SuChyY Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Planuje powoli kupno laptopa, wprawdzie kupie go najpewniej dopiero po maturze, ale chce wiedziec na co sie nastawiac. Oprócz przegladania netu bede w nim czesto pracowal w programach graficznych. Glownie photoshop, totez chcialbym jakos porownac wydajnosc popularnych laptopow do mojego desktopa. Jeśli ktoś ma Photoshop w dowolnej wersji (najlepiej CS2 lub 7) i ma chwile czasu to niech wykona taki test: 1. File --> New 2. Wymiary 2000x2000px, rozdzielczosc 72piksele/cal RGB Color / 8bit 3. Pozniej Filter -> Noise > Add Noise 4. 400% Uniform 5. Filter --> Blur --> Radial Blur 6. Amount: 100, Spin, BEST --> Bierzemy stoper i mierzymy czas od klikniecia OK do pojawienia sie efektu. Z góry dzięki :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 na laptopie z podpisu, photoshop cs pl; w tle inne programy czas mierzony zegarkiem 1:35min ustawienia dynamic switching, podłączony zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 No to spoko, dokladnie taki sam wynik mam na swoim p4 @ 2.76GHz na CS2. Miałem też mnóstwo innego softu w tym zasobożerny iTunes, ale wkońcu w takich warunkach sie pracuje na codzien. Niezłe te PentiumyM ;) ps. masz literowke w podpisie, Dothan a nie Dorthan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) u mnie niecale 2 minuty (1:50) na tym co w podpisie (procek na jadrze Banias) ale uzywalem ps7 - to mam na lapku. Edytowane 17 Stycznia 2006 przez ayem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 u mnie 1min 12 sec. Komp z opisu. Photo CS. W tle miałem właczone GG, Avasta, Opere...i kilka drobnych aplikacji potem sprobuje bez niczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 na świeżo przebootowanym, bez gg, i sieci.... 1min 8 sec.....czyli niewiele lepiej..no jaies 5 sec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 1:18 - CS2 - Acer 3613 1 GB ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...