Skocz do zawartości
Mr.Martin

Jakiej Wielkosc Dysk Optymalny Na Ten Rok I Przyszly

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakiej pojemnosci dysk polecilibyscie do nowego komputera - czy 160Gb to na ten rok i przyszly jest jakby standardem czy juz minnimum ?

Komputer sluzy do gier, sciagania softu z netu , syrfowaniu itp - zadnego obrabiania filmow , gromadzenia setki filmow itp.

Chce aby nowy dysk nie byl za maly ale nie chce przeplacac za duze dyski ktorych moze nie wykorzystam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omg, bardziej durnego pytania nie slyszalem. Kupujesz taki jaki potrzebujesz, czy taki aby moc mowic kumplom "mam topowy/spelniajacy wymogi na ten rok dysk w swoim komputerze" ? Dla mnie 160 to malo, ale to dlatego ze nie mam dvd-r(w) i wsio trzymam na hdd, niedlugo to sie zmieni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omg, bardziej durnego pytania nie slyszalem. Kupujesz taki jaki potrzebujesz, czy taki aby moc mowic kumplom "mam topowy/spelniajacy wymogi na ten rok dysk w swoim komputerze" ? Dla mnie 160 to malo, ale to dlatego ze nie mam dvd-r(w) i wsio trzymam na hdd, niedlugo to sie zmieni

skladam dysk dla pewnej osoby i nie chce aby pod koniec roku ta pojemnosc byla najmniejsza pojemnoscia jaka da sie kupic

Napisalem czym zajmuje sie owa osoba i czy do tych zeczy mu wystarczy , czy moze dolozyc wiecej i kupic wiekszy

Jak wiadomo nie dlugo ( koniec tego -poczatek przyszlego) maja sie pojawic na stale dyski o prostopadlym zapisie wiec nie wiem czy warto teraz wywlac kase na dyzu dysk czy lepiej kupic teraz mniejszy a jak juz unormuja sie ceny dyskow z prostopadlym zapisem kupic wtedy wiekszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obecnie najmniejszą możliwą pojemnością jest 80GB a naj większą jest 500GB

160 GB na pewno wystarczy na najbliższe 2 lata, jeżeli ta osoba wymienia elementy komputera patrząc na trendy a nie swoje potrzeby to powinna być usatysfakcjonowana, choć większej bzdury to nie słyszałem żeby kierować się modą, mało nie spadłem z fotela :lol2:

to tak jakby w tym roku panowała moda na zielone czyli kupujemy karty NVidia a w przyszłym na czerwone wiec trzeba wymienić kartę na ATI

ale na serio rozumiem problem, też mam czasem styczność z takimi ludźmi i żałuje ze nie kara się za głupotę

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi