bruce Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 wiem,z e byly juz takie tematy, ale te co znalazlem sa z wrzesnia, lub lipca............. a ciagle nowe rzeczy wychodza......... jaka karte warto teraz wziac?? ma byc: -tania -musi miec wyjscie cyfrowe (pref. optyczne) -kompatybilna z grami/programami (nowy,mi) nie moze byc: -droga ;) -droga :) -droga ;) hehe co proponujecie????????? 100 zl max! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 SB Live Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Pewnie ze SB Live! bo Audigy to bys nie znalazl za tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 jak za taka kase to tylko SB Live Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 a jak tam z kompatybilnoscia nowych aureali??? tzn aureal 2? bo z jedynka, to rozne rzeczy sie dzialy......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moody Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Ja mam Vortex'a 2 i używam Windowsa 2000. Po lekkich przejściach wszystko chodzi normalnie. Tzn. muzyka i ogólnie dźwięk stereo jest suuper, o niebo lepszy niż na wbudowanej. Z gier to raczej dźwięku przestrzennego uraczysz wyłącznie w grach, które mają A3D. EAX działa (podobno) tylko w Win 9x. Ogólnie kartę można polecić, jeśli wystarczy ci stereo lub quadro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 jakich przejsciach???? bede uzywal tego jako stereo..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Jeśli zależy Ci bardzo na kompatybilności z grami - SB Live Ale jeśli słuchasz czasem muzyki i masz dobre głośniczki ja bym radził Herculesa Fortissimo II - może dostaniesh używke za jakąś sooffke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Jeśli zależy Ci bardzo na kompatybilności z grami - SB Live Ale jeśli słuchasz czasem muzyki i masz dobre głośniczki ja bym radził Herculesa Fortissimo II - może dostaniesh używke za jakąś sooffke tak sie skll;ada,z e na dniach kupuje nowe glosniki, tonsil altus 200, lub voyager 200...... a jak z kompatybilnoscia herca??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 przeczytalem recenzje fortissimo3 i.....juz sie boje... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 aureal 2 jest nie uzywany praktycznie w nowych progsach/grach bierz monopolowe LIVE!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Za tą cenę TYLKO SB live :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Bierz Live ze sterami od Audigy 2 wymiata... Pisalem o tym na Software. :D :) :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ja mam dosyc odobny problem bo karta mi padla. I teraz pytanie ktora z tych kart byscie polecili a moze jeszcze jakas inna (oczywiscie chodzi mi o jakas przystepna cene) 1)Sound Blaster LIVE Player 5.1 PCI 2)Sound Blaster Digital Live 5.1 PCI - czym sie rozni od poprzedniej bo juz troche drozsza 3)Sound Blaster LIVE 1024 PCI - ta mialem i dlaczego jest drozsza od 1) Czekam na jakies ciekawe propozycje bo na AC97 to ja juz nie wyrabiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Kaczy ja bym ci polecal wybor pierwszy bo to spoxik i very good karta. Druga w spomaga bardziej dzwiek przestrzenny i na nowszych sterach oparta jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Kaczy ja bym ci polecal wybor pierwszy bo to spoxik i very good karta. Druga w spomaga bardziej dzwiek przestrzenny i na nowszych sterach oparta jest.Ja tez od poczatku o tej karcie myslalem. Wiec pewnie jutro zloze zamowienie. Chyba ze jeszcze jakies inne propozycje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ja mam CMI 8738 i ładnie wymiata, bez zastrzezeń, napewo lepiej od mojego śp SB 128PCI. Zewn. karta na tym chipsecie chodzi w granicach 70-80zł nowa z 4wy. Jak poszukasz to znajdziesz z wy. cyfrowym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 no i kupuje lajwa 5.1 (raczej nowego) no chyba, ze maciee inna propozycje.......... 150..... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 no i kupuje lajwa 5.1No wlasnie to chyba jest dosyc dobra karta za taka cene. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 To jest naj naj karta za taka cene. Am sie kiedys przy niej krecilem ale SB128 w pelni mi na razie wystarcza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Jestescie swietni! Znalazlo soe tu AZ 19-tu naiwnych zwolennikow zakupu za KOSZMARNIE wysoka cene (warte to jest ok. 20zl - jesli w ladnym pudelku) dwustu megabajtow pelnego bugow digit-smiecia, "soft-czujnikow plyty CD" i innego bezuzytecznego badziewa w sumie - kiepsko emulujacego karte sound oraz kawalek laminatu z napisam "Live!", ktory udaje {"hard".. Swietny wybor. Pozostaje mi jedynie Wam wspolczuc.. ROTLF.. DOSIEGO ROKU 2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 a co myslicie o kartach zoltrixA???? jak u nich z kompatybilnoscia? i ktore modele sa dobre? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ja mam to co w podpisie za 55 zł na CMI 8738 5.1 i mi wystarcza- żadnych problmów, a dźwięk też dobry. Stary SB PCI 64 sie chowa....a dopłaciłem do nowej 20 zł :D PS- bez znaczenia, jaka to firma- ważny jest chip- reszta to jakieś <span style="color:red;">[ciach!]</span>a w stylu darmowe sterowniki :lol: czy oprogramowanie. I tak walisz stery referencyjne i tak 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moody Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 jakich przejsciach???? bede uzywal tego jako stereo..... Może przejścia to trochę za mocne słowo :) Po prostu na sterownikach z Wina2000 dźwięk się urywał po jakimś czasie i tak aż do restartu... Ale znalazłem stronkę, na której wszystko jest wyjaśnione (trzeba zainstalować odpowiednie stery i coś pozmieniać) i od tamtej pory mogę się delektować super dźwiękiem. Podłączyłem ją do wzmacniacza i gra świetnie - wiele mp3 zyskało nowe brzmienie, którego wcześniej nie było...:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 a co myslicie o kartach zoltrixA???? jak u nich z kompatybilnoscia? i ktore modele sa dobre? Zlomtrix a fe, slyszal Nightingale 5.1 i dzwiek sie nie umywa do mojego old SB Live! Value, dodam, ze testowalem te karty u siebie na moich glosnikach SAMSUNG SMS-5100, ktore czysciutko graja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zlomtrix a fe, slyszal Nightingale 5.1 i dzwiek sie nie umywa do mojego old SB Live! Value, dodam, ze testowalem te karty u siebie na moich glosnikach SAMSUNG SMS-5100, ktore czysciutko graja :)Witam Zapomniales napisac nam, SpiderMan - ile miejsca zajmuja sterowniki do owego "Zlomtrixa", i czy ta f-ma, wzorem partaczy z CL piszac 1MB kodu - robi w nim 1.2MB bledow? Czy "aktualizacje" dla "Zlomtrixa" sa takze "dostepne" co miesiac, w postaci 200-300MB bezuzytecznych "paczek" do zapychania dyskow, z "poprawieniem" jednego buga i popelnieniem okolo 20-tu nastepnych?.. PS. Nie zauwazylem - Bruce - Live! odpada, poniewaz zadna z tych kart nie posiada dzialajacego Digital Out :-(. Do tego poziomu jeszcze skosnoocy (udajacy "Irlanczykow") "pisarze sterownikow" nie doszli.. Podobno w Audigy2, po kilku jeszcze latach badan, juz napisza odpowiednie do Digit Out "sterowniki".. PPS. Ponoc "Creative Labs" to.. irlandzko-chinska filia "Prokomu" :lol: DOSIEGO 2003-go ROKU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Cóz. Ja bym odróżnił tego pierwszego starego doberego live od tego szmelcu (ale o tej samej nazwie) co jest sprzedawany teraz. I sterowniki od Audigy tu nic nie pomogą. Wszyscy przedmówcy zwracaja uwage na soft ile miejsca zajmuje i co wspiera. Jezeli ta karta ma być do stero (klasycznego z kolumnami) to IMHO najwazniejsze są przeciez: przetwornik c/a i tor analogowy! A ten ostatni jest w SB live cienkutki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 ehh, to co kurde wybrac???????? bo jutro kce kupic! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 ehh, to co kurde wybrac???????? bo jutro kce kupic! Bruce - powaznie. Jesli szukasz lamerskiej zabawki, zapychajacej nieodwracalnie Twoj dysk (i Rejestr), zawodnej - raz dziala, raz nie, obarczonej setkami bezuzytecznych gadgetow, trzeszczacej, zracej zasoby (dwa IRQ!) i "znikajacej" z systemu co kilka restartow - Live swietnie te warunki spelnia. Dodam jeszcze, ze jesli zechcesz sprobowac wyjac ta karte kiedys ze swojego systemu (nowosc) musisz uzyc przed instalacja tych "sterownikow" Ghosta, bo tysiace pliczkow "made by CL" procesowi deinstalacji sie nie poddaje (znikaja tylko skroty do "Uninstall.."), i po wyjeciu karty: w Win9x/ME pojawia sie "wyjatek krytyczny kernel32" nie dajacy sie naprawic, zas w NT/XP tysiace "pustych" procesow. Wiem o czym pisze, bo "czyscilem" recznie Rejestr po takiej "zabawie" blisko 10-siec godzin, wreszcie skonczylo sie na format-setup (poddalem sie). Sam start tego badziewa to ok. 15-30 sek. dodatkowo, poza czasem bootowania Windows (zalezy od wydajnosci systemu dysk-pamiec-procesor). Jesli zas chcesz miec karte, ktora ma pracowac w systemie zawierajacym wlasne: Mixer, Media Player, itd. (nie dublujac ich padacznym, pokracznym i niekonfigurowalnym "Center`em") w systemie zabezpieczonym przed trojanami (w sterownikach CL jest ich kilka, w tym dwa NIEWYLACZALNE - wbudowane w pliki .sys) to popatrz za jakos karta ze sterownikami max. 10-20MB (im mniej tym lepiej - znak, ze karta obsluguje wypisane na pudelku funkcje SPRZETOWO, np. ze starszych CMEDIA (Hercules I, itd.), albo Audiotrak - Maya 7.1 jest droga, ale sa tez tansze, o niebo lepsze jakosciowo nawet od Audigy2 karty tej f-my, z 96-bitowym buforem, 48-bitowym probkowaniem na (dzialajacym) Digital Out, itd. Sterowniki od kazdej z tych kart zdeinstaluja sie "na czysto" (testowalem), potrzebuja one tylko jednego IRQ, sa stabilne. Ostatecznie, jesli tak zalezy C na niskiej cenie, kup "tymczasowo" jakas karte "z dolnej polki" i poczekaj pol roku az stanieja "konkurenci" zlomiastego CL. Tylko tyle moge Ci (po kolezensku - jestem za to gotowy reczyc Ci swoim honorem i pieniedzmi - prosze o kontakt na priv) teraz szczerze doradzic.. Nie pakuj sie w klopoty zwane "Creatywe Szlam".. DOSIEGO ROKU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 dzieki pitur ;) misiaczku :P hehe prosba-powiedz mi prosze, ktora karta z dolnej polki ma digital out, lub gdzie kupic herculesa fortissimo I (pref. uzywka :P) , lub cos innego co dobre :) ile kosztuje maya? pewnei ze 270 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...