[Dante] Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Witam, Zakupiłem sobie LG'ka GSA-4166B, zainstalowałem LightScribe'a - ale jak go uruchomić? Podczas instalacji nie ma pokazanej ścieżki. Jeżeli mam już wypaloną płytę DVD i po jakimś czasie chcę na niej wypalić etykietę to w jaki sposób mam uruchomić tego LightScribe'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Nero Cover Designer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Dante] Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Już poradziłem sobie z problemem. Sam Nero Cover Designer nie ma tu nic do rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Podepne sie pod temat. Kupilem nagrywarke z LS - LiteOn SHW-16H5S Zainstalowalem Nero 7.0.5.4 wraz z CoverDesigner. Wypalilem plyte DVD+R LS, przelozylem, uruchomilem Nero Cover Designer..... i co? W helpie Nero Cover Designer widzialem szablon LightScribe - nie mam go! Gdy wszedlem w Plik - Preferencje, to w zakladce LightScribe zobaczylem to: Zainstalowalem rowniez LightScribe Host Software ze strony http://www.nero.com/nero6/eng/System_Requi...nt_Updates.html i dalej to samo. Ktos pomoze? Edytowane 4 Marca 2006 przez 2002JSQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracjan Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 2002JSQ napisał(a): Podepne sie pod temat. Kupilem nagrywarke z LS - LiteOn SHW-16H5S Zainstalowalem Nero 7.0.5.4 wraz z CoverDesigner. Wypalilem plyte DVD+R LS, przelozylem, uruchomilem Nero Cover Designer..... i co? W helpie Nero Cover Designer widzialem szablon LightScribe - nie mam go! Gdy wszedlem w Plik - Preferencje, to w zakladce LightScribe zobaczylem to: Zainstalowalem rowniez LightScribe Host Software ze strony http://www.nero.com/nero6/eng/System_Requi...nt_Updates.html i dalej to samo. Ktos pomoze? zobacz jeszcze z tym http://www.lightscribe.com/support/index.aspx?id=305 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 To jest to samo. Juz sprawdzilem wczesniej. Tez nic. Zaraz ghosta zrobie i cos zakombinuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuTo2 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Ten update to kaszana...u mnie lightscribe z nero7.0....też nie idzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 "archeolog" ? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Ruto2 trzeba miec cd-keya odpowiedniego. Edytowane 14 Października 2006 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oFi Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Tworzenie etykiet LightScribe za pomocą programu Nero Cover Designer Platforma Windows Uruchom aplikację Nero Cover Designer. Kliknij kolejno polecenia Start->Wszystkie programy->Nero->Labels->Nero Cover Designer. W menu New Document (Nowy dokument) wybierz opcję LightScribe, jeżeli jest widoczna. Jeżeli nie jest, wybierz opcję Empty Document (Pusty dokument). Kliknij przycisk OK. Wybierz narzędzie Text Box (Pole tekstowe), klikając jego ikonę, lub wybierz kolejno opcje Object->Insert->Text Box (Objekt->Wstaw->Pole tekstowe) z menu u góry ekranu. Kliknij i przeciągnij wskaźnikiem myszy, aby utworzyć obszar pola tekstowego. Kliknij dwukrotnie obszar pola tekstowego i wpisz tekst, który ma być widoczny na etykiecie. Kliknij przycisk OK. Aby dodać własne tło, wybierz opcję Image tool (Narzędzie obrazu) — w tym celu kliknij odpowiednią ikonę lub z menu w górnej części ekranu wybierz kolejno opcje Object->Insert->Image... (Obiekt->Wstaw->Obraz...). Załaduj obraz i wprowadź żądane zmiany. Po zaprojektowaniu etykiety włóż płytę LightScribe do kieszeni napędu (strona przeznaczoną do wypalenia etykiety powinna być zwrócona w dół) i kliknij opcje File->Print LightScribe Label... (Plik->Drukuj etykietę LightScribe...) w menu w górnej części ekranu. Wybierz wartość Contrast Level (Poziom kontrastu) i kliknij przycisk Print (Drukuj), aby rozpocząć wypalanie etykiety. Zostanie wyświetlony szacunkowy czas do zakończenia wypalania etykiety oraz pasek postępu. Podczas wypalania etykiety LightScribe na komputerze można wykonywać inne czynności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...