Skocz do zawartości
waluigi

Wiatraczek Do Zasilacza Chieftec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Jestem zmuszony wymienić wiatraczek w moim zasilaczu Chieftec ATX-1136H, ma on dwa wiatraczki, chodzi o ten wiejacy 'nad procesorem'.

Problem w tym, że coolerek który tutaj dotychczas miałem (na naklejce pisze 'ADDA'), ma nieco inne wymiary, 80x80x15, natomiast wiekszosc standardowych wietraczków ma 80x80x25.

Dodatkowo, wtyczka jest dwu pinowa, ale to z tego co czytałem, moge jakos podpiac (pod płyte główna zamiast do zasilacza, troche lipne rozwiazanie, ale skoro nie ma innego sposobu ;) ).

Teraz pytanie, który coolrek, nada sie tutaj najlepiej.

Przedewszystkim cisza, bo aktualnie mam w tym zasilaczu jeden wiatrak (drugi wyjałem), i wyje bardzo głosno (powiedziałbym że najgłośniej ;) ), wiec chciałbym żeby on jednak zwolnił, i oba pracowały na równym poziomie ;)

Probowałem wsadzic ZM-F1, ale ledwo, ledwo sie miesci...

Pozdrawiam, waluigi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rozwiazalem to w ten sposob ze dolna scianke z zasilacza Chieftec zastapilem inna ze starej zasilki. W niej wycialem otwor na wentyl 9x9cm i zamontowalem tam fandera. Jest idealnie cicho a chlodzenie b.dobre. Tylni wentylator to AC nie pamietam jaki model ale na allegro za 7zł mozna nabyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rozwiazalem to w ten sposob ze dolna scianke z zasilacza Chieftec zastapilem inna ze starej zasilki. W niej wycialem otwor na wentyl 9x9cm i zamontowalem tam fandera. Jest idealnie cicho a chlodzenie b.dobre. Tylni wentylator to AC nie pamietam jaki model ale na allegro za 7zł mozna nabyc.

Nie da sie tego jakos prosciej zrobic ?

Moze pomysle nad tym rozwizaniem, ale nie mam pojecia jak wyciac taki otwor w metalu :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...