lewy Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Mam Athlona Xp2000+ i Zalmana 6000alcu . W stresie temperatura mojego procka dochodzi do 68C :evil: (tryb silent) . Czy to normalne że proc aż tak mi się grzeje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyan Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 TAK. Ten proc to za duzo na tego zalmana. Szczegolnie w trybie silent. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Może się coś stać jeśli temperatura systemu dochodzi do 50C. :evil: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 TAK. Ten proc to za duzo na tego zalmana. Szczegolnie w trybie silent. i to sporo za dużo, trzeba było se volcano 7+ kupić u mnie temperatura miedzi 42-45(stres) na low prawie go niesłychać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Odpuść sobie. W testach twój zalman wypada lepiej od Volcano7, więc jeśli nawet testy są "tendencyjne" to różnicy raczej nie będzie - sprawdz smarowanie i wentylację obudowy. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Tak jak wyzej. Wentylacja i smarowanko. Ale wydaje mi sie ze Volcano 7+ jest zdeka lepsze od tego Zalmana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Tak jak wyzej. Wentylacja i smarowanko. Ale wydaje mi sie ze Volcano 7+ jest zdeka lepsze od tego Zalmana. No właśnie " z deka".. Sam wpadłem w psychozę zmieniania wiatraków - efekt kupa szmalu wywalona a procek i tak chodzi na BOXowym, bo przynajmniej świetnie kontroluje obroty. Precyzja i jeszcze raz precyzja a wszystko będzie dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Nie wiem jak ci moze dobrze chlodzic ten BOXowy skoro te cooler mastery cienko przeda i wysoka temp jest na procu ja bym obstawial za Volcano Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Nie wiem jak ci moze dobrze chlodzic ten BOXowy skoro te cooler mastery cienko przeda i wysoka temp jest na procu ja bym obstawial za Volcano Jakoś nie chciało mi się szukac naprawdę dobrych wentylatorów (tylko jakieś dziwne TYTANy itp.) a BOXowy ma dobre zaciski i przylega w każdym punkcie. Znajde czas, kupię coś porządnego i wtedy wyrzucę BOXa :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Hm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Nie wiem jak ci moze dobrze chlodzic ten BOXowy skoro te cooler mastery cienko przeda i wysoka temp jest na procu ja bym obstawial za Volcano Jakoś nie chciało mi się szukac naprawdę dobrych wentylatorów (tylko jakieś dziwne TYTANy itp.) a BOXowy ma dobre zaciski i przylega w każdym punkcie. Znajde czas, kupię coś porządnego i wtedy wyrzucę BOXa :lol: Tak poza tym też kupowałbym Volcano, ale nie ma sensu zmieniac tego Zalmana, bo najtańsze nie są, a różnica niewielka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Ja pracuje na Boxie i nie nazekam. Nie kupuje nic innego bo robie wc. A na boxie poszedl na 2.6 tylko ze w budzie zaczelo sie robic cieplo ( bo nie mam innej wentylacji niz zasilacz ). Ale juz wkrotce bedzie konkretnie wykrencony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Odpuść sobie. W testach twój zalman wypada lepiej od Volcano7, więc jeśli nawet testy są "tendencyjne" to różnicy raczej nie będzie - sprawdz smarowanie i wentylację obudowy. Pozdrawiam qwa następny znawca sie odezwał !!! gdzie w testach ten zalman jest wydajniejszy w enterze, w clicku ???? Napewno jest cichszy to jest pewne mam athlona 2000+@ 2300+ (FSB 152 vcore 1.80 i temperatura w stresie 45) więc nie truj mi tu !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Odpuść sobie. W testach twój zalman wypada lepiej od Volcano7, więc jeśli nawet testy są "tendencyjne" to różnicy raczej nie będzie - sprawdz smarowanie i wentylację obudowy. Pozdrawiam qwa następny znawca sie odezwał !!! gdzie w testach ten zalman jest wydajniejszy w enterze, w clicku ???? Napewno jest cichszy to jest pewne mam athlona 2000+@ 2300+ (FSB 152 vcore 1.80 i temperatura w stresie 45) więc nie truj mi tu !!!! CHIP ranking TOP10. I nie stresuj się... skracasz sobie życie :lol: A na testy wpływa też poziom głośności, więc sam sobie odpowiedziałeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Odpuść sobie. W testach twój zalman wypada lepiej od Volcano7, więc jeśli nawet testy są "tendencyjne" to różnicy raczej nie będzie - sprawdz smarowanie i wentylację obudowy. Pozdrawiam A czy ty zauwazasz roznice pomiedzy Volcano 7, a Volcano 7+? Bo ja tak!!! Ja mam na Volcano 7+, a zreszta z tysiac razy to pisalem. SZUKAJcie a znajdziecie. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 VATer, nie nabijaj sobie postów!!! A co do niektórych testów chipa to mam wątpliwości :?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 VATer, nie nabijaj sobie postów!!! A co do niektórych testów chipa to mam wątpliwości :?. I masz calkowita racja :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Sorry panowie i panie... Zgubiłem plusa... A co do ilości postów - wisi mi to, nie startuje na lidera. Traktuję forum jako miejsce dyskusji i nauki lepszej niż z gazet :lol: Co do Volcano 7+ - trudno go nie polecać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Testami z CHIP'a legitymuje się tylko skończona p.... ;) ... a tak na serio, to bez przesady, ale trzeba postawić jasno pewne sprawy: Po pierwsze panowie z BOX'owymi coolerami: przecież wy macie P4!!! A tu mowa o Athlonie, bez obrazy, ale o chłodzeniu to wy nie wiecie za wiele, jak mówicie, że box'owy cooler do Athlona by wystarczył. Po drugie: Żaden Zalman nie jest wydajniejszy od ani Volcano 7, ani Volcano 7+. Zalmany, powtarzam po raz kolejny, to TYLKO I WYŁĄCZNIE coolery ciche, o bajeranckim wyglądzie dla szpanerów, którym forsy nie brakuje na wyrzucanie w błoto. Po trzecie: Twój Zalman to stanowczo za mało na grzejnik jakim jest Athlon 2000+, i nic dziwnego, ze masz takie temperatury i jeszcze mniej dziwne, że w trybie Silent. Zmień cooler na porządny, albo przyzwyczaj się do wysokich temperatur, albo po prostu podkręć wentylator na głośniejszy to może spadnie pare stopni, popraw wentylacje w obudowie dodając pare wiatraków i możesz liczyć na pare stopni w dół, ale wielkich efektów sie nie spodziewaj, dodatkowy wentyl nad prockiem w zasilaczu może sporo pomóc ale nie każdy może taki zamontować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Testami z CHIP'a legitymuje się tylko skończona p.... ;) ... a tak na serio, to bez przesady, ale trzeba postawić jasno pewne sprawy: Po pierwsze panowie z BOX'owymi coolerami: przecież wy macie P4!!! A tu mowa o Athlonie, bez obrazy, ale o chłodzeniu to wy nie wiecie za wiele, jak mówicie, że box'owy cooler do Athlona by wystarczył. Po drugie: Żaden Zalman nie jest wydajniejszy od ani Volcano 7, ani Volcano 7+. Zalmany, powtarzam po raz kolejny, to TYLKO I WYŁĄCZNIE coolery ciche, o bajeranckim wyglądzie dla szpanerów, którym forsy nie brakuje na wyrzucanie w błoto. Po trzecie: Twój Zalman to stanowczo za mało na grzejnik jakim jest Athlon 2000+, i nic dziwnego, ze masz takie temperatury i jeszcze mniej dziwne, że w trybie Silent. Zmień cooler na porządny, albo przyzwyczaj się do wysokich temperatur, albo po prostu podkręć wentylator na głośniejszy to może spadnie pare stopni, popraw wentylacje w obudowie dodając pare wiatraków i możesz liczyć na pare stopni w dół, ale wielkich efektów sie nie spodziewaj, dodatkowy wentyl nad prockiem w zasilaczu może sporo pomóc ale nie każdy może taki zamontować. Może w końcy skończę mój temat, bo już mi się znudziło. 1. Nikomu nie polecam BOX do AMD (mam P4 i BOXowy wentylator jest lepszy od gówien ze sklepów w miom mieście) 2. Wole informację z CHIPa niż z Entera czy innych gazet - jakoś nie widze swioch postów w stylu "pomóżcie bo nie działa...) 3. Napisałeś na końcu o dobryw smarowaniu i wentylacji obudowy - i to jest podstawa sukcesu dobrego wiatraka A jeśli mamy sie czepiac drobiazgów to sprawdź swój podpis, bo chyba masz innego procka (nie słyszałem o "aroi"), ale ja mam P4 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 VATer to że nie słyszałeś o serii AROIA nie znaczy że ona nie istnieje :lol:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 A nie jest to przypadkiem AGOIA? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 A nie jest to przypadkiem AGOIA?LOL & no comment. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Dobrze , sprzedaje Zalmana :evil: kupuje volcano 7+ :D . Kupie sobie dodatkowo Fan Mate'a , spowolnie wiatraczek programowo i będe miał ciszę + wydajność 8) . ps. Chce ktos może kupić Zalmana 6000alcu? (tanio) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Kupie sobie dodatkowo Fan Mate'a , spowolnie wiatraczek programowo to po co ci Fan Mate ???? 8O 8O :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Do Volcano 7+ dołączony jest regulator obrotów pozwalający na włączenie obrotów 3000, 4800 i 6000 obr/min Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Do Volcano 7+ dołączony jest regulator obrotów pozwalający na włączenie obrotów 3000, 4800 i 6000 obr/minDoskonale spelnia swoje zadania. Ten przelacznik jest OK, obroty dobrze dobrane do potrzeb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Do Volcano 7+ dołączony jest regulator obrotów pozwalający na włączenie obrotów 3000, 4800 i 6000 obr/min a na dodatek kazdy moze sam zrobic sobie takie "cus" - skladniki: - przelacznik 3 pozycyjny - 2 diody Zenera (o odpowednim napieciu i mocy - podlaczone zaporowo) - w tym oryginalnym regulatorze tez sa zenerki :) na 1 przelozeniu - nie dajemy zadnej dody i jest 12V na 2 przelozeniu dajemy cos z zakresu 3.3V - 3.9V na 3 przelozeniu dajemy cos z zakresu 4.7V - 6.8V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 TT Vulvano7+ to wypas. Ta zmoana obrotów wentyla co sie coraz populariejsza staje , bo t obardzo wydajne jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...