Skocz do zawartości
Svensson

Modernizacja

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec tak, mam kompa takiego jakiego widzicie nizej, planuje w najblizszym czasie modernizacje - zmiane procesora, mobo i karty graficznej. Mojego bartka, radka i epoxa chce sprzedac (ok 500 zl :) ) i dolozyc okolo 1300 zl na nowy zestaw. Zdecydowalem sie na procesor A64 Venice (oczywiscie s939 :) ) a nad reszta komponentow mam pewne dylematy. Z mobo Asus A8n-e, MSI K8Neo nf4 ... ? Karta graficzna albo X800 gto2 lub GeForce 6800 GS. Grafa ma byc na pci-ex 16. Moze macie jakies inne sugestie co do mobo i grafy. No i moje next pytania sa nastepujace - czy pamieci Twinmosa beda bez problemu wspoldzialas z A64, bo akurat ramu nie mam zamiaru zmieniac, mam nadzieje ze takze zasilacz bezproblemow sobie poradzi. Rozpisalem sie strasznie :P chodzi mi o jeszcze 1 sprawe, otoz zalezaloby mi zeby slot pci-ex byl wyzej na plycie, bo mam zamiar stosowac chlodzenie (juz mam - pentagram AlCu) ktore zajmuje sporo miejsca, a Asus A8n-e ma duzo miejsca pod slotem karty graf. a MSI ma za to wiecej slotow pci. Sorki za obszerne rozpisanie sie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz przelepione dzialy powyżej. Poszperaj tam.

To co wybrałeś - procesor niezły, karta też. A nie martwisz się czy wentyl zmieści sie razem z zasilaczem na płycie, która wybierzesz ? Co do mobo wielu poleci ci DFI ze względu na potencjał podkręcania. Warto z tego skorzystać nawet dopłacając trochę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi o jeszcze 1 sprawe, otoz zalezaloby mi zeby slot pci-ex byl wyzej na plycie

i co my mamy przeglądać dziesiątki zdjęć płyt - a poszukaj sobie tego co Ci potrzeba, jak wiesz czego potrzebujesz. Są setki sklepów internetowych z opisami, zdjęciami itd. - co Ty sobie wyobrażasz ? - że ktoś za Ciebie odwali robotę ???

Pozdr. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szperalem, nie zadaje pytania typu intel czy amd, wymienilem konkretne komponenty. A jesli na socket A wentyl sie miesci (epoxy maja gniazdo wyjatkowo blisko krawedzi)z zasilaczem to na 939 wejdzie bez problemu. A po drugie przegladalem setki zdjec, wymienilem konkretne plyty. Maniakiem o/c nie jestem wiec DFI nie musi bys (ale moze :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja propozycja:

Operton 144 - 735 zł

AC Freezer64 Pro - 69 zł

Epox 9NPA+ Ultra - 420 zł

PoV 6800GS - 790 zł

Jeśli byś się zdecydował na Opertona, to znajdź MILANS'a.

On je sprzedaje.

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi