniki. A co do tego S-Video to podaje link do strony z ta karta http://allegro.pl/item90858474_gigabyte_ra...vat_lublin.html i jest wyraznie napisane : 1xDVI+1xD-Sub+1xS-Video. Zwracam tez uwage na pozycje wyposazenie - kabel HDTV. Na chwile obecna nie bardzo mam czas zeby poszukac ale postaram sie podrzucic jakies foto tej przejsciowki. I to bankowo jest S-Video, mam kabel S-Video-Euro i wszystko dziala jak marzenie takze nie ma chyba mowy o pomylce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek860513 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Czyli wezmę coś takiego: mobo: Gigabyte GA-K8N51PVMT-9 [320 zł] cpu: AMD Sempron 2500+ 64bit bulk [260 zł] cooler AC Freezer 64 Pro [78 zł] ram: 2x512 MB PDP Patriot CL 2.5 [354 zł] hdd: Samsung SpinPoint 250 GB SATA2&NCQ [399 zł] dvd+rw: BenQ 1650 [165 zł] dvb-s: SkyStar2 [249 zł] obudowa: Modecom Twins Micro 270W [179 zł] I kolejne pytanie: Czy do obudowy mATX mogę włożyć zwykły zasilacz ATX? Powiedzmy Tagan 330W? Chciałbym zauważyć, że GA-K8N51PVMT-9 jest na Socket 939 a procesor wybrałeś na S 754. Najwolniejszy procesor na 939 to Sempron 3000+ ale obecnie jest niedostępny w Polsce (skończyły się zapasy i dystrybutorzy nie wiedzą czy i kiedy będą znowu dostępne i za ile). Po Sempronie najwolniejszy to A64 3000+ Venice. Edytowane 11 Marca 2006 przez przemek860513 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...