CrazyTomHero Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Otuz poszukuje tej pompki - wiem ze kilku z was je sprzedaje (przez oczy przewinely mi sie chyba z 3 userow).... za ile moge ja u was nabyc ??? czy latwo sie ja przerabia na niezatapialna ??? (moglibyscie ja przerobic = o ile nie zmienia sie cena ;)) Czy rzeczywiscie jest ona nieslyszalna ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 A nie lepiej powerhead'a MJ1000? Wtedy nie bedziesz musial nic przerabiac, conajmniej tak wnioskuje po przeczytaniu opisu na www.val.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Mam jeszcze pytanko, co lepiej kupic powerhead'a czy aquashuta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 MJ1000 jest produktem firmy Aquarium Systems. Moze pracowac jako zatapialna i niezatapialna. Oczywiscie, ze Powerhead :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Na pudelku od tego mj1000 jest napisane powerhead. W tym ukladzie drugie pytanie czy mj1000 jest warta swojej ceny i w ogole czy to dobra pompka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 O ile dobrze pamiętam niejak lubmich sprzedaje te PH... Przerobienie jej nie jest bardzo trudne, pod warunkiem że się do tego dobrze zabierze i najpierw 10 razy pomyśli zanim się gdzieś napcha poxipolu :P Ale ogulnie mówiąc nie jest to takie bardzo łatw,e wymaga trochę doświadczenia, nie wystarczy chlapnąć tu i tam... CrazyTomHero>> Jak bardzo chcesz to mogę wziąć tą pompke od Mate i przerobić... Jeśli chodzi o te niejasności z nawą: Pełna nazwa PH o którym teraz moowimy to Hagen Aqua Clear Power Head 802. Gdzie PowerHead (PH) oznacza tylko typ - głowica pompująca. Nazwa to bardziej Hagen Aqua Clear, ale przyjęło się już "PH" MJ1000 Jest także głowicą pompującą więc stąd napis na niej - powerhead. A co do samego MJ1000 - pompke dobra, ale dość głośna, jeśle ktoś ma ambicje typu bezgłośny PC to nie polecam. Atutem MJ może być też stosunkowo (np. do PH) pobór mocy i małe rozmiary. Jeśli ma się małą bude i rozmiar gra kluczową rolę to MJ ma tu + Ja PH mam już ze 3 lata i nadal ani trochę nie żałooje że go qpiłem, a przez moje ręce przewinęło się już sporo pompek: MJ 1000 i 750, PH 802 i 402, Eheimy 1048 i 1250... Osobiście brałbym PH 802, chyba że robisz WC tylko na CPU i nie masz zamiaru go w najbliższym czasie rozbudowywać - wtedy PH 402. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 ta od Mate kosztuje full kasy juz na forum widzilem ludzi sprzedajacych PH za 80 zl a nie 110 zl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 w ogole ceny u mate`a wydaja mi sie z deczka wygorowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Wiem, wiem... Ale Ci wszyscy "domorośli biznesmeni", co handlowali tymi PH szybko się po wykruszali- przestało im się chcieć i opłacać... Mate przynajmniej jest pewnym źródłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 w ogole ceny u mate`a wydaja mi sie z deczka wygorowane. Masz calkowita racje : wydaje ci sie ! Sprobuj prowadzic firme, zalatwiac i oplacac to wszystko i zobaczymy ile to bedzie kosztowac u ciebie. Jak kolega powyzej zauwazyl , wielu juz probowalo i co ? ............ i doopa. To nie takie proste , cos o tym wiem. A u Mate masz pewnosc dostaw , gwarancja dzialania i jakosci. Jezeli nie masz o czyms pojecia, nie krytykuj jalowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 no juz znowu nie przesadzaj...mate z pewnoscia obrot ma calkiem nie zly...koszt materialu na taki bloczek to jakies 3 dychy plus czas ktory trzeba poswiecic aby takie cudo zmajstrowac, a kosztuaj ona 125 zł (!?!?!) . Nie mowie ze bloczki sa zle i faktycznie ciesza sie odpowiednia do ceny renoma. Aczkolwiek spuszczajac ceny o jakis procent , chocby 5 - 10 % z pewnoscia zyskalby wieksza ilosc chetnych. Po za tym badz co badz jest monopolista :-) na polskim rynku...bo nikt inny nie oferuje tyhc podzespolow AZ takiej jakosci, co wydaje mi sie dziwne bo w co drugim poscie slysze ze ktos robi sobie bloczek a informacji w sieci na temat tego jak skonstruowac wydajny jest wiele ...gdybym mial mozliwosci sam bym probowal...moze skonczylbym tak jak Ci wyzej wymienieni...wykruszylbym sie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 no juz znowu nie przesadzaj...mate z pewnoscia obrot ma calkiem nie zly...koszt materialu na taki bloczek to jakies 3 dychy plus czas ktory trzeba poswiecic aby takie cudo zmajstrowac, a kosztuaj ona 125 zł (!?!?!) . Nie mowie ze bloczki sa zle i faktycznie ciesza sie odpowiednia do ceny renoma. Aczkolwiek spuszczajac ceny o jakis procent , chocby 5 - 10 % z pewnoscia zyskalby wieksza ilosc chetnych. Po za tym badz co badz jest monopolista :-) na polskim rynku...bo nikt inny nie oferuje tyhc podzespolow AZ takiej jakosci, co wydaje mi sie dziwne bo w co drugim poscie slysze ze ktos robi sobie bloczek a informacji w sieci na temat tego jak skonstruowac wydajny jest wiele ...gdybym mial mozliwosci sam bym probowal...moze skonczylbym tak jak Ci wyzej wymienieni...wykruszylbym sie :-) Obroty Mate'go t jego sprawa, nie wnikam. Jezeli jednak wydaje ci sie ze tak latwo zrobic bloczek taki jak ktorys z LEv , np LEv1 , to ja zalatwie ci taki kawalek miedzi na niego, i jak go zrobisz dokladnie tak jak u Mate to dam ci za niego 200 zl , OK ? Nie orientujesz sie kolego w kosztach produkcji takich bloczkow , ani nie wiesz jak trudnoi wykonac cos takiego. Ja akurat wiem conieco na ten temat, dlatego wlasnie "przyczepilem" sie do ciebie. Jak myslisz ? Czy jezeli koszt takiego bloczka zamykalby sie w kwocie 30 zl koszt miedzi plus troszke robocizny, to Mate mialby popyt na nie ? zwlaszcza za takie "wygorowane" ceny jak ty sadzisz ? Popytaj ludzi na forum ktorzy robia/robilo sobie bloczki, jak to jest z wykonaniem takowego (dokladnie takiego jaki maja na SilliconValley) jak ci zreszta za drogo , to qp sobie qpe z CPC ! :lol: za caly zestaff zalacisz mniej niz za jeden glupi bloczek u Mate :lol: :lol: :lol: poisalem ci juz, ze jak nie masz o czyms pojecia, nie wypowiadaj sie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 jak juz pisalem nie mam WARUNKÓW do czegos takiego.....ok niech CI bedzie bloczki od MAte`a sa zajebiste :D a cena idealna..poddaje sie! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Na pudelku od tego mj1000 jest napisane powerhead. W tym ukladzie drugie pytanie czy mj1000 jest warta swojej ceny i w ogole czy to dobra pompka? Dziwne, na moim pudelku jak na kazdym chyba pisze wyraznie Aquarium Systems. Zreszta w ofertach ta pompka nazywa sie Aquarium Systems Maxi-Jet 1000 :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Na pudelku od tego mj1000 jest napisane powerhead. W tym ukladzie drugie pytanie czy mj1000 jest warta swojej ceny i w ogole czy to dobra pompka? Dziwne, na moim pudelku jak na kazdym chyba pisze wyraznie Aquarium Systems. Zreszta w ofertach ta pompka nazywa sie Aquarium Systems Maxi-Jet 1000 :roll: Kazda z ompek o tej konstrukcji ma power head jak pisal JuleK to glowica ktora pompuje :) kliknij na fotke : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Rozumiem w czym rzecz, jednak produkuje je firma Aquarium Systems, a nie firma PowerHead ;) Swoja droga, ja do swojej dostalem tylko podstawle z przyssawkami i takie gownienko na wlot, wy macie te wszystkie akcesoria pokazana na zdjeciu :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Rozumiem ze jak juz kupowac pompke to PH 802. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ostatio cena pompek wynosiła 97 zł - ale muszę zweryfikować. Jak ktoś będzie chciał kupić to przejdę się i sprawdzę dokładnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...