Heat Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) IMO nie bedzie konkurencji stad taka cena na starcie :-P (chodzi mi oczywiscie o taka sama konstrukcje) Edytowane 1 Marca 2006 przez Heat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLBK Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Jak dla mnie dwa "ale" Po pierwsze heatpipedo poprawnego działania powinien "iść" ku górze(albo przynajmniejw bok), ale w tym wypadku idzie w dół(przy standartowym ułożeniu karty w stand. ATX). Moze cos zle rozumiem?! A druga sprawa to wentylator(w kazdym razie na tych zdjeciach) - wyglada jak ten od vf700, czyli jest to konstrukcja niezbyt cicha(z reszta jakie lozysko kulkowe jest ciche). Wydaje mi sie ze jezeli zostanie ten wentyl, to bez jego wymiany sie nie obędzie... Edytowane 1 Marca 2006 przez BLBK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 A jakby tam fanderka przyczepić ? hehe to bedzie cicho i wydajnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLBK Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 A jakby tam fanderka przyczepić ? hehe to bedzie cicho i wydajnie :)Jak juz beda fandery 80mm to na pewno wymienie mojego Y.S.techa ktorego aktualnie mam w vf700 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 jedno slowko na temat ceny: nie wiem czego sie tak buntujecie przeciwko cenie 44 euro :/ w Polsce bedzie to okolo 170 zl a 170 zl to wcale nie jest duzo (jesli bedzie wydajniejsze od vf-700cu i xc-80cu). Wiecie moze ile kosztuje vf700cu ? 120 zl, ile wersja sygnowana nickiem fatality - Fatal1ty FS-V7? 170 zl .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 jedno slowko na temat ceny: nie wiem czego sie tak buntujecie przeciwko cenie 44 euro :/ w Polsce bedzie to okolo 170 zl a 170 zl to wcale nie jest duzo (jesli bedzie wydajniejsze od vf-700cu i xc-80cu). Wiecie moze ile kosztuje vf700cu ? 120 zl, ile wersja sygnowana nickiem fatality - Fatal1ty FS-V7? 170 zl .... Czemu? Bo zeby dobrze sclodzic kompa powinno sie kupic ninje za 180 i to za 170 razem 350zl . Za tyle mozna zlozyc wc ktore bedzie wydajniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 jak sobie zalatwisz jakaas nagrzewnice z bryki no to pewnie sie zmiescisz w tych 350 zl, ale za mobilnosc sie placi ... ale znowu 120 zl a 170 zl to wielka roznica nie jest, jesli ta "900" jest wydajniesza, ale zawsze trzeba miec nadzieje ze producenci zrezygnuja z referencyjnych chlodzonek zastepujac je nowym zalmanem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) IMO nowy Zalman jest skierowany do posiadaczy mocniejszych graf takich, ktore wydzielaja sporo ciepla. Pod wzgledem ceny przegra z AC accelero X1/X2... Do slabszych kart spokojnie wystarcza starsze i o wiele tansze konstrukcje. Zalman jezeli nie zmieni polityki cenowej powoli lecz sukcesywnie bedzie tracil rynek. Juz jest to widocznie w segmencie chlodzenie cpu. Edytowane 2 Marca 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maydayq Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Nowy Zalman wygląda bardzo imponująco. Cena już mniej :? 44 euro to by musiało być około 170 zł ale znając nasz kraj cena u nas wyniesie w granicach 200 zł jak nie lepiej <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Już czekam na pierwsze szt. z Allegro, bo zapewne tu pierwsze się pojawią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Szkoda tylko ze Heat pipe'y nie są idalnie na środku, myślę że to by jeszcze poprawiło wydajność, i chyba lepiej by było gdyby wentylator miał kształt taki jak w radeonach 9800, czyli nie tłoczył powietrza w dół tylko żedy rozpychał go w dół i na boki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Dla Zalmana, wydatek 150-200zł można przeboleć! :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Szkoda tylko ze Heat pipe'y nie są idalnie na środku, myślę że to by jeszcze poprawiło wydajność, i chyba lepiej by było gdyby wentylator miał kształt taki jak w radeonach 9800, czyli nie tłoczył powietrza w dół tylko żedy rozpychał go w dół i na boki!!!I tak to chłodzenie