piohal Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Orientujecie się może jak wygląda serwis Logitecha odnośnie głośników? Jest coś takiego u nas? Padło mi czerwone gniazdko od przedniego głośnika w subie. Zestaw X-530. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil101 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Powiem szczerze że nie wiem. Ale.....Mam kolegę co ma sklep komputerowy i u niego od 8 lat kupuje. I wiem jedno. Wal do sprzedawcy i niech się martwi. Cokolwiek mi padnie czy nie działa, kładę mu na stolik i on to załatwia. Czyli się da. Ostatnio kupiłem LCD samsunga i wiem ze oni maja te pixele chyba w 2-giej kategorii, czyli ileś tam pixeli i subpixeli moze być martwych i ja miałem a on mi wymienił od ręki (czekałem 2 dni). W moim mniemaniu to wszystko w rękach sprzedawcy. Maja układy na hurtowniach i sądzę ze to wszystko zależy czy im się chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...