Skocz do zawartości
Gość

800 nieżyje ;(... i co dalej???

Rekomendowane odpowiedzi

O quuuuuuuuurwa zjarałem sobie moją 800 błeeee (płacz) ale jestem wu***ony zaryzykowałęm i podkręciłem na 150mhz i zgadnijcie co... zjarał się qurwa zjarał. Naszczęście reszta kompa działa teraz ide na celku 300a.

Mniej więcej pogodziłem się ze stratą celka i teraz mam dylemat pochodziłem po sklepach i komisach i celków jak na lekarstwo znalazłęm tylko 3 a mianowicie 533A 566 i 600 i teraz pojawia się pytanie którego najlepiej kupic który się najlepiej kręci z którym spedzaliście miłe chwile itp.

P.S. Ile w komisie mogę dostać za celka 333 (slot-1) nigdy niekręconego???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celka sprzedaj na allegro, jak znajdziesz frajera to i 80 pln :)

A nowego celka tez poszukaj na allegro.

Pomysł wręcz rewelacyjny! Upchnij na allegro tego spalonego.... nowego też kup na allegro! Tylko módl się żeby ktoś tobie też spalonego nie wcisnął. Brawo KaT za super pomysł! Szkoda że nie bierzesz pod uwagę UCZCIWEJ drogi życiowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh niechcę kupować na allegro niemam zaufania do tej aukcji, a co do celka 333 to nie mój i mi to zwisa za ile go ophne a za to swojego celka 300a

sprzedaje uwaga.... za 120zł :mrgreen: 8) :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo w ogole kup nowego kompa, ja tak zawsze robie, jak stary sie mocno zje... to pale za soba wszystkie mosty, odcinam sie od smutnej przeszlosci i kupuje wszystko nowe (oczywiscie poza HDD).

Pozdr...

no dobra tylko jest jedna pszeszkoda domyśl się co

P.S. Prosił bym o bardziej kąkretne odpowiedzi na temat wyboru celka a nie gdzie i za ile mam go kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł wręcz rewelacyjny! Upchnij na allegro tego spalonego.... nowego też kup na allegro! Tylko módl się żeby ktoś tobie też spalonego nie wcisnął. Brawo KaT za super pomysł! Szkoda że nie bierzesz pod uwagę UCZCIWEJ drogi życiowej.

Zle mnie zrozumiales ;)

Niech opchnie dzialajacego celka 300 mhz, na ktorym aktualnie jedzie.

Ja swojego PII350+plyta na BX opchnalem niedawno za 220 pln, wiec za proc moze dostac spokojnie ponad 70 pln jak znajdzie jelenia.

Za ta kaske + 20-30 pln spokojnie kupi sobie na allegro nowego celka 800, lub nawet jak dolozy wiecej to jakiegos tulipanka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie zapewne kreca sie podobnie, ja bym bral 600, moze wyciagniesz 900 mhz przy 100 mhz magistrali, albo i wiecej :-) A tentwoj 800 mhz celek to na 100 sie zjaral?

Tesz tak sądzę a co do 800 to standardowa szyna to 100mhz ja prubowałem na 150mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie postepowanie to dobra droga do narobienia sobie tutaj wrogow, jakbym kupil takiego Celka spalonego od Ciebie KaT to muialbys chyba zastanowic sie kto bedzie twoim KaTem :twisted: :evil: :evil: :twisted: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie postepowanie to dobra droga do narobienia sobie tutaj wrogow, jakbym kupil takiego Celka spalonego od Ciebie KaT to muialbys chyba zastanowic sie kto bedzie twoim KaTem :twisted: :evil: :evil: :twisted: :evil:

Ja pierd.... nastepny, ktory nie umie czytac :)

Juz druga osoba nie rozumie czytanych tresci ;)

Przeczytaj dokladnie jeszcze raz wszystkie moje posty w tym watku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierd.... nastepny, ktory nie umie czytac :)

Juz druga osoba nie rozumie czytanych tresci ;)

Przeczytaj dokladnie jeszcze raz wszystkie moje posty w tym watku...

Sorry niedoczytalem, a propo frajerow na Allegro ktorzy rozne dziwne rzeczy sprzedaja drozej niz w sklepach, moim zdanto swoisty fenomen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponowałbym Ci Tualatina 1.0A lub 1.1A (te najlepiej się podkręcają), oczywiście nie obejdzie się bez małej modyfikacji aby poszedł na BX-ie. W necie jest sporo opisów na ten temat, np. na www.overclockers.pl. Robiłem takiego moda niedawno kumplowi (1.1A + przejściówka FCPGA-SLOT1 + Abit BH6), nie wyrywałem jednak nóżek lecz nałożyłem na nie koszulki zdjęte z cienkich przewodów (trzeba było trochę rozwiercić 3 otwory w sockecie). Bezpośrednio na procku trzeba zrobić jeden mostek, ja użyłem do tego celu drutu nawojowego (w emalii) o średnicy 0.12mm, poprostu przylutowałem go do nasady pinów na procku - bez sensu jest zabawa z jakimś lakierem przewodzącym. Drugi mostek (AK36 z AM34) zrobiłem na przejściówce.

A tak przy okazji - ile dałeś Vcore, że ten celek 800 się zfajczył :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom fenomen jakich malo. Ludzie chca kupic taniej niz w sklepie a tu sie okazuje ze drozej.

ostatno gosc kupil ode mnie 2 letni ram 128 Mb za 70 dych z kosztami przesylki. Ale zauwazcei ze by ze ZŁOTORYJI :-) nie kazdy mieszka w warszawie, wrocku, krakowie, katowicach :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(..) ale jak ta 800 moga sie zjarac?!?!?!nie qmam

To też jest dobre pytanie - jaki dałeś napięcie 2,0V :lol:

nooooooo eeeeeeeee nie wtajemniczajmy się w to dobra :roll: :oops: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie probowales go oddac na gwarancje? jak miales BOXa to na 3 lata :)

kupiłem go używanego poszłem do koleśi z komisu a ci mnie na kopach wywalili że przychodze z takim problemem (oczywiście nie powiedziałem że kręciłem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi