waluigi Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Witam ! Jestem zmuszony wymienić wiatraczek w moim zasilaczu Chieftec ATX-1136H, ma on dwa wiatraczki, chodzi o ten wiejacy 'nad procesorem'. Problem w tym, że coolerek który tutaj dotychczas miałem (na naklejce pisze 'ADDA'), ma nieco inne wymiary, 80x80x15, natomiast wiekszosc standardowych wietraczków ma 80x80x25. Dodatkowo, wtyczka jest dwu pinowa, ale to z tego co czytałem, moge jakos podpiac (pod płyte główna zamiast do zasilacza, troche lipne rozwiazanie, ale skoro nie ma innego sposobu ;) ). Teraz pytanie, który coolrek, nada sie tutaj najlepiej. Przedewszystkim cisza, bo aktualnie mam w tym zasilaczu jeden wiatrak (drugi wyjałem), i wyje bardzo głosno (powiedziałbym że najgłośniej ;) ), wiec chciałbym żeby on jednak zwolnił, i oba pracowały na równym poziomie ;) Probowałem wsadzic ZM-F1, ale ledwo, ledwo sie miesci... Pozdrawiam, waluigi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Ja rozwiazalem to w ten sposob ze dolna scianke z zasilacza Chieftec zastapilem inna ze starej zasilki. W niej wycialem otwor na wentyl 9x9cm i zamontowalem tam fandera. Jest idealnie cicho a chlodzenie b.dobre. Tylni wentylator to AC nie pamietam jaki model ale na allegro za 7zł mozna nabyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waluigi Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ja rozwiazalem to w ten sposob ze dolna scianke z zasilacza Chieftec zastapilem inna ze starej zasilki. W niej wycialem otwor na wentyl 9x9cm i zamontowalem tam fandera. Jest idealnie cicho a chlodzenie b.dobre. Tylni wentylator to AC nie pamietam jaki model ale na allegro za 7zł mozna nabyc.Nie da sie tego jakos prosciej zrobic ? Moze pomysle nad tym rozwizaniem, ale nie mam pojecia jak wyciac taki otwor w metalu :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Odrysowujesz otwor od grila z wentylatora o danym rozmiarze. Potem mozesz wiercic male dziurki na obwodzie albo odrazu wycinac szlifierka. Potem pilnik aby wyrownac i gotowe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 poszukaj poprostu albo wywal ten standardowy i spróbuj upchać zwykły a co do połączenaia to możesz odciąć 3pinową końcówke i podłączyć kabelek do kabelka tylko zółty zostawić w spokoju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=62729 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...