Skocz do zawartości
CrazyTomHero

PowerHead 802 - kupie

Rekomendowane odpowiedzi

Otuz poszukuje tej pompki - wiem ze kilku z was je sprzedaje (przez oczy przewinely mi sie chyba z 3 userow)....

za ile moge ja u was nabyc ???

czy latwo sie ja przerabia na niezatapialna ??? (moglibyscie ja przerobic = o ile nie zmienia sie cena ;))

Czy rzeczywiscie jest ona nieslyszalna ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile dobrze pamiętam niejak lubmich sprzedaje te PH...

Przerobienie jej nie jest bardzo trudne, pod warunkiem że się do tego dobrze zabierze i najpierw 10 razy pomyśli zanim się gdzieś napcha poxipolu :P Ale ogulnie mówiąc nie jest to takie bardzo łatw,e wymaga trochę doświadczenia, nie wystarczy chlapnąć tu i tam...

CrazyTomHero>> Jak bardzo chcesz to mogę wziąć tą pompke od Mate i przerobić...

Jeśli chodzi o te niejasności z nawą:

Pełna nazwa PH o którym teraz moowimy to Hagen Aqua Clear Power Head 802. Gdzie PowerHead (PH) oznacza tylko typ - głowica pompująca.

Nazwa to bardziej Hagen Aqua Clear, ale przyjęło się już "PH"

MJ1000 Jest także głowicą pompującą więc stąd napis na niej - powerhead.

A co do samego MJ1000 - pompke dobra, ale dość głośna, jeśle ktoś ma ambicje typu bezgłośny PC to nie polecam. Atutem MJ może być też stosunkowo (np. do PH) pobór mocy i małe rozmiary. Jeśli ma się małą bude i rozmiar gra kluczową rolę to MJ ma tu +

Ja PH mam już ze 3 lata i nadal ani trochę nie żałooje że go qpiłem, a przez moje ręce przewinęło się już sporo pompek: MJ 1000 i 750, PH 802 i 402, Eheimy 1048 i 1250...

Osobiście brałbym PH 802, chyba że robisz WC tylko na CPU i nie masz zamiaru go w najbliższym czasie rozbudowywać - wtedy PH 402.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ogole ceny u mate`a wydaja mi sie z deczka wygorowane.

Masz calkowita racje : wydaje ci sie !

Sprobuj prowadzic firme, zalatwiac i oplacac to wszystko i zobaczymy ile to bedzie kosztowac u ciebie.

Jak kolega powyzej zauwazyl , wielu juz probowalo i co ? ............ i doopa.

To nie takie proste , cos o tym wiem.

A u Mate masz pewnosc dostaw , gwarancja dzialania i jakosci.

Jezeli nie masz o czyms pojecia, nie krytykuj jalowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no juz znowu nie przesadzaj...mate z pewnoscia obrot ma calkiem nie zly...koszt materialu na taki bloczek to jakies 3 dychy plus czas ktory trzeba poswiecic aby takie cudo zmajstrowac, a kosztuaj ona 125 zł (!?!?!) . Nie mowie ze bloczki sa zle i faktycznie ciesza sie odpowiednia do ceny renoma. Aczkolwiek spuszczajac ceny o jakis procent , chocby 5 - 10 % z pewnoscia zyskalby wieksza ilosc chetnych. Po za tym badz co badz jest monopolista :-) na polskim rynku...bo nikt inny nie oferuje tyhc podzespolow AZ takiej jakosci, co wydaje mi sie dziwne bo w co drugim poscie slysze ze ktos robi sobie bloczek a informacji w sieci na temat tego jak skonstruowac wydajny jest wiele ...gdybym mial mozliwosci sam bym probowal...moze skonczylbym tak jak Ci wyzej wymienieni...wykruszylbym sie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no juz znowu nie przesadzaj...mate z pewnoscia obrot ma calkiem nie zly...koszt materialu na taki bloczek to jakies 3 dychy plus czas ktory trzeba poswiecic aby takie cudo zmajstrowac, a kosztuaj ona 125 zł (!?!?!) . Nie mowie ze bloczki sa zle i faktycznie ciesza sie odpowiednia do ceny renoma. Aczkolwiek spuszczajac ceny o jakis procent , chocby 5 - 10 % z pewnoscia zyskalby wieksza ilosc chetnych. Po za tym badz co badz jest monopolista :-) na polskim rynku...bo nikt inny nie oferuje tyhc podzespolow AZ takiej jakosci, co wydaje mi sie dziwne bo w co drugim poscie slysze ze ktos robi sobie bloczek a informacji w sieci na temat tego jak skonstruowac wydajny jest wiele ...gdybym mial mozliwosci sam bym probowal...moze skonczylbym tak jak Ci wyzej wymienieni...wykruszylbym sie :-)

Obroty Mate'go t jego sprawa, nie wnikam.

Jezeli jednak wydaje ci sie ze tak latwo zrobic bloczek taki jak ktorys z LEv , np LEv1 , to ja zalatwie ci taki kawalek miedzi na niego, i jak go zrobisz dokladnie tak jak u Mate to dam ci za niego 200 zl , OK ?

Nie orientujesz sie kolego w kosztach produkcji takich bloczkow , ani nie wiesz jak trudnoi wykonac cos takiego.

Ja akurat wiem conieco na ten temat, dlatego wlasnie "przyczepilem" sie do ciebie.

Jak myslisz ?

Czy jezeli koszt takiego bloczka zamykalby sie w kwocie 30 zl koszt miedzi plus troszke robocizny, to Mate mialby popyt na nie ?

zwlaszcza za takie "wygorowane" ceny jak ty sadzisz ?

Popytaj ludzi na forum ktorzy robia/robilo sobie bloczki, jak to jest z wykonaniem takowego (dokladnie takiego jaki maja na SilliconValley)

jak ci zreszta za drogo , to qp sobie qpe z CPC ! :lol:

za caly zestaff zalacisz mniej niz za jeden glupi bloczek u Mate :lol: :lol: :lol:

poisalem ci juz, ze jak nie masz o czyms pojecia, nie wypowiadaj sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pudelku od tego mj1000 jest napisane powerhead. 

W tym ukladzie drugie pytanie czy mj1000 jest warta swojej ceny i w ogole czy to dobra pompka?

Dziwne, na moim pudelku jak na kazdym chyba pisze wyraznie Aquarium Systems. Zreszta w ofertach ta pompka nazywa sie Aquarium Systems Maxi-Jet 1000 :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pudelku od tego mj1000 jest napisane powerhead. 

W tym ukladzie drugie pytanie czy mj1000 jest warta swojej ceny i w ogole czy to dobra pompka?

Dziwne, na moim pudelku jak na kazdym chyba pisze wyraznie Aquarium Systems. Zreszta w ofertach ta pompka nazywa sie Aquarium Systems Maxi-Jet 1000 :roll:

Kazda z ompek o tej konstrukcji ma power head

jak pisal JuleK to glowica ktora pompuje :)

kliknij na fotke :

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem w czym rzecz, jednak produkuje je firma Aquarium Systems, a nie firma PowerHead ;)

Swoja droga, ja do swojej dostalem tylko podstawle z przyssawkami i takie gownienko na wlot, wy macie te wszystkie akcesoria pokazana na zdjeciu :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...