Mr.Martin Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Witam Jakiej pojemnosci dysk polecilibyscie do nowego komputera - czy 160Gb to na ten rok i przyszly jest jakby standardem czy juz minnimum ? Komputer sluzy do gier, sciagania softu z netu , syrfowaniu itp - zadnego obrabiania filmow , gromadzenia setki filmow itp. Chce aby nowy dysk nie byl za maly ale nie chce przeplacac za duze dyski ktorych moze nie wykorzystam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 omg, bardziej durnego pytania nie slyszalem. Kupujesz taki jaki potrzebujesz, czy taki aby moc mowic kumplom "mam topowy/spelniajacy wymogi na ten rok dysk w swoim komputerze" ? Dla mnie 160 to malo, ale to dlatego ze nie mam dvd-r(w) i wsio trzymam na hdd, niedlugo to sie zmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 omg, bardziej durnego pytania nie slyszalem. Kupujesz taki jaki potrzebujesz, czy taki aby moc mowic kumplom "mam topowy/spelniajacy wymogi na ten rok dysk w swoim komputerze" ? Dla mnie 160 to malo, ale to dlatego ze nie mam dvd-r(w) i wsio trzymam na hdd, niedlugo to sie zmieni skladam dysk dla pewnej osoby i nie chce aby pod koniec roku ta pojemnosc byla najmniejsza pojemnoscia jaka da sie kupic Napisalem czym zajmuje sie owa osoba i czy do tych zeczy mu wystarczy , czy moze dolozyc wiecej i kupic wiekszy Jak wiadomo nie dlugo ( koniec tego -poczatek przyszlego) maja sie pojawic na stale dyski o prostopadlym zapisie wiec nie wiem czy warto teraz wywlac kase na dyzu dysk czy lepiej kupic teraz mniejszy a jak juz unormuja sie ceny dyskow z prostopadlym zapisem kupic wtedy wiekszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 wszystko zalezy ile ta osoba chce sciagac softu z netu i ile chce miec gier zainstalowanych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) obecnie najmniejszą możliwą pojemnością jest 80GB a naj większą jest 500GB 160 GB na pewno wystarczy na najbliższe 2 lata, jeżeli ta osoba wymienia elementy komputera patrząc na trendy a nie swoje potrzeby to powinna być usatysfakcjonowana, choć większej bzdury to nie słyszałem żeby kierować się modą, mało nie spadłem z fotela :lol2: to tak jakby w tym roku panowała moda na zielone czyli kupujemy karty NVidia a w przyszłym na czerwone wiec trzeba wymienić kartę na ATI ale na serio rozumiem problem, też mam czasem styczność z takimi ludźmi i żałuje ze nie kara się za głupotę Edytowane 17 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...