Scooby Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Mam nadzieję , że ten temat pomoże niedoświadczonym użytkownikom ( takim jak ja ) samemu wybrać odpowiednią pamięć RAM . No więc jakie parametry są ważne dla pamięci RAMu . Wiecie jakie rodzaje , dobre firmy , jak sprawdzić czy będzie z naszymi kompami działały itp . P.S. Prosze o wyrozumiałośc dla mojej skromnej osoby ale chciałbym wiedzieć trochę wiecej o kompach . :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Timingi, na jakich kościach jest pamięć (bh-5, bh-6, tccc, tccd, uccc) i firma, patiorty, geile ultrax, kingmaxy, a-data, kingsotny hyperx, g.skille. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Tesh na opiniach userów forum :) Jeżeli ktoś ma to powie coś np.możliwosci OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 lechu1777 napisał(a): Tesh na opiniach userów forum :) Jeżeli ktoś ma to powie coś np.możliwosci OCZacznij pisać normalnie i PO POLSKU :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooby Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Cytat (bh-5, bh-6, tccc, tccd, uccc)Które są najlepsze ... O ile mi wiadomo są pamięci DDR DDr2 czymś się różnia ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) AMD nie obsługuje DDR2, Intel obsługuje. AMD na DDR1 często sa szybsze od Intela na DDR2. Na ddr1 najlepsze są BH-5 i BH-6 oraz TCCD. Mówimy tu oczywiście o najlepszej możliwości podkręcania, bo na jednakowych ustawieniach drogie i tanie pamięci będą działać tak samo. Szukaj pamięci oznaczonych przez producenta jako 400mhz 2-2-2-5 lub 2-2-2-6. Są zazwyczaj na dobrych kościach. Edytowane 18 Stycznia 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Cytat AMD nie obsługuje DDR2Jeszcze, jak wejdzie AM2 to będą już ddr2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooby Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 2x 256 daje takie same możliwości jak 1x 512 ?? Np. czy ma to wpływ na OC i czy tak samo wydajnie pracują . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 to zalezy, jezeli masz obsluge dual chanel to bierz 2x256 bedzie okolo 20 % (jak nie wiecej) szybciej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 no ale jedna kosta lepiej sie kręci niz dwie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Dual channel nie zawsze jest lepszy, czasami można tylko stracić stabilność i możliwości OC, ja polecam Twinmosy (np. taki zestaw jak mam w sygnaturce). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 rafifeo napisał(a): to zalezy, jezeli masz obsluge dual chanel to bierz 2x256 bedzie okolo 20 % (jak nie wiecej) szybciej :) Nie oplaca sie teraz kupować w 2x256. Jak już to 1x1gb albo 2x1gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 paluszek napisał(a): Nie oplaca sie teraz kupować w 2x256. Jak już to 1x1gb albo 2x1gb. Kości 1GB słabo się kręcą. Lepiej kupować kości 512MB, co widać po sygnaturkach na Tweaku. Większość ludzi z mocnymi kompami ma X razy 512MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 niekoniecznie teraz 2X1 GB lepiej sie kreci niz np 4X512. Przyklad Samsungi UCCC w gigowych kosciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zergonyac Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Ja mam 2x 512 samsunga na taktowaniach 533mhz. To sa dobre ramy? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...