wytrzyma spokojnie x1900xtx :) nie mam co do tego wątpliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 I tak to chłodzenie wytrzyma spokojnie x1900xtx :) nie mam co do tego wątpliwości Moze i tak ale po co przeplacac, skoro do mocniejszych kart jest tani i wydajny accelero, a starsze karty wystarczajaco schlodza starsze coolery vga. Dla mnie produkt za drogi jak na mozliwosci, ktory nie odniesie rynkowego sukcesu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 wyjdzie x2000xtx i ten cooler już go nie zchłodzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Jak wyjdzie "x2000xtx" to i wyjdzie nowy Zalman. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Albo GeForce 9999 GTXTX :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanss Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Jestem wielkim fanem Zalmana jeżeli chodzi o chłodzenie typu orb-jedyne co mnie dobija że przy dużej ilości wentyli w budzie(ja mam 7)-raditor w ciągu miesiąca łapie więcej kurzu niż mój kot który wszędzie włazi,nie zmienia to faktu że będzie mnie czekał kolejny wydatek na to właśnie chłodzenie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Mnie podobnie można by nazwać jedną, wielką, reklamą Zalmana. :wink: Większość coolerów zalmana mam już 2 lata i nadal są ciche a temp. bez zmian. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanss Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Zadałem pytanie w 4Max-ie Zalman Vf 900 będzie u nich dostępny w przyszłym tygodniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imalas Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) Dochodzą nowe wieści na temat VF900-Cu.Patrzę na to coraz bardziej sceptycznie. Zalman obniżył koszty produkcji (miedż),a temp. tylko o 2*C? (cena w górę)Zresztą sami poczytajcie: http://www.planet3dnow.de/vbulletin/showthread.php?t=257160 Dziś klamka zapadła! zamówiłem na www.angela.pl THERMALRIGHT V-1 ULTRA + dwa wentyle Y.S-TECH ULTRA SILENT 80mm Tylko ten zestaw spelnia moje oczekiwania 10*C do dołu oraz cisza (17dB) Edytowane 15 Marca 2006 przez imalas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 byłem sceptycznie nastawiony co do nowego coolerka zalmana, ale jak widać wydajność VF900Cu jes wysoka :) ale cena $49.00 jest po prostu śmieszna :blink: macie nową recke: http://www.pro-clockers.com/article.php?id=118&page=1 i cena kozackie śrubeczki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imalas Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) byłem sceptycznie nastawiony co do nowego coolerka zalmana, ale jak widać wydajność VF900Cu jes wysoka :) ale cena $49.00 jest po prostu śmieszna :blink: macie nową recke: http://www.pro-clockers.com/article.php?id=118&page=1 i cena DZIĘKI ZA LINK DO RECKI! (dotyczy Leadtek 6800GT podkręconej podobnie(ale mniej) do mojej MSI 6800GT) Ale rewelacji nie widzę, wydajność max VF900-Cu jest na poziomie mojego nowego chłodzonka tj.Thermalright V1-Ultra ze standartowym jednym wentylem. Jeszcze dziś zainstaluję dwa wiatraki o głośności 17dB i takiej samej wydajności jak firmowy wentyl na 2500 obrotów...każdy z osobna! Czyli będzie cisza i wyższa wydajność za 179zlp+ 44zlp=ok.cena zalmanka. Zalmanik to też taki milczek nie jest - na maxa ma 27.5 dB ! (jednak moja standartowa "wiertarka z tępym wiertłem" ma deko więcej decybeli)Recka nie podaje temp. pomieszczenia, u mnie jest 25*C, bo jeśli mieli np.20*C to "kaszana"! Kariery wielkiej Zalmanowi VF900-Cu,w dodatku z taką ceną (45 Euro), raczej nie wróżę! P. S jak nasze "zuchy" doliczą "vaty, sraty i cło" to dopiero będzie cena! miały być już w ubiegłym tygodniu , ale cisza! No i jeszcze te radiatorki Zalmana na pamięci......toż to paranoja! Na topowych kartach zero overlockingu, albo totalna "padaka".Ma jednak zaletę: łatwy montaż, ale czy za to warto tyle płacić?! Edytowane 15 Marca 2006 przez imalas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Dlaczego niema wicej testow tego Zalmana??Kiedy bedzie dostepny w Polsce??Ten test na pro-clockers jest smiechu warty.Same zdjecia i jeden diagram!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Dla wszystkich zainteresowanych nowym Zalmanem.Po długich poszukiwaniach na francuskich stronkach nowych testow nowego cudeńka od zalmana znalazlem w końcu ten test.... http://www.tweaknews.net/reviews/vf900/ Nie jest jakos wybitny ale przetestowali Zalmana na mocniejszej grafice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 panowie Zalman znowu na szczycie icon_biggrin3.gif wygrał z Accelero aż o 5C, szkoda że Diceman nie włożył Zalmana do pierwszego slotu, a Accelero do drugiego wtedy byśmy byli pewni kto jest królem wśród suszarek na GPU icon_wink2.gif Sulaco możesz potwierdzić, że taka buda unsure.gif zapewnie nam obiektywne temp dla obu graf ?? a tu link do testu: http://www.virtual-hideout.net/reviews/Zal...900/index.shtml ps. bestyja pasuje prawie na każdą grafę :) ps. test na tweaknews również potwierdza, że zalman jest bardzo wydajny, gdyż pokonał Fatal1ty o 5C, który z czego widziałem jest wydajniejszy od Accelero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 panowie Zalman znowu na szczycie icon_biggrin3.gif wygrał z Accelero aż o 5C, szkoda że Diceman nie włożył Zalmana do pierwszego slotu, a Accelero do drugiego wtedy byśmy byli pewni kto jest królem wśród suszarek na GPU icon_wink2.gif Sulaco możesz potwierdzić, że taka buda unsure.gif zapewnie nam obiektywne temp dla obu graf ?? a tu link do testu: http://www.virtual-hideout.net/reviews/Zal...900/index.shtml ps. bestyja pasuje prawie na każdą grafę :) ps. test na tweaknews również potwierdza, że zalman jest bardzo wydajny, gdyż pokonał Fatal1ty o 5C, który z czego widziałem jest wydajniejszy od Accelero Delta przy chlodzeniu AC wynosi tylko 8 stopni dla Zalmana i 9 stopni dla Accelero, zdaje mi sie, ze ten test to jakis niezly zart.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 panowie Zalman znowu na szczycie icon_biggrin3.gif wygrał z Accelero aż o 5C, szkoda że Diceman nie włożył Zalmana do pierwszego slotu, a Accelero do drugiego wtedy byśmy byli pewni kto jest królem wśród suszarek na GPU icon_wink2.gif Sulaco możesz potwierdzić, że taka buda unsure.gif zapewnie nam obiektywne temp dla obu graf ?? a tu link do testu: http://www.virtual-hideout.net/reviews/Zal...900/index.shtml ps. bestyja pasuje prawie na każdą grafę :) ps. test na tweaknews również potwierdza, że zalman jest bardzo wydajny, gdyż pokonał Fatal1ty o 5C, który z czego widziałem jest wydajniejszy od Accelero Jak dla mnie to test wyglada wiarygodnie.Juz myślałem ze nie sprawdzi jak wyglądaja temp po zmianie chłodzeń na GPU1 i GPU2 ale sprawdził :wink: Wygląda na to ze Accelero przegrało ten test.ale nie przesądzajmy jeszcze bo wiele testow jeszcze przyjdzie nam komentowac.Wiem jedno-dla mnie ten Zalman to narazie najlepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) i następna recka http://www.sudhian.com/showdocs.cfm?aid=743 :blink: ściema :? edit. http://www.tweakers4u.de/artikel/zalman_vf...,119.htm?page=1 a ten biało siwy wykres to co ?? Edytowane 25 Marca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) No...musze powiedziec ze coraz ciekawsze sa te wszystkie testy.To juz drogi test w ktorym Zalman jest lepszy od Accelero.Troche mi ten test śmierdzi faworyzowaniem Zalmana.To ze Accelero zajelo ostatnie miejsce nawet za Zalmanem VF700 to juz chyba troche przesada.Wogole nie wsponieli jak był ustawiony Accelero-czy to był silent mode czy raczej performance??? Przyłącze sie do Cavarra Ściema :blink: :blink: Update:Tutaj jest test normalnego usera tyle ze po niemiecku.Cos tak kapuje ale nie na tyle zeby przeczytac cała stronke i wysnuc wnioski.Jak ktos zna dobrze niemiecki to niech przeczyta i zda relacje z opini uzytkownikow. http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=216224 http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=216478- a tu jeszcze lepszy test bo Zalman VF900 na X1800XT vs Zalman VF700cu na X1800XT i duuuuzo diagramow. Edytowane 24 Marca 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...